Σχόλιο για την ομιλία της κ Γαλανού

Ποιος Κοροϊδεύει Ποιον;

Διαβάσαμε με ενδιαφέρον την ομιλία της κ Γαλανού που σήμερα παρουσιάζεται ως «αντιμνημονιακή» υποψήφια με τον κ. Γιαννόπουλο - ο οποίος υπηρέτησε την αντιλαϊκή πολιτική ως υπουργός και που  το Γενάρη του 2014 διατυμπάνιζε «Είναι γνωστό ότι εγώ ανήκω στη Νέα Δημοκρατία. Η πολιτική μου ταυτότητα είναι συγκεκριμένη» - και με την στήριξη του υποθέτουμε εξίσου «αντιμνημονιακού» αντιπεριφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ κ Καραμπά. Είναι εμπαιγμός από μεριάς των φιλοκυβερνητικών υποψηφίων πότε να εμφανίζουν και πότε να εξαφανίζουν στα βιογραφικά τους τις κομματικές τους θέσεις στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Η  κ. Γαλανού ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάει να μας σώσει η…Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει το χέρι της σε όλα τα μνημόνια και σήμερα επιβάλλει μνημόνια διαρκείας σε όλους τους λαούς.

Όμως ο ισχυρισμός ότι ο συνδυασμός της δεν έχει καμία σχέση με «φανερές ή κρυφές συμφωνίες» και πάρε-δώσε δίχως αρχές που βλέπουμε αυτές τις μέρες δοκιμάζει τη νοημοσύνη μας. Μια ματιά σε φωτορεπορτάζ από πρόσφατα εγκαίνια εκλογικών κέντρων στο Καρπενήσι αρκεί: Μια εικόνα χίλιες λέξεις που λέει και ο λαός μας. 

Καρπενήσι, 5/5/2014