ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Η κυβέρνηση προχωρά σε νέες συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα, σηματοδοτώντας νέα επίθεση στο δικαίωμα των παιδιών του λαού να μορφώνονται.


Η απόφαση αυτή, από κοινού με την κατεύθυνση για 25αρια-30αρια τμήματα, το δραματικό περιορισμό των διορισμών, τη γενίκευση των ελαστικών σχέσεων εργασίας θα έχει δραματικές συνέπειες, στην ήδη υποβαθμισμένη μόρφωση των παιδιών του Λαού μας.

Ταυτόχρονα, ανοίγει περαιτέρω ο δρόμος για απολύσεις-διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών με πρόσχημα πάντα, πως όταν δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας, μονιμότητα δεν υφίσταται.

Αυτό είναι το «νέο σχολείο της αγοράς» όπου χορηγοί θα μπαινοβγαίνουν στα σχολεία, ανταλλάσσοντας τα ψίχουλα που θα πετούνε με το δικαίωμά τους να καθορίζουν οι ίδιοι το αναλυτικό πρόγραμμα.

Αυτό είναι το σχολείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα σχολείο που τα παιδιά του λαού θα στριμώχνονται σε πολυπληθή τμήματα και δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν ουσιαστικά  την εκπαιδευτική διαδικασία.

Πρέπει να σημάνει ξεσηκωμός. Από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς, συνδικάτα, να κάνουν δική τους υπόθεση τη μάχη ενάντια στις συγχωνεύσεις- καταργήσεις σχολείων.

Να μην κλείσει κανένα σχολείο.

Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
Ο λαός να καταδικάσει παντού την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πολιτική της που θέλει τα παιδιά του φτωχά κι αμόρφωτα. Να ενισχύσει παντού το ΚΚΕ.


ΑΘΗΝΑ 15/5/2014                                       ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ  ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ