Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις ΚΟΙΝΣΕΠ

Απάντηση της  Λαϊκής Συσπείρωσης στο ερώτημα που απεύθυνε το Σωματείο Εργαζομένων στο "Βοήθεια στο Σπίτι" Νομών Φθιώτιδας και Ευρυτανίας προς τους υποψήφιους δημάρχους για τις θέσεις τους για τις λεγόμενες Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και τις κοινωνικές δομές όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ κα
.......................
Αρχή μας είναι το δικαίωμα των εργαζομένων για σταθερή και μόνιμη εργασία
Στους άμεσους στόχους της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι η διεύρυνση των κοινωνικών δομών των δήμων με την ενίσχυση των ήδη υπαρχόντων και με την δημιουργία νέων που απαιτούνται σήμερα για να αντιμετωπίσουν την δυσβάσταχτη οικονομική κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι φτωχές λαϊκές οικογένειες.

Οι ΚΟΙΝΣΕΠ προωθούνται χρόνια τώρα συστηματικά στην ΕΕ. Αυτές τις επιχειρήσεις που εμφανίστηκαν επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με το Νόμο Κατσέλη για την «Κοινωνική Οικονομία», ο ΣΥΡΙΖΑ τις εντάσσει στη λεγόμενη «αλληλέγγυα οικονομία» που τη χαρακτηρίζει βασικό πυλώνα ανάπτυξης στην «παραγωγική ανασυγκρότηση» που προτείνει στο πρόγραμμά του. Και σε συνθήκες υψηλών ρυθμών καπιταλιστικής ανάπτυξης, και τώρα που με πρόσχημα την κρίση οι λεγόμενες διαρθρωτικές αλλαγές επιταχύνονται. Όπου δοκιμάστηκαν, είχε προηγηθεί το κλείσιμο τέτοιων δημόσιων δομών ή μειώθηκε παραπέρα η κρατική επιχορήγηση προς τους δήμους και απολύθηκε προσωπικό τους, εμπορευματοποιήθηκαν έργα και υπηρεσίες προς τους δημότες, μεθοδεύτηκε η απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη να προσφέρει πλήρεις, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες στο λαό, που τις έχει ήδη πληρώσει μέσω άμεσης και έμμεσης φορολογίας.

Η πρόταση μας είναι ξεκάθαρη:

Οι δομές να λειτουργούν με εξειδικευμένο προσωπικό, με επιστήμονες οι οποίοι θα έχουν μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας. Άμεση μονιμοποίηση των εργαζομένων με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι  εργαζόμενοι να μην πέσουν στην παγίδα που στήνει η κυβέρνηση με τις Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις που θα έχουν ως σκοπό το κέρδος, φορτώνοντας με νέα οικονομικά βάρη τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους συνταξιούχους, τους απόρους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
απαιτούμε:

-        Απαιτούμε να μη σταματήσουν τη λειτουργία τους Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΔΑΠ,
-         Να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-         Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων.
-         Να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ είναι αντίθετοι απέναντι στις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ διότι αποτελούν τον δούρειο ίππο για την ιδιωτικοποίηση δομών που έχουν οι δήμοι και οι περιφέρειες όπως το βοήθεια στο σπίτι, ακόμα και η ύδρευση.

Το ΚΚΕ έχει αναδείξει με παρεμβάσεις στο κοινοβούλιο το πρόβλημα των απλήρωτων εργαζόμενων στο βοήθεια στο σπίτι και γενικότερα για το ΠΒΣ: http://www.902.gr/eidisi/voyli/40756/kke-erotisi-gia-programma-voitheia-sto-spiti http://www.kke.gr/koin_el_-_epikaires_erothseis/epikairh_erothsh_gia_thn_yphresia_bohtheia_sto_spiti_?morf=1

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Καρπενησίου έκανε παρέμβαση για το βοήθεια στο σπίτι: http://laikisyspirwsi.blogspot.gr/2013/04/6-27-2013.html


Η Λαϊκή Συσπείρωση έκανε παρέμβαση στο συνέδριο της ΚΕΔΕ πριν ένα χρόνο.

Οι δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες για το λαό, η μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα, μπορούν να κατακτηθούν από ένα κίνημα που θα θεωρεί τη δουλειά δικαίωμα, που δεν θα συμβιβάζεται με τη λογική "των πάγιων και διαρκών αναγκών", που δεν θα έχει αυταπάτες ότι η λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και οι διαχειριστές των κεφαλαιοκρατών φροντίζουν για τα δικά του συμφέροντα.

Η μόνιμη δουλειά, τα λαϊκά δικαιώματα μπορεί να κερδηθούν από ένα κίνημα, ταξικό, που δεν θα παλεύει για την ανάπτυξη των καπιταλιστών, αλλά για να πάρει τον πλούτο στα χέρια του, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού. 

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης

Παπαροϊδάμης Βασίλης
Υποψήφιος Δήμαρχος Καρπενησίου

Σερετάκης Νίκος
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας