ΛΣ Στερεάς: Υπολειτουργεί το Λύκειο Μαντουδίου

ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΕΥΒΟΙΑΣ

Υπολειτουργεί το Λύκειο

Δεν διδάσκονται καν φιλολογικά μαθήματα και Ιστορία οι μαθητές!

Την υπολειτουργία του σχολείου, του Γενικού Λυκείου Μαντουδίου (Εύβοιας) διαπίστωσε το Σχολικό Συμβούλιο που συνεδρίασε μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του σχολείου και συζήτησε για τις ελλείψεις του σχολείου σε διδακτικό προσωπικό. Το Συμβούλιο μετά από συζήτηση - ενημέρωση διαπίστωσε ότι:


-- Το σχολείο μέχρι σήμερα υπολειτουργεί με ευθύνη της πολιτείας και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις είχαν χαθεί πάνω από 350 διδακτικές ώρες, μέχρι τις 20 Οκτώβρη.


-- Οι μέχρι τώρα αιτιάσεις από το σχολείο, τους γονείς, το σύλλογο και τη Δημοτική Αρχή προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την Περιφέρεια ήταν χωρίς ανταπόκριση.


-- Στο σχολείο δε διδάσκονται τα μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών, Νέων Ελληνικών, Ιστορίας, Λογοτεχνίας σε τμήματα και των τριών τάξεων, ελλείψει καθηγητών Φιλολογίας για 32 ώρες και Αγγλικών για 14 ώρες τη βδομάδα.


-- Η πρόσληψη φιλολόγου που έγινε στις 20 Οκτώβρη δε λύνει το πρόβλημα, αφού η ίδια δήλωσε ότι θα φύγει για προσωπικούς λόγους.


Κάθε μέρα που περνάει, επισημαίνει το σχολικό συμβούλιο, χάνεται πολύτιμος χρόνος σε βάρος της μάθησης των μαθητών και ιδιαίτερα αυτών που θα συναγωνισθούν άνισα συμμαθητές τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κάνει λόγο για κινητοποιήσεις μαζί με τους μαθητές αν δε δοθεί άμεσα λύση.

Με βάση αυτό το πραγματικό γεγονός, που η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρεί απαράδεκτο και φυσικά το συνδέει με την αντιεκπαιδευτικη πολιτική της κυβέρνησης,

· Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας, δηλώνοντας την ενεργό συμμετοχή μας σε κάθε αγωνιστική προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.

· Ζητάμε την άμεση αντιμετώπιση του από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ