ΛΣ Στερεάς: Για την Μετακίνηση των 2 Καθηγητών από την Ευρυτανία

Με αφορμή την μετακίνηση δύο καθηγητών γυμναστικής από την Ευρυτανία στην Εύβοια, σαν υπεράριθμων και κατ΄ επέκταση περιττών για την περιοχή, από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

• Εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στην συγκεκριμένη πρακτική, που δεν επιλύει προβλήματα εκπαιδευτικών αναγκών αλλά μεγαλώνει την αβεβαιότητα και την ανησυχία μεταξύ των καθηγητών και των δασκάλων , καλλιεργώντας κλίμα τρομοκρατίας, με στόχο την ποδηγέτηση και την υποταγή τους.
• Δείχνει τον δρόμο που θα ακολουθήσουν οι κυβερνώντες στα πλαίσια της απόφασης τους να προωθήσουν τον θεσμό της εφεδρείας, για να κάνουν όπως λένε οικονομία προσωπικού και να περιορίσουν τάχα τις δαπάνες βοηθώντας έτσι το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης, που δημιούργησαν τα μονοπώλια.

Και σε αυτή την περίπτωση, απευθυνόμαστε στους εκπαιδευτικούς που πρέπει να δουν το ζήτημα σαν δική τους υπόθεση και να συντονίσουν τα αγωνιστικά τους βήματα με εκείνα του ΠΑΜΕ.. της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και της ΟΓΕ.
Απευθυνόμαστε, επίσης, στα παιδιά και τους γονείς που πλήττονται από τέτοιες πρακτικές και πρέπει να αντιδράσουν. Τους καλούμε να συντονίσουμε τα αγωνιστικά μας βήματα για να αποτρέψουμε τέτοια φαινόμενα.

Σε κάθε περίπτωση προειδοποιούμε πως αυτού του είδους οι αντεργατικές ενέργειες θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν σε κάθε κατεύθυνση. Μόνα όπλα μας η πάλη για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η ταξική ( συναδελφική) αλληλεγγύη
.


ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ