ΛΣ Στερεάς: Για τις Περικοπές στη Σίτιση των Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταγγέλλει απερίφραστα τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν στην σίτιση των σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας, σαν μέτρο οικονομίας, που θα βοηθήσει στην διάσωση της Χώρας μας από την οικονομική κρίση που δημιούργησε τα μεγάλο κεφάλαιο και τα μονοπώλια.

Κυβέρνηση, Υπουργείο Παιδείας και Διοίκηση του ΤΕΙ, μεθόδευσαν να έχουν δικαίωμα δωρεάν σίτισης μόνο 1500 σπουδαστές, που το εισόδημα των οικογενειών τους δεν ξεπερνά κάποια όρια που για αυτούς προσδιορίζουν την φτώχεια.

Με ξεδιάντροπο τρόπο κλείνουν τα μάτια στην φτώχεια και την ανέχεια, που επεκτείνεται καθημερινά και επικρατεί σε όλες τις λαϊκές εργατικές - οικογένειες, σαν αποτέλεσμα της ακόμη μεγαλύτερης και συνεχώς αυξανόμενης εκμετάλλευσης που τους επιβάλλεται με οδηγίες της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ, για να μην χάσουν οι πλουτοκράτες τα κέρδη τους.

Προκλητικά, καταδικάζουν στην πείνα εκατοντάδες σπουδαστές και πρακτικά τους εξαναγκάζουν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, αφού οι δυνατότητες των οικογενειών τους καθημερινά μειώνονται και δεν φτάνουν για να καλύψουν ουσιώδεις ανάγκες τους.

Στο ΤΕΙ Λαμίας, που η προσφερόμενη γνώση είναι λειψή και ανέσωστη. Με εργαστήρια ανεπαρκή στον αριθμό, πολυμελή στην σύνθεση και αναποτελεσματικά στον εξοπλισμό. Χωρίς τους απαραίτητους εκπαιδευτικούς. Χωρίς δωρεάν βιβλία για όλους, όταν τα καλογραμμένα βιβλία επώνυμων εκδοτικών οίκων και τα καλά ενημερωμένα φροντιστήρια της πόλης για όσους έχουν να πληρώσουν κάνουν αισθητή την παρουσία τους….Ο περιορισμός του αριθμού των σιτιζόμενων σπουδαστών ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απευθύνεται στον λαό, στους εργαζόμενους της πόλης. Απευθύνεται σε κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια της Λαμίας για να ζητήσει την ενεργό συμπαράσταση όλων.

Για να στηριχθούν οι κινητοποιήσεις του ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ, που προσπαθεί να οργανώσει τον αγώνων των σπουδαστών και γι’ αυτό το ζήτημα, δείχνοντας καθαρά τις αιτίες στην πολιτική που άσκησαν και ασκούν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.

Απευθυνόμαστε ξεχωριστά στους καθηγητές και το διοικητικό προσωπικό των ΤΕΙ για να τονίσουμε την σημασία της δικής τους ενεργού συμπαράστασης. Για να υπογραμμίσουμε την υποχρέωση τους να διαφοροποιηθούν από την Διοίκηση του ΤΕΙ που είναι φανατικός υποστηρικτής των κυβερνητικών οδηγιών όσο αφήνουν να διαχειρίζονται το ΤΕΙ σαν μαγαζάκι τους.

Απευθυνόμαστε, επίσης, στο Περιφερειάρχη για να τον καταστήσουμε υπεύθυνο για την καλλιέργεια κλίματος ανοχής που διευκολύνει το πέρασμα αντιλαϊκών μέτρων. Ανοιχτά, ζητάμε να έρθει τα θέμα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με επείγουσες διαδικασίες.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ