ΛΣ Στερεάς: Απαράδεκτη η Κυβέρνηση με τους Αναπληρωτές Καθηγητές

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Στον κ. Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά.

Παρότι η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες, οι περισσότεροι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δεν έχουν δει ακόμα ούτε δεκάρα τσακιστή!!!

Οι περισσότεροι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί ζουν μακριά από το σπίτι τους, άρα πληρώνουν ενοίκιο, έξοδα μετακίνησης. Ο χειμώνας μπαίνει και το πετρέλαιο θέρμανσης κοστίζει πανάκριβα, μετά και την τελευταία αύξηση του ειδικού φόρου.

Την ίδια στιγμή, το νέο χαράτσι έρχεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, η ακρίβεια καλπάζει, ο ΦΠΑ είναι στο 23%.

Και σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η κυβέρνηση αποφάσισε να μην αναγνωρίσει μισθολογικά την προϋπηρεσία των αναπληρωτών. Κατατάχτηκαν όλοι στο εισαγωγικό μισθολογικό κλιμάκιο, το ΜΚ 18, ακόμα και αν εργάζονται χρόνια ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι!

Είναι αδίστακτοι! Κάνουν περικοπές, ακόμα και σε χρήματα που δεν έχουν καταβάλλει! Προχωρούν σε στάση πληρωμών!

Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος. Κόβουν τα πάντα από το λαό για να στηρίξουν την κερδοφορία των τραπεζιτών, του κεφαλαίου. Για να σώσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και το καπιταλιστικό σύστημα.

Ούτε ένα ευρώ από τα δάνεια δεν κατευθύνεται στην Υγεία, στην Παιδεία, στους μισθούς και στις συντάξεις. Πάνε όλα στην τσέπη της πλουτοκρατίας.

Δεν θα σταματήσουν εδώ! Το μαύρο μέτωπο της νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΕΕ-κεφαλαίου, με την στήριξη Δημοκρατικής Συμμαχίας και των άλλων προθύμων, ήρθε για να πάρει ακόμα σκληρότερα μέτρα, όπως: νέα μείωση μισθών και συντάξεων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, χτύπημα των ασφαλιστικών ταμείων κ.α.

Καμιά αναμονή!

Τώρα είναι η ώρα να παρέμβει αποφασιστικά ο λαός.

Όλοι μαζί να παλέψουμε, απαιτώντας :

- Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων

- Να αποσυρθεί η εγκύκλιος που δεν αναγνωρίζει μισθολογικά την προϋπηρεσία

- Δωρεάν στέγαση- Άμεση κρατική ενοικίαση σε ξενοδοχεία, καταλύματα. Δωρεάν εισιτήριο σε όλα τα μεταφορικά μέσα για όλους τους συμβασιούχους εκπαιδευτικούς. Επίδομα θέρμανσης σε όλους τους ωρομίσθιους και αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Ειδικά για τις παραμεθόριες περιοχές, επίδομα παραμεθορίου και στους ωρομισθίους.

- Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομίσθιοι-αναπληρωτές) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Όχι στο νέο μισθολόγιο. 2000 ευρώ (μεικτά) στο νεοδιόριστο.

- Ούτε μια εφεδρεία-ούτε μια απόλυση.

Σε αυτή την βάση, ρωτάμε τον κ. Περιφερειάρχη για το τι πρόκειται να κάνει το Περιφερειακό Συμβούλιο αντιδρώντας σε αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη. Για το αν θα έρθει ή όχι το συγκεκριμένο θέμα για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ