ΛΣ Στερεάς: Για την Αποχέτευση του Αγ Κων/νου

Προς τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, εκφράζει την συμφωνία της με την απόφαση για κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στον Άγιο Κωνσταντίνο, που λύνει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα της περιοχής.

Εκφράζει, όμως την διαφωνία της με την μεταφορά των λυμάτων στον βιολογικό καθαρισμό των Καμένων Βούρλων. Θεωρούμε σκοπιμότερο και συμφερότερο να κατασκευαστεί άλλος βιολογικός καθαρισμός νοτιότερα του Αγίου Κωνσταντίνου.

Η διαφωνία μας στηρίζεται :

α) στο ότι θα χρειασθεί, λόγω μεγάλης επιβάρυνσης, σημαντική επέκταση η εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού των Καμένων Βούρλων, που ήταν ήδη ανεπαρκής και για την κάλυψη του βορείου τμήματος της πόλης, που σίγουρα θα επεκταθεί.

β) στο γεγονός ότι δημιουργείται και λειτουργεί τέτοιου είδους μεγάλη εγκατάσταση πολύ κοντά στις ιαματικές πηγές της περιοχής, που μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθούν παραπέρα. Αντίθετη άλλωστε είναι και η σχετική νομοθεσία (4844/30 και 4086/60)

Ταυτόχρονα θέλουμε να σας θυμίσουμε :

1.Στον βιολογικό καθαρισμό των Καμένων Βούρλων, αποδέκτης των επεξεργασμένων λυμάτων δεν είναι απόλυτα συμβατός και λειτουργεί προσωρινά.

2.Η όλη εγκατάσταση λειτουργεί χωρίς άδεια και σύγχρονη περιβαλλοντική μελέτη από τις 30/4/2009

Σε αυτή την βάση απευθυνόμαστε στον την Επιτροπή Περιβάλλοντος του Περιφερειακού Συμβουλίου και ζητάμε να ασχοληθεί συγκεκριμένα με το θέμα.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ