ΛΣ Στερεάς: Για την Έλλειψη Καυσίμων στο Δήμο ΣΚύρου

Με αφορμή ανακοίνωση του Δήμου Σκύρου, που ενημερώνει τους κατοίκους της περιοχής, πως από 14/11/2011 δεν θα έχουν στην διάθεση τους τις υπηρεσίες μεταφοράς μαθητών, αποκομιδής απορριμμάτων και κάθε άλλη υπηρεσία που χρειάζεται την λειτουργία των μηχανημάτων του Δήμου εξ αιτίας της έλλειψης καυσίμων.

Οι τοπικοί προμηθευτές αρνούνται να δώσουν καύσιμα στον Δήμο με πίστωση γιατί καθυστερεί να εξοφλήσει τα χρέη του, εξ αιτίας της χρηματοδότησης του, που είναι μικρότερη των αναγκών και ανεπαρκής και φυσικά λόγω του ακανόνιστου του ρυθμού πραγματοποίησης της, που με πρόσχημα την οικονομική κρίση έφτασε στο απροχώρητο.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταδικάζει απερίφραστα τις πολιτικές που αντιμετωπίζουν τις κοινωνικές ανάγκες και τους φορείς ικανοποίησης τους με τρόπο που οδηγεί σε τέτοιες καταστάσεις.

Θεωρεί πως η συγκεκριμένη κατάσταση θα επεκταθεί σε πολλές δραστηριότητες της τοπικής διοίκησης και φυσικά σε πολλούς δήμους, σαν αποτέλεσμα της λειψής και ακανόνιστης επιχορήγησης των τοπικών διοικήσεων.

Καταδικάζουμε πολιτικά την ένοχη σιωπή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) αλλά και του Περιφερειακού Συμβουλίου που κάνουν πλάτες στην κυβερνητική πολιτική, προσπαθώντας να φορτώσουν τα βάρη της οικονομικής κρίσης, που δημιούργησε η πλουτοκρατία, στον λαό. Γι’ αυτό και δεν διατυπώνουν αιτήματα ούτε και διεκδικούν από την κεντρική εξουσία που διαχειρίζεται την κατάσταση σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

Εδώ και τώρα να δώσουν λύση στα προβλήματα της Σκύρου, σύμφωνα με τις ευθύνες που από την θέση τους έχουν.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απευθύνεται στους εργαζόμενους της περιοχής και τους καλεί να βγάλουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα.

Να αγωνιστούν για ουσιαστικές αλλαγές που θα αλλάξουν ριζικά την κατάσταση απαλλάσσοντας τον λαό από τέτοιες πολιτικές, όπου συναντιέται ο πατριωτισμός της Ν.Δ του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, για να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ