28ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ - ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ! ΝΕΟΛΑΙΑ/ΠΑΙΔΕΙΑ Τρίτη 25/06/2019 - 12:38 - Ενημέρωση: Δευτέρα 01/07/2019 - 14:39 28ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε, συνεχίζουμε - Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά για το δίκιο του λαού!
Με μία ανακοίνωση με τίτλο «Εμπνεόμαστε, διδασκόμαστε, συνεχίζουμε. Με το ΚΚΕ πάντα μπροστά για το δίκιο του λαού!», η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να συμμετάσχει στο 28ο Αντιιµπεριαλιστικό Διήµερο / κατασκήνωση που διοργανώνει 12-14 Ιούλη στο Καρπενήσι.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Νέα, νέε, έλα μαζί µας µε την ΚΝΕ και το ΚΚΕ. Συνεχίζουμε... Είμαστε παρόντες και την άλλη μέρα των εκλογών στη μάχη για το δίκιο, για τα σύγχρονα δικαιώματα της νεολαίας... Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που είναι σταθερά δίπλα σου, μπροστά στα δύσκολα. Έλα μαζί µας! Για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση, η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.
Πάρε και εσύ μέρος στη μεγάλη συνάντηση νέων από κάθε γωνιά της Ελλάδας!
Από τις 12 έως τις 14 Ιούλη στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, στα "λημέρια" του Κατσαντώνη, του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και του ΔΣΕ, θα πραγματοποιηθεί το 28ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας.
Στα λημέρια του Βελουχιώτη, του Γιώτη, του Διαμαντή...
• Στη Ρούμελη…
…που έδρασαν οι πρώτες ανταρτοομάδες την περίοδο της τριπλής ναζιστικής κατοχής (1941-1944).
…του καπετάνιου του ΕΛΑΣ, στελέχους του ΚΚΕ, Άρη Βελουχιώτη…
…των Αετόπουλων της ΕΠΟΝ, που μικροί στην ηλικία έγραψαν μεγάλες σελίδες ηρωισμού και αγώνα στη δίκαιη υπόθεση για µία καλύτερη ζωή χωρίς ντόπιους και ξένους δυνάστες…
...του ΕΑΜ που έσωσε το λαό και οργάνωσε τη ζωή στις περιοχές που απελευθερώνονταν από την μπότα των ναζί...
• Στην περιοχή…
…που φιλοξένησε το Εθνικό Συμβούλιο της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ), της "Κυβέρνησης του Βουνού", όπως έμεινε στην Ιστορία…
… που μετά την αποχώρηση των ναζί και φασιστών κατακτητών ο λαός δεν χάρηκε τη νίκη του και βρέθηκε γρήγορα να πολεμάει ενάντια στην εξουσία των λίγων και στους διεθνείς συμμάχους της, πρώτα τη Μ. Βρετανία και ύστερα τις ΗΠΑ.
• Σε αυτά εδώ τα μέρη που τα περπάτησαν χιλιάδες μαχητές του ηρωικού Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ), που έδρασε την περίοδο 1946-1949.
• Στα βουνά και τις ρεματιές, στα χωριά και τα κρησφύγετα του καπετάνιου Γιώτη (Χαρίλαος Φλωράκης) και του καπετάν Διαμαντή (Γιάννης Αλεξάνδρου), διοικητών της 1ης και της 2ης μεραρχίας του ΔΣΕ αντίστοιχα…
• Στο Καρπενήσι που το Γενάρη του 1949 γιόρταζε τη λευτεριά του μετά τη νικηφόρα μάχη του ΔΣΕ και την κατάληψη της πόλης…
• Σε αυτά τα μέρη που είναι δεµένα µε το ηρωικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας… Που αναβλύζουν τα ιδανικά και οι αξίες της ταξικής πάλης, η πίστη στο δίκιο του αγώνα, η αποφασιστικότητα για θυσίες στην πάλη για το σοσιαλισμό!
Σε αυτά τα μέρη θα βρεθεί φέτος η ΚΝΕ στο 28ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο!
Το ΚΚΕ ήταν ο εµπνευστής, ο αιμοδότης και καθοδηγητής του αγώνα ενάντια στην ιταλο-γερμανική και βουλγαρική κατοχή, µε τη δημιουργία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ.
Σε αυτόν τον τόπο θα συναντηθούν φέτος χιλιάδες νέοι αγωνιστές από όλη τη χώρα, για να εμπνευστούν, να πάρουν δύναμη για τους σημερινούς µας αγώνες.
Η μελέτη και η γνώση της Ιστορίας του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος, τα συμπεράσματα που απορρέουν από αυτήν είναι σήμερα απαραίτητο εφόδιο για να εµπνευστούµε, να γίνουµε περισσότεροι όσοι παλεύουμε για τον νέο κόσμο, για το σοσιαλισμό - κομμουνισµό.
Το εκμεταλλευτικό σύστημα σήμερα, τα κόμματα που το στηρίζουν θέλουν τη νεολαία στη μιζέρια, στην υποταγή και το συμβιβασμό. Να μάθει να ζει µε ό,τι ψίχουλο περισσεύει από το φαγοπότι των επιχειρηματικών ομίλων.
Σε μια εποχή που όλο και διευρύνονται οι δυνατότητες να απολαμβάνουμε τη ζωή που έχουμε ανάγκη, τα δικαιώματα που αντιστοιχούν στο 2019, το σύστημα, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις καλούν τη νεολαία και τον εργαζόμενο να ζουν µε τα λίγα, για να έχουν τα πολλά οι λίγοι! 
Η πείρα από την Ιστορία του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος αποδεικνύει ότι σε καμία στιγμή δεν μπορεί να υπάρξει "εθνική ενότητα", κοινοί στόχοι ανάμεσα στους καταπιεστές και τους καταπιεζόμενους.
Το δίλημμα "σύγκρουση ή υποταγή" είναι πάντα επίκαιρο...
Το ΚΚΕ στην 100χρονη Ιστορία του δεν εγκατέλειψε ποτέ το σκοπό του. Είναι πάντα μπροστά στη μάχη για τα εργατικά - λαϊκά συµφέροντα, µε όλες τις μορφές και όλα τα μέσα.
Έτσι έκανε και τη δεκαετία του 1940, µε τόλμη και κόντρα στο ρεύμα. Βρέθηκε μπροστά για το δίκιο του λαού απορρίπτοντας το δρόμο του συμβιβασμού και της υποταγής. Το δίλημμα "σύγκρουση ή υποταγή" είναι πάντα επίκαιρο.
Εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες, νεολαίοι κομμουνιστές αγωνιστές έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους, πάλεψαν - πολέμησαν και τραγούδησαν "για να ’χουν λεύτερη πατρίδα και πανανθρώπινη τη λευτεριά"!
 Έτσι και σήμερα…
Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καταθέτουν όλες τους τις δυνάμεις στη διεκδίκηση, στην πάλη για κάθε πρόβλημα που "καίει" τη νεολαία, τις εργατικές οικογένειες βάζοντας στο επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.
Το ΚΚΕ ποτέ δεν συμβιβάστηκε, δεν υποτάχθηκε στην αστική εξουσία. Αυτό δεν μπορεί να χωνέψει το καπιταλιστικό σύστημα.
 Ό,τι πιο σύγχρονο και προοδευτικό, πραγματικά καλό για τη ζωή του λαού και της νεολαίας κερδήθηκε µε αγώνα, αμφισβητώντας το σύστημα - µε στόχο την ανατροπή του!
Νέα και νέε,
Έλα μαζί µας µε την ΚΝΕ και το ΚΚΕ
Ραντεβού στο Καρπενήσι!
• Στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση το Σάββατο 13 Ιούλη στην πλατεία του Καρπενησίου µε ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούµπα και τον Νίκο Αμπατιέλο, Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ.
• Σε όλες τις δραστηριότητες του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου που φέτος "κατασκηνώνει" στο πανέμορφο πάρκο Κεφαλοβρύσου 12-13-14 Ιούλη. Με συζητήσεις και εκδηλώσεις, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, γλέντια και αθλητικές δραστηριότητες.
*Ενισχύστε οικονομικά την ΚΝΕ για τη διοργάνωση του Διημέρου
*Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στις Οργανώσεις της ΚΝΕ».