Για να ξεπεραστεί ο φόβος, την Κυριακή ΚΚΕ!



Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εκφοβίσει το λαό για τα χειρότερα που έρχονται σε Ασφαλιστικό και Εργασιακά με κυβέρνηση ΝΔ, στην πραγματικότητα έχει στόχο να συγκαλύψει ότι η ΝΔ έρχεται να συνεχίσει και να πάει ένα βήμα πιο πέρα τη δική του αντιλαϊκή πολιτική.

Αξιοποιώντας τους αντεργατικούς - αντιασφαλιστικούς νόμους που διατήρησε άθικτους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους καινούργιους που ψήφισε, έρχεται τώρα η ΝΔ να πλειοδοτήσει σε αντιλαϊκά μέτρα, λέγοντας φωναχτά αυτά που έχει ανάγκη το κεφάλαιο.

Της είναι άλλωστε πιο εύκολο να το κάνει, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ «δικαίωσε» την πολιτική της όλη την περασμένη τετραετία και της έστρωσε το έδαφος για τα επόμενα βήματα, έχοντας βγάλει όλη τη βρώμικη δουλειά για το κεφάλαιο.

Πάει πολύ επομένως να εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ως «θεματοφύλακας» τάχα του δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, όταν σε όλη του τη θητεία υπηρέτησε το ίδιο αντιλαϊκό σχέδιο με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, αποσπώντας τα εύσημα του κεφαλαίου.

Η ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης από την επόμενη κυβέρνηση έχει και τη δική του σφραγίδα, όπως η πολιτική που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 είχε τη σφραγίδα της μνημονιακής πολιτικής των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους άλλωστε (μαζί και το Ποτάμι) ψήφισε το 3ο μνημόνιο.

Τη ΝΔ τη γνώρισαν οι εργαζόμενοι και ο λαός σαν κυβέρνηση, είτε αυτοδύναμη είτε σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. Ξέρουν ότι τίποτα καλό δεν έχουν να περιμένουν.

Το αντίθετο μάλιστα. Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να μη διαψεύσει το κεφάλαιο ότι αυτή είναι ο διαχρονικός και αυθεντικός εκφραστής των συμφερόντων του, και επομένως περισσότερο αξιόπιστος από τον «νεοφώτιστο» ΣΥΡΙΖΑ.

Γνώρισαν όμως και τον ΣΥΡΙΖΑ, και πλέον ξέρουν ότι η πολιτική του αλληλοσυμπληρώνεται με αυτή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Οτι είναι ο άλλος πόλος του ίδιου αντιλαϊκού σχεδίου, όπως γινόταν παλιότερα με τον δικομματισμό.

Γι' αυτό δεν έχει καμία σημασία η διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο στις εκλογές, αν η ΝΔ θα κυβερνήσει αυτοδύναμη ή σε συνεργασία με το ΚΙΝΑΛ.

Δικαιολογημένα οι εργαζόμενοι, ο λαός ανησυχούν για το τι μέλλει γενέσθαι, ανησυχούν και φοβούνται για τη συνέχιση την επόμενη μέρα της αντιλαϊκής πολιτικής, η οποία είναι δεδομένη όποια κι αν είναι η κυβέρνηση.

Γι' αυτό, την επομένη των εκλογών ο λαός έχει ανάγκη από ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ. Το κόμμα που βρέθηκε μπροστά στους αγώνες ενάντια στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων, έβαλε εμπόδια, καθυστέρησε αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα.

Τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα σήμερα στο Ασφαλιστικό, στα Εργασιακά και παντού, αν το ΚΚΕ δεν πρωτοστατούσε στην οργάνωση των αγώνων, αν δεν δούλευε σχεδιασμένα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και τη συγκρότηση της Κοινωνικής Συμμαχίας, αν δεν ήταν φάρος αναμμένος για την πραγματική διέξοδο προς όφελος του λαού.



Η Κ.Ο Ευρυτανίας του ΚΚΕ, καθ' όλη την προεκλογική περίοδο πέρασε από όλους τους χώρους δουλειάς, περιόδευσε στη μεγάλη πλειοψηφία των χωριών του Νομού μας. Συνομίλησε με χιλιάδες ευρυτάνες, με κτηνοτρόφους, με εργατοϋπάλληλους, με συνταξιούχους, με αυτοπασχολούμενους, με ανέργους, με μαθητές. Κοινός τόπος είναι ότι αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Ότι χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ για να αποτελέσει ανάχωμα στα χειρότερα που έρχονται από την επόμενη των εκλογών. Χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος για συνολικές ανατροπές στην οικονομία και την κοινωνία.

Την Κυριακή, επομένως, στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Γιατί αυτή είναι η μόνη ψήφος που μπορεί να απαντήσει στη δικαιολογημένη ανησυχία του λαού, στους φόβους για τη συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εγγυηθεί μια ισχυρή αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων, να οργανώσει την αντεπίθεση, να γεννήσει αισιοδοξία και ελπίδα στο λαό ότι μπορεί να τα καταφέρει, αρκεί να πιστέψει στην ανίκητη δύναμή του!