Δήλωση του Νίκου Σερετάκη για την Εργατική Πρωτομαγιά

Δήλωση του Νίκου Σερετάκη, υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Η ανταρτομάνα Ευρυτανία αποτίνει σήμερα φόρο τιμής στους πρωτοπόρους εργάτες και εργάτριες, στους 200 κομμουνιστές που πριν 70 χρόνια πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της λευτεριάς, στους χιλιάδες αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για τα δίκια των εργατών, που επιχείρησαν την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας χωρίς ανεργία, πείνα, δυστυχία, πολέμους, δίχως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο: το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Σήμερα που βιώνουμε την απανθρωπιά του καπιταλισμού σε όλο της το μεγαλείο, που οι δυνάμεις του κεφαλαίου και της ΕΕ στοχοποιούν ακόμα και το δικαίωμα της απεργίας, γίνεται επιτακτική η ανάγκη να συναντηθούν οι ηρωικές παραδόσεις του τόπου μας με τις σύγχρονες απαιτήσεις της ταξικής πάλης: δυναμώνοντας την οργάνωση στα σωματεία, ξεπερνώντας την εκφυλιστική κατάσταση που έχουν οδηγήσει οι δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού το εργατικό κίνημα στον τόπο μας, δημιουργώντας προϋποθέσεις για το ρίζωμα του ΠΑΜΕ και στο νομό μας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τις άνεργες και άνεργους, τους 5μηνίτες και τις 5μηνίτισες, τους σπουδαστές, τους συνταξιούχους της Ευρυτανίας να αξιοποιήσουν την πείρα τους. Να κρίνουν πολύ αυστηρά όσους έβαλαν πλάτη στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, όσους βρήκαν απέναντι στους αγώνες, αλλά και όσους “διακόπευαν” την κρίσιμη στιγμή και έχουν σήμερα το θράσος να ζητούν την ψήφο τους για τα ψηφοδέλτια των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου. Να συναντηθούμε στους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, στην προσπάθεια για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος. Να συναντηθούμε και στην κάλπη, με τη μαζική υπερψήφιση του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές και της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Στερεάς και το Δήμο Καρπενησίου. Κανένας νέος, εργάτης, εργαζόμενος που αρνείται το ρόλο του σύγχρονου σκλάβου να μη λήψει από αυτό το προσκλητήριο!


Καρπενήσι, 1η Μάη 2014