Φοιτητικές Εκλογές: Σημαντική Άνοδος της ΠΚΣ Πανελλαδικά - και στο Καρπενήσι!

 Μεγάλη άνοδο σε ψήφους και ποσοστά σημείωσε η Πανσπουδαστική ΚΣ στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές και αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ μετά από 25 χρόνια.


Η σημαντική άνοδος της Πανσπουδαστικής ΚΣ  στέλνει μήνυμα ελπίδας, μήνυμα μάχης και αισιοδοξίας, ώστε οι νέοι να παλέψουν για το μέλλον των σπουδών τους, αλλά και για την ίδια τους τη ζωή. Δείχνει ότι υπάρχουν καλύτεροι όροι για να στείλει η νεολαία πιο αποφασιστικό μήνυμα, ότι τα όνειρα και η ζωή της δεν χωράνε στις συμπληγάδες της ΕΕ και του συστήματος. Παράλληλα είναι εμφανής η μείωση όλων των άλλων δυνάμεων και ιδιαίτερα το "πάτωμα" των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Η τάση αυτή εκφράστηκε και στο τμήμα Δασποπονίας στο Καρπενήσι, όπου η ΠΚΣ έλαβε 32,61% 

TEI Στερεάς Ελλάδος:ΣΤΕΓ

2014
2013
Διαφορά
ΨΗΦΙΣΑΝ
98
- %
94
- %
4
0.00%
ΕΓΚΥΡΑ
92
- %
81
- %
11
0.00%
ΑΚΥΡΑ
6
- %
13
- %
-7
0.00%
ΛΕΥΚΑ
1
1.09 %
2
2.47 %
-1
-1.38%
ΠΚΣ
30
32.61 %
10
12.35 %
20
20.26%
ΔΑΠ
37
40.22 %
0
0.00 %
37
40.22%
ΠΑΣΠ
0
0.00 %
11
13.58 %
-11
-13.58%
ΕΑΑΚ
0
0.00 %
0
0.00 %
0
0.00%
ΑΡ.ΕΝ.
0
0.00 %
0
0.00 %
0
0.00%
ΛΟΙΠΑ
24
26.09 %
58
71.60 %
-34
-45.51%

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ 

«Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές που στήριξαν και συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, που συνέβαλαν μαζί με τα μέλη της ΚΝΕ για να διαμορφωθεί το πολύ θετικό αποτέλεσμα των φοιτητικών-σπουδαστικών εκλογών. Η Πανσπουδαστική ΚΣ αναδείχθηκε σε δεύτερη δύναμη στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ, σημείωσε μεγάλη άνοδο με τα ποσοστά να διαμορφώνονται στο 19% στα ΑΕΙ και στο 22% στα ΤΕΙ. Πανελλαδικά η Πανσπουδαστική είναι η μόνη δύναμη που σε αυτές τις συνθήκες ανέβηκε σε ψήφους και στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.
Η Πανσπουδαστική ΚΣ αναδεικνύεται πρώτη δύναμη σε 36 συλλόγους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. 
Μείωση σε ψήφους έχουν όλες οι άλλες δυνάμεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, τόσο οι παρατάξεις της αντιλαϊκής συγκυβέρνησης ΔΑΠ (ΝΔ) και ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ), όσο και οι δυνάμεις του καιροσκοπισμού και του συμβιβασμού, ΕΑΑΚ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ). Υπάρχουν φοιτητές και σπουδαστές που μπορούν, καλύτερα σήμερα, να βγάλουν συμπεράσματα για τη θέση και τη στάση τους. 
Είναι πολύ περισσότεροι οι φοιτητές και οι σπουδαστές που έχουν συμφέρον να κάνουν κι αυτοί δική τους υπόθεση το συλλογικό αγώνα και την οργανωμένη αντίσταση. Να δώσουν έτσι διέξοδο στις αγωνίες και στα όνειρά τους, να εκφράσουν την καταδίκη τους για όσα ζούνε με τη μαζική συμμετοχή τους στις συλλογικές διαδικασίες.
Η άνοδος της Πανσπουδαστικής ΚΣ είναι μήνυμα αισιοδοξίας για να δυναμώσει η κοινή συλλογική δράση και η πάλη για επιστημονική μόρφωση και ειδίκευση, για δωρεάν σπουδές, για να είναι το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για σταθερή δουλειά με δικαιώματα πάνω στο αντικείμενο σπουδών, για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν, για επιστήμη στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών.
Το θετικό αποτέλεσμα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών περικλείει μια δυναμική που μπορεί και είναι αναγκαίο να εκφραστεί το επόμενο διάστημα. Για να δυναμώσει σε κάθε σύλλογο, έτος και εξάμηνο η καθημερινή δράση για τη συμμετοχή των σπουδαστών σε αγωνιστικούς ζωντανούς συλλόγους και μαχητικά όργανα που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Να γενικευτεί η συζήτηση μέσα στις σχολές για το φοιτητικό κίνημα που έχουμε ανάγκη σήμερα. Από καλύτερες θέσεις οι φοιτητές και οι σπουδαστές μπορούν να συνεχίσουν την καθημερινή δράση για:
  • Να είναι οι σύλλογοι οργανωτές, με συχνές και μαζικές γενικές συνελεύσεις με πραγματική συζήτηση. Να παίρνουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για κάθε πρόβλημα, με σταθερή επαφή με το εργατικό κίνημα, που διοργανώνουν εκδηλώσεις, συζητήσεις, πλούσια αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα.
  • Διοικητικά συμβούλια αγωνιστικά, διεκδικητικά. Ανάδειξη και εκλογή επιτροπών σε κάθε έτος, εξάμηνο και τμήμα.
  •  Αλλαγές που χρειάζονται πλέον και στη δομή του φοιτητικού κινήματος. Χρειάζεται σύλλογος ανά τμήμα, δευτεροβάθμιο όργανο ανά ίδρυμα και πανελλαδικό όργανο.

Να μη χαθεί ούτε ώρα. Να στείλουμε ακόμα πιο αποφασιστικό μήνυμα, ότι τα όνειρα και οι ανάγκες μας δεν χωράνε στις συμπληγάδες της ΕΕ και του συστήματος. Καλούμε συνολικά τους φοιτητές και σπουδαστές, να διαλέξουν το δρόμο της ανατροπής και της αποδέσμευσης από την ΕΕ. Να δυναμώσουν τη δύναμη που μάχεται αταλάντευτα για τα σύγχρονα δικαιώματα μας και τη μόνη φιλολαϊκή λύση. Στις εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε μπροστά μας να δυναμώσουμε το ΚΚΕ παντού».