Ντοκουμέντο: Να Δήμαρχος, να μάλαμα!

Οι Δήμοι πάντα υπήρξαν το μακρύ χέρι του κράτους, και οι δήμαρχοι των αστικών δυνάμεων οι πάντα πρόθυμοι εκτελεστές των επιλογών του

Σας παρουσιάζουμε ένα...Καρπενησιώτικο ντοκουμέντο του 1957. 

Πρόκεται για απαντητική επιστολή του τότε Δημάρχου Καρπενησίου Δημήτρη Κοτσιμπού (ΕΡΕ) προς τον καρπενησιώτη πολιτικό κρατούμενο αγωνιστή της εθνικής αντίστασης, κομμουνιστή Γιώργο Σερετάκη, ο οποίος εκείνη την περίοδο βρίσκονταν στις φυλακές της Κέρκυρας - κατά γενική ομολογία ένα από τα χειρότερα κατέργα του μετεμφυλιακού καθεστώτος. 

Στην επιστολή -που απαντά σε αίτημα για πιστοποιητικό απορίας- δεν λησμονεί να νουθετήσει τον ευρυτάνα αγωνιστή να..... "υπογράψεις και τη δήλωση μετανοίας και να έλθεις ως έντιμος και καλός πολίτης, να ζήσεις κοντά εις την οικογένειάν σου, η οποία σε έχει μεγάλην ανάγκην".... "Μαζί με το πιστοποιητικό στέλνει και τη λάσπη του" σχολιάζει από κάτω ο φυλακισμένος αντιστασιακός. 

























Και σήμερα όμως τα πράγματα δεν είναι και τόσο διαφορετικά. 



Μπορεί μεν οι Δημάρχοι των δυνάμεων του ευρωκατεστημένου να μην υπογράφουν παρόμοιες επιστολές. Αυτό όμως δεν τους εμποδίζει να βάζουν την υπογραφή τους σε απολύσεις, τοπικούς φόρους και κάθε είδους αντιλαϊκό μέτρο, και κυρίως να απαιτούν από τους εργαζόμενους, τους νέους, τους αυτοαπασχολούμενους το ίδιο ακριβώς πράγμα που ζητούσαν και τα "πέτρινα χρόνια": 

 Δήλωση υποταγής στην εξουσία του κεφαλαίου και την αντιλαϊκή πολιτική.

Στις 18 Μάη δίνουμε τη δική μας ανυπόκτακτη απάντηση: ψηφίζουμε σε Δήμο και Περιφέρεια Λαϊκή Συσπείρωση