Δήλωση του Βασίλη Παπαροϊδάμη για την Εργατική Πρωτομαγιά

Δήλωση του Βασίλη Παπαροϊδάμη, υποψήφιου δημάρχου Καρπενησίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση

Το μήνυμα της εξέγερσης των εργατών του Μάη στο Σικάγο αποτελεί οδηγό σήμερα για την ενίσχυση της ταξικής πάλης, που είναι η κινητήρια δύναμη της ιστορίας. Είναι ημέρα ευθύνης, έτσι ώστε ο καθένας και η καθεμία να συμβάλλει στην ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, που είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. 

Φέτος τιμάμε τα 15 χρόνια του ΠΑΜΕ που έγινε από τη μια πλευρά η ελπίδα και το αποκούμπι για τον εργάτη και από την άλλη ο αντίπαλος της εργοδοσίας και όλων των άλλων δυνάμεων μέσα στις γραμμές του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος.

Τα τελευταία χρόνια είδαμε και στον τόπο μας, με αφορμή την οικονομική κρίση, τους εργαζόμενους να διεκδικούν και να υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους. Και εδώ στην Ευρυτανία, στο Καρπενήσι είναι απαραίτητη όσο ποτέ η ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος. Οι εργαζόμενοι οφείλουν να πάρουν την υπόθεση της πάλης στα χέρια τους, να οργανωθούν να φτιάξουν επιτροπές αγώνα, να πυκνώσουν τις γραμμές των σωματείων.

Καλούμε τους νέους που τους στερούν το μέλλον, τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα που δεν δέχονται να συνεχίζουν με σκυμμένο κεφάλι να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και τις Λαϊκής Συσπείρωσης στις εκλογικές μάχες του Μάη.

Καρπενήσι, 1η Μάη 2014