Δήλωση του Γιώργου Μαρίνου: Ένταση της εργατικής, λαϊκής πάλης για τα προβλήματα των ανέργων



Πάει πολύ τα κόμματα και οι υποψήφιοι του ευρωμονόδρομου, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που έχει πετάξει στο δρόμο, εκτός παραγωγής χιλιάδες εργάτες για να θησαυρίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, 20 μέρες πριν τις εκλογές να βγαίνουν στο σεργιάνι ρουσφετολογώντας ασύστολα, επιχειρώντας να εμφανιστούν ως σωτήρες.
Το άθλιο παιχνίδι που παίζουν πάνω στις πλάτες των ανέργων και των οικογενειών τους, εκμεταλλευόμενοι την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει με ευθύνη της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ,  επιβάλλεται να πάρει αποφασιστική απάντηση από τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας, τη νεολαία της Στερεάς που στο 60% και πάνω είναι άνεργη.
Ο λαός μας δεν είναι επαίτης και δεν ανέχεται να τον αντιμετωπίζουν έτσι όσοι του κλέβουν τη ζωή. Είναι ο παραγωγός όλου του πλούτου και έχει κάθε συμφέρον να τον διεκδικήσει. Με το κεφάλι ψηλά, έχει τη δύναμη να πετάξει από πάνω του τα βάρη της αντιλαϊκής πολιτικής, να παραμερίσει μια και καλή τα μονοπώλια και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. 
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι λαϊκές οικογένειες της Στερεάς, δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τα  διάφορα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, μισής δουλειάς- μισής ζωής, με τσακισμένους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα.
Έχουν την πείρα να δουν τι κρύβεται πίσω από την πολυαναμενόμενη από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου καπιταλιστική ανάπτυξη, που όπως και αν βαφτιστεί, είτε ως «έξοδος στις αγορές» και «πλεονάσματα» είτε ως «παραγωγική ανασυγκρότηση» σημαίνει νέα χρηματοδότηση στους μεγαλοεπιχειρηματίες,  τσάκισμα των ανέργων, αξιοποίηση της ανεργίας που το καπιταλιστικό σύστημα γεννά για να διαλύσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
 Η λύση στα οξυμμένα προβλήματα των ανέργων και των οικογενειών τους βρίσκεται στα ίδια τους τα χέρια.
Οι στόχοι που περιλαμβάνονται στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ, για
§  επίδομα ανεργίας 600 ευρώ σε όλους τους ανέργους για όλη την περίοδο της ανεργίας
§  έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ για τους ανέργους
§  πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
§  απαγόρευση των διαδικασιών που βγάζουν στο σφυρί τη λαϊκή κατοικία
§  μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ και απαγόρευση διακοπής παροχής ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου
§  κατάργηση των κάθε λογής χαρατσιών που επιδεινώνουν την ήδη δραματική κατάστασή τους
§  δωρεάν μετακινήσεις στις αστικές συγκοινωνίες,
αποτελούν συμβολή στον αγώνα των ανέργων.
Οι άνεργοι και οι οικογένειές τους έχουν επιλογή που ταυτίζεται με τα συμφέροντα τους: Συμπόρευση με το ΚΚΕ παντού, συμμετοχή στην πάλη για την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας για τη διεκδίκηση μέτρων άμεσης ανακούφισης, για να ανοίξει ο άλλος δρόμος ανάπτυξης που το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά θα είναι εξασφαλισμένο.