Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς Ελλάδας για τη συνέντευξη του Β. Αποστόλου στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία


Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια, πλήρως ευθυγραμμισμένος με τις διαβεβαιώσεις αυτού  του κόμματος στο μεγάλο κεφάλαιο και τους διεθνής συμμάχους του να μην ανησυχούν για τα συμφέροντά τους από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ως διεκδικητής του ρόλου του διαχειριστή της άθλιας κατάστασης που βιώνει ο λαός της Στερεάς.

Η επανάληψη των γνωστών θέσεών του για αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και η αναζήτηση νέων πόρων για τη λεγόμενη παραγωγική ανασυγκρότηση σημαίνει διεκδίκηση περισσότερων κονδυλίων από τη φοροαφαίμαξη του λαού για να επιδοτηθούν οι μπίζνες των επιχειρηματικών ομίλων και να εξασφαλιστεί η κερδοφορία τους.

Αποτελεί πρόκληση και ενισχύει την πολιτική του διαίρει και βασίλευε ανάμεσα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Στερεάς και της Αττικής, η ερμηνεία των προβλημάτων της Στερεάς ως αποτέλεσμα της μετατροπής της, όπως ισχυρίζεται, σε «χώρο αναψυχής του μικροαστικού καταναλωτισμού της πρωτεύουσας». Στην ουσία της ταυτίζεται με αντιδραστικά ιδεολογήματα που κατηγορούν τα λαϊκά στρώματα, τους μοναδικούς παραγωγούς του πλούτου, ότι κατανάλωσαν περισσότερα από όσα παρήγαγαν, συντάσσεται με λογικές του τύπου «όλοι μαζί τα φάγαμε». 

Οι μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή του κ. Τιμπλαλέξη, φαίνεται να αποδίδουν άμεσα υιοθετώντας αυτούσια την εχθρική για το λαό ρητορεία του, επιβεβαιώνοντας την πλήρη προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ και των υποψηφίων του στα μέτρα του συστήματος της εκμετάλλευσης.

«Η Στερεά σε νέα τροχιά» που ευαγγελίζεται κινείται πάνω στις ράγες του χιλιοπερπατημένου δρόμου ανάπτυξης της διασφάλισης των κερδών των μονοπωλίων, της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας, της καταδίκης του λαού σε νέα βάσανα. Ο λαός τη Στερεάς έχει πείρα και πρέπει να την αξιοποιήσει, να μην παγιδευτεί στα καλέσματα για συμμετοχή σε ένα εγχείρημα που βρίσκεται στην αντίπερα όχθη των συμφερόντων του.