ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής

Στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ υποστήριξαν την πάγια θέση του για ισότιμη προβολή των θέσεων και της δραστηριότητας των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο ευρωπαϊκό και ελληνικό κοινοβούλιο από τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, καθώς επίσης και της συμμετοχής τους στις συζητήσεις. Επίσης, ζήτησαν να εξασφαλιστεί επαρκής και ικανοποιητικός χρόνος για εκείνα τα κόμματα που δεν εκπροσωπούνται στο ευρωκοινοβούλιο και τη Βουλή. Αυτή η στάση αρχών του ΚΚΕ δεν έγινε δεκτή από όλα τα υπόλοιπα κόμματα, τα οποία αναλώθηκαν σε ανταγωνισμούς, προκειμένου να διασφαλίσουν μεγαλύτερο χρόνο για τη δική τους προβολή και κατέθεσαν προτάσεις που εντείνουν την -ήδη υπάρχουσα- μεγάλη ανισοτιμία στην προβολή κομμάτων, όπως το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ ζήτησε επίσης να μη δοθεί στη ναζιστική Χρυσή Αυγή η εκλογική χρηματοδότηση, ούτε χρόνος προβολής της στα ΜΜΕ, δηλαδή συμμετοχή σε πάνελ, συνεντεύξεις κ.ά., ώστε να προβάλλουν το δηλητήριο του φασισμού και την εγκληματική ναζιστική ιδεολογία. Επίσης, από τη στιγμή που υπάρχει ήδη απόφαση της Βουλής για διακοπή της χρηματοδότησης στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση, δεν είναι δυνατόν να δοθεί στη Χρυσή Αυγή χρόνος για δωρεάν διαφήμιση (spot - video) στα ΜΜΕ, γιατί αποτελεί μορφή οικονομικής επιχορήγησης.
Επίσης, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ έθεσαν το σοβαρό ζήτημα της διευκόλυνσης των ψηφοφόρων για να συμμετάσχουν στις εκλογές της 18 και 25 Μάη. Σε συνθήκες οξυμένης φτώχειας, ανεργίας και ανέχειας του λαού, είναι απαραίτητο να ληφθούν άμεσα μέτρα διευκόλυνσης όσων χρειάζεται να μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Το ΚΚΕ πρότεινε κατάργηση των διοδίων τις ημέρες πριν και μετά τις εκλογές, δραστική μείωση των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, δωρεάν εισιτήρια για ορισμένες κατηγορίες, όπως άνεργοι, φοιτητές, στρατευμένοι κλπ.
Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ
25/4/2014