ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ


Πετυχημένη ήταν η χθεσινή εκδήλωση του ΚΚΕ στο Καρπενήσι με ομιλητές τον Δημήτρη Γκορόγια, υποψήφιο Δήμαρχο Καρπενησίου, τον Κώστα Μπασδέκη υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Κουμπούρη, υπ.ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.
Από όλους τους ομιλητές επισημάνθηκε η ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες στις επερχόμενες εκλογές και εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι υπάρχει η δυνατότητα για ένα αποτέλεσμα που θα φέρει το λαό την επόμενη των εκλογών να παλεύει από καλύτερες θέσεις.




Παραθέτουμε την ομιλία του Δημήτρη Γκορόγια:
Συντρόφισσες, σύντροφοι, φίλες και φίλοι.
Καλωσορίζoυμε τον σ. υποψήφιο Ευρωβουλευτή Δήμο Κουμπούρη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Ο Δήμος εργάσθηκε (40) χρόνια στη Χαλυβουργία, υπήρξε δύο φορές βουλευτής Αττικής του ΚΚΕ, είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Καλωσορίζουμε επίσης τον σ. Κώστα Μπασδέκη υποψήφιο Περιφερειάρχη της Περιφ. Στερεάς Ελλάδας, γεωπόνο και μέλος επίσης της ΚΕ του ΚΚΕ. Σας εύχομαι καλό υπόλοιπο αγώνα και καλά αποτελέσματα.
Καλωσορίζουμε και ευχαριστούμε για την παρουσία σας και όλους εσάς που είστε μαζί μας.
Θα ξεκινήσω την τοποθέτησή μου στη σημερινή μας εκδήλωση με μια γενική αλλά πολύ ουσιαστική παρατήρηση. Οι δημοτικές εκλογές, οι περιφερειακές εκλογές οι Ευρωεκλογές, μπροστά στις οποίες βρισκόμαστε τώρα, δεν είναι «κάτι ιδιαίτερο» και αποσπασμένο από την κεντρική πολιτική , επομένως περιλαμβάνονται στην συνολική στρατηγική του κόμματος για την προώθηση των πολιτικών μας θέσεων. Είναι όλες μάχες με τις οποίες επιδιώκουμε την ενίσχυση του ΚΚΕ , ώστε μαζί με το λαό και το εργατικό κίνημα να οργανώσουμε, από καλύτερη θέση, την αντεπίθεσή μας στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά κάθε μέρα περισσότερη φτώχια, περισσότερη ανεργία, περισσότερη ανασφάλεια. Αυτό το σάπιο σύστημα που από τη φύση του δημιουργεί περισσότερους κινδύνους εμπλοκής της χώρας σε πολεμικές περιπέτειες, περισσότερη καταστροφή του περιβάλλοντος, περισσότερη εκποίηση του δημόσιου πλούτου, περισσότερη μετανάστευση των παιδιών μας, περισσότερη ερήμωση του τόπου μας. Ενάντια στο σύστημα που γεννά ανεργία, συνθήκες μισής ζωής για τους ανθρώπους του μόχθου, τους εργάτες, τους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες.
Τα τελευταία δέκα χρόνια συσσώρευσαν τόση συμπυκνωμένη εμπειρία για τον Ελληνικό λαό, που για την απόκτησή της σε μια άλλη χώρα ίσως θα χρειαζόταν ένας αιώνας! Τα είδαμε όλα: Το ΠΑΣΟΚ με το αλησμόνητο « λεφτά υπάρχουν» , τη ΝΔ με τα Ζάππεια και τους νοικοκυραίους , τα GOLDEN BOYS της αυτορυθμιζόμενης αγοράς και των τραπεζιτών, τη συγκυβέρνηση των δύο θανάσιμων κατά τα άλλα πολιτικών αντιπάλων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Που συνευρέθησαν λέει προ της θανάσιμης απειλής Τσίπρα δηλ. να πεταχτεί η χώρα έξω από την Ευρώπη των «δημοκρατικών κεκτημένων», εάν προχωρούσαν σε νέες εκλογές και τις κέρδιζε αυτός ο «μπολσεβίκος»! Και τέλος είδαμε την «πρώτη φορά αριστερά» με την ροζ επανάσταση των μνημονιοσχιστών με ένα νόμο και ένα άρθρο. Είδαμε την καναπεδάτη ανατροπή του παλιού κόσμου, είδαμε την άνοιξη του νέου, είδαμε τις ατέλειωτες υπερωρίες του πρωθυπουργού στην ξενιτιά τη μάχη του με τους «εκβιαστές» για τη λήξη των μνημονίων, κοντέβουμε να δούμε τα ραδίκια ανάσκελα, από την τόση της φιλολαϊκή του πολιτική. Είδαμε την επαναστατική συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, την λαμπρή και συνεχιζόμενη περίοδο των αμφίδρομων πολιτικών μεταγραφών. Και άλλων πολλών «ων ουκ έσται τέλος»!

Τώρα όλοι ξέρουμε γιατί πρέπει να ενισχύσουμε παντού τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και το Ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Αυτοί που σήμερα με την προβιά του ανεξάρτητου συνδυασμού ζητάνε την ψήφο μας, είναι στελέχη, μέλη ή οπαδοί των κομμάτων που κυβέρνησαν τον τόπο. Είναι αιρετοί Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, Περιφερειάρχες, Περιφερειακοί σύμβουλοι, Ευρωβουλευτές, θιασώτες όλοι και υμνητές της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που συναίνεσαν στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής λυκοσυμμαχίας. Υλοποίησαν στο ακέραιο τα αντιλαϊκά σχέδια και γονάτισαν το λαϊκό εισόδημα, ισοπέδωσαν εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα, στέρησαν την τοπική διοίκηση από κεντρικούς πόρους, μετέτρεψαν τους Δήμους σε φορείς διακίνησης έργων, υπηρεσιών και κονδυλίων προς εργολάβους, και μεγαλοεπιχειρηματίες. Έκαναν, ο καθένας στο μέτρο του, αυτά που όλα μαζί οδηγούν σε λιγότερο κοινωνικό κράτος, σε λιγότερη Δωρεάν Παιδεία, σε λιγότερη Δωρεάν υγεία, σε λιγότερους μισθούς για τους εργαζόμενους, σε μικρότερες συντάξεις για τους συνταξιούχους, σε λιγότερη λαϊκή περιουσία , σε λιγότερο ζωτικό χώρο για μας, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας. Μόνο η ανεργία, η ανέχεια, και τα χοντροκομμένα ψέματα μεγάλωσαν. Τα χειρότερο όλων είναι ότι όλοι τους επιμένουν πως έτσι μας πάνε ντουγρού στον παράδεισο. Προφανώς εννοούν τον παράδεισο των γραφών, αυτό να το δεχτούμε, γιατί όπως κανόνισαν να ζούμε δεν είμαστε και μακριά από το να αγιάσουμε!
Έχουν πραγματικές ευθύνες όσοι ως αιρετοί άσκησαν δημοτικά ή περιφερειακά καθήκοντα είτε σε κυβερνώσες παρατάξεις είτε ως αντιπολιτεύσεις. Ας αφήσουν τα μασκαρέματα και τις αναδείξεις από παρθενογένεση. Όλοι από αυτόν τον τόπο είμαστε και ας το θυμούνται κάποιοι: Η ντροπή εκείνου που προδίνει το λαό δεν μοιάζει με καμιά άλλη ντροπή! Ούτε κι ο φόβος! Ήρθε ο καιρός που και η στραβή η προβατίνα θα το βρει το αρνί της. Αν δεν ήρθε ακόμη αυτή η ώρα πάλι ας μην πολυχαίρεστε κάποιοι.
Κυρίως μη καρτεράτε να λυγίσουμε!
Εμείς το χρέος μας κάνουμε απέναντι στο λαό, του οποίου είμαστε σάρκα από τη σάρκα του, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ξέρουμε καλά πως εκμαυλίζετε την ψήφο των φτωχών ανθρώπων, τι μέσα και ποιά εκβιαστικά διλλήματα χρησιμοποιείτε. Στον κόσμο των ιδεών σας κάποιοι αυτά τα κόλπα τα θεωρείτε ανέκαθεν εργαλεία θεμιτού ανταγωνισμού. Κάποιοι άλλοι άρτι αφιχθέντες στο γήπεδο της αστικής διαχείρισης έχετε ξεπεράσει και τους παλιούς δασκάλους σας. Χάριν της καρέκλας όλα τα μέσα επιτρέπονται. Γιατί αν χάσετε εσείς ποιος θα νικήσει; Ούτε περνάει απ΄ το μυαλό σας ότι κάποτε, κάποια φορά θα νικήσει ο λαός, μια και για πάντα! Την έχετε ξορκίσει από τα πολιτικά γεννοφάσκια σας αυτή την ανατριχιαστική προοπτική!
Πάμε για τη συνέχιση της επιτυχημένης διοίκησης οι μεν, πάμε τώρα για την ανατροπή της σημερινής διοίκησης οι δε. Δεν φοβόμαστε οι μεν, θα σας καταργήσουμε οι δε. Εμείς καλούμε με σταράτα λόγια τον λαό να καταργήσει πολιτικά, όλους όσους με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους έφεραν τον τόπο μας και τους ανθρώπους του ως εδώ! Είναι ανάγκη και χρέος του λαού να δει πέρα από τις θεωρίες του λιγότερου κακού, πέρα από τα ψεύτικα λόγια και τις ατομικές υποσχέσεις. Να επιλέξει αυτούς που θα είναι πραγματικά χρήσιμοι για τη ζωή του. Δεν είναι το ανέφικτο, δεν είναι ουτοπία να παλεύεις για μια καλύτερη ζωή! Οι κάλπες από μονάχες τους δεν γεννάνε ψήφους. Εμείς οι δημότες τις ρίχνουμε την Κυριακή των εκλογών και αθροίζονται σαν πλειοψηφία στη μια ή στην άλλη λογική. Εμείς οι δημότες εισπράττουμε και το αποτέλεσμα των επιλογών μας.
Ουτοπία είναι να περιμένεις αυτό το άλμα να το κάνουν οι άλλοι, ενώ εσύ θα κινείσαι στη σφαίρα του ατομικού βολέματος περιτυλιγμένου με θεωρίες ίσων ευκαιριών και καπιταλισμών με ανθρώπινο πρόσωπο! Άσπρη μέρα για τον λαό δεν θα έρθει με τέτοιες λογικές ούτε στον αιώνα τον άπαντα!
Κρίνουμε ότι οφείλουμε ένα γρήγορο σχολιασμό κάποιων πραγμάτων που έχουν συμβεί στο Δήμο μας σε προηγούμενες και στην τρέχουσα διοικητική περίοδο. Αν και αυτό ήταν υποχρέωση κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου που τώρα συμπράττει με τον ΣΥΡΙΖΑ και του οικολόγους.
Επειδή πιστεύουμε πως αυτές οι περιπτώσεις αποτυπώνουν καθαρά τα χαρακτηριστικά στον τρόπο λειτουργίας και της σημερινής παράταξης που διοικεί το Δήμο αλλά και την προοπτική λειτουργίας εκείνης που ζητά την ανάδειξή της ως διάδοχη κατάσταση.
Η κόντρα της Δημοτικής αρχής, με τον εργολάβο του έργου ανάπλασης του κέντρου της πόλης Καρπενησίου, έφερε στο φως στοιχεία, που εάν είναι αληθή, τότε υπάρχει θέμα. Μεγαλύτερο ίσως θέμα μπορεί να είναι οι παρατεταμένες σιωπές εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης για το ζήτημα αυτό.
Στην ένστασή του, για τις αξιώσεις αποκατάστασης πρώιμων ζημιών ή κακοτεχνιών, εκ μέρους του Δήμου, ο εργολάβος μιλάει για έργο που εκτελέσθηκε χωρίς να υπάρχει από το Δήμο Οριστική Μελέτη Εφαρμογής.
Μιλά για δημοπράτηση που έγινε παράτυπα διότι δεν υπήρχαν οι αντίστοιχες μελέτες (μηκοτομές, αποτύπωση, διατομές), προϋποθέσεις εκ του νόμου υποχρεωτικές για την δημοπράτηση του έργου.
μιλά για αδυναμία του Δήμου να παραδώσει σε κάθε νέα φάση του έργου τις ανάλογες μελέτες και ότι αυτή η εντελώς απαραίτητη πλην ανύπαρκτη προϋπόθεση οδηγούσε σε προφορικές οδηγίες, σε επί τόπου υποδείξεις, σε πολυγνωμίες των συντελεστών, σε αλληλοαναιρούμενες οδηγίες από τον τεχνικό σύμβουλο, την διευθύνουσα υπηρεσία, τους αντιδημάρχους και λοιπούς παράγοντες.
Ο εργολάβος ισχυρίζεται ότι σε αντικατάσταση των αναγκαίων μελετών ο Δήμος προσέλαβε εξωτερικό τεχνικό σύμβουλο αρχιτέκτονα και χωρίς την παρουσία πολιτικού μηχανικού ως όφειλε. ε) Ο επιβλέπων πειραματιζόταν επί τόπου αυτοσχεδίαζε για να δώσει κατευθύνσεις, για να δώσει το «καμπάρι» της κάθε οδού εκεί που έπρεπε κ.λ.π. Είναι αλήθεια;
Τι απαντούν για όλα αυτά οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης που κατέρχονται ξανά, ή και όχι, στον εκλογικό στίβο;
Πως απαντούν στο ερώτημα και εκείνοι της μείζονος αντιπολίτευσης, που τώρα συμμετέχουν ή στηρίζουν το ψηφοδέλτιο για την αλλαγή ρόλων και αξιωμάτων;
Δεν έβλεπαν πως γινόταν το έργο; Αυτό δεν ήταν το βασικό τους καθήκον; Με τι σκεπτικό άφησαν για χρόνια ολόκληρα να προχωρά έτσι, χωρίς έλεγχο, παρατηρήσεις, ενστάσεις, χωρίς να ενημερώνουν τους πολίτες, αυτούς δηλαδή που τους επέλεξαν, που πληρώνουν και το λογαριασμό;
Τι έχουν ψηφίσει για το συγκεκριμένο έργο ανάπλασης που στοίχισε 3. 200.000 Ευρώ , δεν έλυσε το πρόβλημα της πόλης φόρτωσε την πόλη με νέες μεγάλες δυσκολίες και τρώει από τα τέλη που πληρώνουν οι πολίτες ετησίως χιλιάδες Ευρώ για την συντήρησή του; Τι ψήφιζαν γενικότερα στα προγράμματα έργων και στις αποφάσεις, εννοούμε εκείνες που προφανώς δεν ήταν οι καλύτερες για τους δημότες;
Γιατί η σημερινή δημοτική αρχή δεν αντικρούει δημόσια τις καταγγελίες του εργολάβου που εκτέλεσε το έργο; Εμείς δεν έχουμε κανένα ιδιαίτερο λόγο να εμπιστευτούμε εξ αρχής στο μερικό ή στο ακέραιο κανένα εργολάβο, αφού όμως δεν απαντάτε τι πρέπει να σκεφτούμε; Εσείς τι θα σκεφτόσασταν αν ανταλλάσαμε τους ρόλους μας;
Όσοι κατερχόμενοι στον εκλογικό στίβο με το πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο και θέλετε να ανατρέψετε κυρίως τον δήμαρχο, στις επόμενες εκλογές πως το εννοείτε; Μοιάζει πραγματικά να θέλετε την ανατροπή του Δημάρχου όχι της πολιτικής που εφάρμοσε! Θέλετε να κατεβεί εκείνος για να ανεβείτε εσείς. Και θα συνεχίσετε με τις ίδιες αντιλήψεις από εκεί ακριβώς που σταμάτησε!
Αυτό λέτε να πονάει και να ενδιαφέρει τον λαό αυτού του Δήμου;
Αυτό είναι η διεκδίκηση που δίνετε ως κίνητρο στους ακροατές σας για να αναβαθμίσετε τη ποιότητα και τη χρησιμότητα των εκλογών;
Μην πείτε ότι τα ξέρατε όλα αλλά δεν μιλούσατε, γιατί αυτό θα είναι πολύ άσχημο για σας.
Μην πείτε ότι δεν τα ξέρατε, γιατί αν δεν ξέρατε πραγματικά έ τότε αυτό είναι ακόμα χειρότερο! Όχι για σας, αλλά για όσους σας ακούνε και σας εμπιστεύονται.
2) Για την ανάθεση μέρους ή και του όλου έργου καθαριότητας- διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτες έχουμε ξαναμιλήσει και θα επανέλθουμε μιας και είμαστε ολότελα αντίθετοι με την παραχώρηση του για κερδοσκοπία εργολάβων και εταιρειών. Ποιοι άλλοι του «κινήματος προόδου και αλλαγής» αντέκρουσαν και καταψήφισαν ρητά αυτή την επιλογή του Δήμου; Μπορείτε να θυμηθείτε;
3)Πριν ξεμπερδέψουμε με την μαμούθ εργολαβία της ανάπλασης, μας ήρθε και η εξαγορά του γνωστού τερατοκτηρίου έναντι 1.500.000 Ευρώ! Από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αυτή τη φορά. Η Περιφέρεια πήγε στην πρώτη δημοπράτηση του μισού κτηρίου ως μοναδικός ενδιαφερόμενος αγοραστής και πλήρωσε αυθορμήτως το ποσό του απαιτούμενου τιμήματος, δηλαδή 750.000 Ευρώ. Ρωτάμε γιατί το έκανε; Γιατί δεν αποχώρησε και να περιμένει την δεύτερη δημοπρασία με προφανώς πολύ χαμηλότερη τιμή; Φοβόταν ότι θα έχανε το κελεπούρι από τους άλλους ενδιαφερόμενους αγοραστές; Πάντως έτσι αναγκάσθηκε να πληρώσει και τον ιδιοκτήτη του δεύτερου μισού κτηρίου με άλλες 750.000 Ευρώ. Αυτό το κτήριο τέρας στοίχισε στον Ελληνικό λαό 1.500.000 Ευρώ και για να κατεδαφισθεί μετά την αγορά του θα φάει μερικά εκατομμύρια ακόμα σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Περιφέρειας. Ξέρουμε την ανάγκη ότι κάτι έπρεπε να γίνει με το σαπάκι αυτό, για πολλούς λόγους , την σπουδή όμως των φορέων να τελειώνουν πάση θυσία εδώ και τώρα δεν μπορούμε να την καταπιούμε αμάσητη, γιατί θα την πληρώσει ο λαός στο πρόγραμμα των πραγματικά αναγκαίων έργων της επόμενης περιόδου.
4) Τι ήταν οι παλινωδίες με τη αλλαγή λογισμικού των δημοτικών υπηρεσιών, πως έγινε και τι συνέπειες είχε ο τρόπος που ακολουθήθηκε για τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες που έπρεπε να εξυπηρετηθούν;
5) Γιατί ξεχνάτε τα κλειστά σφαγεία, την παντελή απουσία σας απέναντι στα προβλήματα και την καταστροφή των κτηνοτρόφων μας και τώρα τους τάζετε δομές υποστήριξης και μεταξωτές κορδέλες; Και οι μεν και οι δε.
Αν η σημερινή διοίκηση του Δήμου πρέπει να «πέσει» όπως κόπτεσθε εσείς της συνύπαρξης ειδικού σκοπού, εμείς πάντως δεν έχουμε προσωπικές βεντέτες με το Δήμαρχο αλλά κάθετες πολιτικές διαφορές, εσείς οι της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου και οι λοιποί συμπληρώνοντες την «αλλαγή πορείας» για ποιο λόγο πρέπει να «ανεβείτε»;
Έχετε δεσμευθεί για μια άλλη πολιτική ενάντια στα συμφέροντα των εταιρειών, των εργολάβων, ενάντια στην επέλαση των ιδιωτών επί παντός, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας και υπηρεσιών; Eίστε με πολιτικές αποδείξεις απέναντι στις περικοπές των κεντρικών χρηματοδοτήσεων προς τους δήμους, ενάντια στην ανταποδοτικότητα τελών και υπηρεσιών, ενάντια στις μεθοδεύσεις απαξίωσης της πρωτογενούς παραγωγής, ενάντια στην ανεργία που παράγει η λογική της μείωσης του προσωπικού των υπηρεσιών; Kαταψηφίζετε τα μέτρα της μερικής απασχόλησης, των οχτάμηνων, της αναδιανομής της φτώχιας; Είστε ενάντια στην σύμπλευση και το σφιχτό εναγκαλισμό της χώρας μας με την Ευρώπη των μονοπωλίων, τις ΗΠΑ, τον διαβολικά καλό Τράμπ, το αιματοκυλισμένο ΝΑΤΟ τον επιτηρητή Πάϊατ και τους άλλους υπερασπιστές της ειρήνης και της ευημερίας των λαών; Τι ανατρεπτικό απέναντι στη σημερινή κατάσταση θέλετε να εφαρμόσετε; Έχετε πει στο λαό - που τον καλείτε να σας στηρίξει - την αλήθεια, για το ποιοι, πως και γιατί βρεθήκατε όλοι μαζί; Του λέτε ποιά πορεία θέλετε να αλλάξετε και για το συμφέρον ποιανού; Τους λέτε τελικά με ποιόν τρόπο είστε εναντίον των κυβερνητικών και των Ευρωπαϊκών σχεδιασμών για την τοπική διοίκηση; Aφου τα τοπικά όργανα και τα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης σας πατρονάρουν με τη συμμετοχή τους, αυτό το σχέδιο άλωσης ποιόν έχει πραγματικά απέναντι; Tη «συντήρηση» που λέτε εσείς ή μήπως εκείνους που παλεύουν για την πραγματική ανατροπή αυτής της κατάστασης και την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας ; Αν αλλάζουν τα πρόσωπα και δεν αλλάζουν οι πολιτικές τι έγινε;
Αν εσείς διαφέρετε στα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, στις ενδυματολογικές προτιμήσεις, στο εκλογικό ρεπερτόριο, και στις ατομικές επιδιώξεις σας, αυτό τι έχει να κάνει με τον πολίτη και τις ανάγκες του; Έχετε την ίδια ακριβώς θεωρία για τη σκοπιμότητα των εκλογών, απλά διαφωνείτε στο ποιός πρέπει να πάρει την εξουσία. Όχι για ποιόν, αλλά ποιος. Σκέτο! Αλήθεια τι νομίζετε ότι είναι οι εκλογές, ποδοσφαιρικός αγώνας ή μπασκετική αναμέτρηση; Και ο Δήμος τι είναι, το κύπελλο της νίκης;
Εμείς σύντροφοι και φίλοι καλούμε τον εργαζόμενο λαό, να σας βγάλει κόκκινη κάρτα, να δυναμώσει με την ψήφο του την εργατική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, να σταθεί συνειδητά ενάντια στους εκλεκτούς τους σε Δήμους Περιφέρειες και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Να πιστέψει και να υπερασπισθεί το δικό του δίκιο, να εμπιστευθεί τη δύναμή του, να ανεβάσει τις απαιτήσεις του στο ύψος των αναγκών του. Να θυμηθεί πριν από κάθε κάλπη ότι οι φιλολαϊκές θέσεις και προτάσεις μας έχουν οικονομικό και πολιτικό κόστος για την εξουσία του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων. Έχουν κόστος και για το πολιτικό προσωπικό που τους στηρίζει κεντρικά και τοπικά. Όμως είναι ρεαλιστικές και οι μόνες που απαντούν στις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.
Στις μέρες που απομένουν ως την Κυριακή των εκλογών κάθε υποψήφιος, αλλά και κάθε δημότης που εγκρίνει τις βασικές θέσεις μας, πρέπει να δώσει όλες του τις δυνάμεις για το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα. Στο Δήμο, την Περιφέρεια, τις Ευρωεκλογές.
Είμαστε υπερήφανοι για την πολιτική μας θέση, ήσυχοι ότι πράττουμε το ταξικό καθήκον μας για το καλό των πολλών ανθρώπων και ενάντια στα συμφέροντα των εκμεταλλευτών και του υπηρετικού πολιτικού προσωπικού τους.
Σας εύχομαι καλή δύναμη ως το τέλος και σας ευχαριστώ που με ακούσατε.
Συντρόφισσες, σύντροφοι, φίλες και φίλοι.
Καλωσορίζoυμε τον σ. υποψήφιο Ευρωβουλευτή Δήμο Κουμπούρη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ. Ο Δήμος εργάσθηκε (40) χρόνια στη Χαλυβουργία, υπήρξε δύο φορές βουλευτής Αττικής του ΚΚΕ, είναι μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Καλωσορίζουμε επίσης τον σ. Κώστα Μπασδέκη υποψήφιο Περιφερειάρχη της Περιφ. Στερεάς Ελλάδας, γεωπόνο και μέλος επίσης της ΚΕ του ΚΚΕ. Σας εύχομαι καλό υπόλοιπο αγώνα και καλά αποτελέσματα.
Καλωσορίζουμε και ευχαριστούμε για την παρουσία σας και όλους εσάς που είστε μαζί μας.
Θα ξεκινήσω την τοποθέτησή μου στη σημερινή μας εκδήλωση με μια γενική αλλά πολύ ουσιαστική παρατήρηση. Οι δημοτικές εκλογές, οι περιφερειακές εκλογές οι Ευρωεκλογές, μπροστά στις οποίες βρισκόμαστε τώρα, δεν είναι «κάτι ιδιαίτερο» και αποσπασμένο από την κεντρική πολιτική , επομένως περιλαμβάνονται στην συνολική στρατηγική του κόμματος για την προώθηση των πολιτικών μας θέσεων. Είναι όλες μάχες με τις οποίες επιδιώκουμε την ενίσχυση του ΚΚΕ , ώστε μαζί με το λαό και το εργατικό κίνημα να οργανώσουμε, από καλύτερη θέση, την αντεπίθεσή μας στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά κάθε μέρα περισσότερη φτώχια, περισσότερη ανεργία, περισσότερη ανασφάλεια. Αυτό το σάπιο σύστημα που από τη φύση του δημιουργεί περισσότερους κινδύνους εμπλοκής της χώρας σε πολεμικές περιπέτειες, περισσότερη καταστροφή του περιβάλλοντος, περισσότερη εκποίηση του δημόσιου πλούτου, περισσότερη μετανάστευση των παιδιών μας, περισσότερη ερήμωση του τόπου μας. Ενάντια στο σύστημα που γεννά ανεργία, συνθήκες μισής ζωής για τους ανθρώπους του μόχθου, τους εργάτες, τους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες.
Τα τελευταία δέκα χρόνια συσσώρευσαν τόση συμπυκνωμένη εμπειρία για τον Ελληνικό λαό, που για την απόκτησή της σε μια άλλη χώρα ίσως θα χρειαζόταν ένας αιώνας! Τα είδαμε όλα: Το ΠΑΣΟΚ με το αλησμόνητο « λεφτά υπάρχουν» , τη ΝΔ με τα Ζάππεια και τους νοικοκυραίους , τα GOLDEN BOYS της αυτορυθμιζόμενης αγοράς και των τραπεζιτών, τη συγκυβέρνηση των δύο θανάσιμων κατά τα άλλα πολιτικών αντιπάλων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Που συνευρέθησαν λέει προ της θανάσιμης απειλής Τσίπρα δηλ. να πεταχτεί η χώρα έξω από την Ευρώπη των «δημοκρατικών κεκτημένων», εάν προχωρούσαν σε νέες εκλογές και τις κέρδιζε αυτός ο «μπολσεβίκος»! Και τέλος είδαμε την «πρώτη φορά αριστερά» με την ροζ επανάσταση των μνημονιοσχιστών με ένα νόμο και ένα άρθρο. Είδαμε την καναπεδάτη ανατροπή του παλιού κόσμου, είδαμε την άνοιξη του νέου, είδαμε τις ατέλειωτες υπερωρίες του πρωθυπουργού στην ξενιτιά τη μάχη του με τους «εκβιαστές» για τη λήξη των μνημονίων, κοντέβουμε να δούμε τα ραδίκια ανάσκελα, από την τόση της φιλολαϊκή του πολιτική. Είδαμε την επαναστατική συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, την λαμπρή και συνεχιζόμενη περίοδο των αμφίδρομων πολιτικών μεταγραφών. Και άλλων πολλών «ων ουκ έσται τέλος»!
Τώρα όλοι ξέρουμε γιατί πρέπει να ενισχύσουμε παντού τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ και το Ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Αυτοί που σήμερα με την προβιά του ανεξάρτητου συνδυασμού ζητάνε την ψήφο μας, είναι στελέχη, μέλη ή οπαδοί των κομμάτων που κυβέρνησαν τον τόπο. Είναι αιρετοί Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, Περιφερειάρχες, Περιφερειακοί σύμβουλοι, Ευρωβουλευτές, θιασώτες όλοι και υμνητές της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που συναίνεσαν στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής λυκοσυμμαχίας. Υλοποίησαν στο ακέραιο τα αντιλαϊκά σχέδια και γονάτισαν το λαϊκό εισόδημα, ισοπέδωσαν εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα, στέρησαν την τοπική διοίκηση από κεντρικούς πόρους, μετέτρεψαν τους Δήμους σε φορείς διακίνησης έργων, υπηρεσιών και κονδυλίων προς εργολάβους, και μεγαλοεπιχειρηματίες. Έκαναν, ο καθένας στο μέτρο του, αυτά που όλα μαζί οδηγούν σε λιγότερο κοινωνικό κράτος, σε λιγότερη Δωρεάν Παιδεία, σε λιγότερη Δωρεάν υγεία, σε λιγότερους μισθούς για τους εργαζόμενους, σε μικρότερες συντάξεις για τους συνταξιούχους, σε λιγότερη λαϊκή περιουσία , σε λιγότερο ζωτικό χώρο για μας, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας. Μόνο η ανεργία, η ανέχεια, και τα χοντροκομμένα ψέματα μεγάλωσαν. Τα χειρότερο όλων είναι ότι όλοι τους επιμένουν πως έτσι μας πάνε ντουγρού στον παράδεισο. Προφανώς εννοούν τον παράδεισο των γραφών, αυτό να το δεχτούμε, γιατί όπως κανόνισαν να ζούμε δεν είμαστε και μακριά από το να αγιάσουμε!
Έχουν πραγματικές ευθύνες όσοι ως αιρετοί άσκησαν δημοτικά ή περιφερειακά καθήκοντα είτε σε κυβερνώσες παρατάξεις είτε ως αντιπολιτεύσεις. Ας αφήσουν τα μασκαρέματα και τις αναδείξεις από παρθενογένεση. Όλοι από αυτόν τον τόπο είμαστε και ας το θυμούνται κάποιοι: Η ντροπή εκείνου που προδίνει το λαό δεν μοιάζει με καμιά άλλη ντροπή! Ούτε κι ο φόβος! Ήρθε ο καιρός που και η στραβή η προβατίνα θα το βρει το αρνί της. Αν δεν ήρθε ακόμη αυτή η ώρα πάλι ας μην πολυχαίρεστε κάποιοι.
Κυρίως μη καρτεράτε να λυγίσουμε!
Εμείς το χρέος μας κάνουμε απέναντι στο λαό, του οποίου είμαστε σάρκα από τη σάρκα του, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ξέρουμε καλά πως εκμαυλίζετε την ψήφο των φτωχών ανθρώπων, τι μέσα και ποιά εκβιαστικά διλλήματα χρησιμοποιείτε. Στον κόσμο των ιδεών σας κάποιοι αυτά τα κόλπα τα θεωρείτε ανέκαθεν εργαλεία θεμιτού ανταγωνισμού. Κάποιοι άλλοι άρτι αφιχθέντες στο γήπεδο της αστικής διαχείρισης έχετε ξεπεράσει και τους παλιούς δασκάλους σας. Χάριν της καρέκλας όλα τα μέσα επιτρέπονται. Γιατί αν χάσετε εσείς ποιος θα νικήσει; Ούτε περνάει απ΄ το μυαλό σας ότι κάποτε, κάποια φορά θα νικήσει ο λαός, μια και για πάντα! Την έχετε ξορκίσει από τα πολιτικά γεννοφάσκια σας αυτή την ανατριχιαστική προοπτική!
Πάμε για τη συνέχιση της επιτυχημένης διοίκησης οι μεν, πάμε τώρα για την ανατροπή της σημερινής διοίκησης οι δε. Δεν φοβόμαστε οι μεν, θα σας καταργήσουμε οι δε. Εμείς καλούμε με σταράτα λόγια τον λαό να καταργήσει πολιτικά, όλους όσους με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους έφεραν τον τόπο μας και τους ανθρώπους του ως εδώ! Είναι ανάγκη και χρέος του λαού να δει πέρα από τις θεωρίες του λιγότερου κακού, πέρα από τα ψεύτικα λόγια και τις ατομικές υποσχέσεις. Να επιλέξει αυτούς που θα είναι πραγματικά χρήσιμοι για τη ζωή του. Δεν είναι το ανέφικτο, δεν είναι ουτοπία να παλεύεις για μια καλύτερη ζωή! Οι κάλπες από μονάχες τους δεν γεννάνε ψήφους. Εμείς οι δημότες τις ρίχνουμε την Κυριακή των εκλογών και αθροίζονται σαν πλειοψηφία στη μια ή στην άλλη λογική. Εμείς οι δημότες εισπράττουμε και το αποτέλεσμα των επιλογών μας.
Ουτοπία είναι να περιμένεις αυτό το άλμα να το κάνουν οι άλλοι, ενώ εσύ θα κινείσαι στη σφαίρα του ατομικού βολέματος περιτυλιγμένου με θεωρίες ίσων ευκαιριών και καπιταλισμών με ανθρώπινο πρόσωπο! Άσπρη μέρα για τον λαό δεν θα έρθει με τέτοιες λογικές ούτε στον αιώνα τον άπαντα!
Κρίνουμε ότι οφείλουμε ένα γρήγορο σχολιασμό κάποιων πραγμάτων που έχουν συμβεί στο Δήμο μας σε προηγούμενες και στην τρέχουσα διοικητική περίοδο. Αν και αυτό ήταν υποχρέωση κυρίως της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου που τώρα συμπράττει με τον ΣΥΡΙΖΑ και του οικολόγους.
Επειδή πιστεύουμε πως αυτές οι περιπτώσεις αποτυπώνουν καθαρά τα χαρακτηριστικά στον τρόπο λειτουργίας και της σημερινής παράταξης που διοικεί το Δήμο αλλά και την προοπτική λειτουργίας εκείνης που ζητά την ανάδειξή της ως διάδοχη κατάσταση.
Η κόντρα της Δημοτικής αρχής, με τον εργολάβο του έργου ανάπλασης του κέντρου της πόλης Καρπενησίου, έφερε στο φως στοιχεία, που εάν είναι αληθή, τότε υπάρχει θέμα. Μεγαλύτερο ίσως θέμα μπορεί να είναι οι παρατεταμένες σιωπές εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης για το ζήτημα αυτό.
Στην ένστασή του, για τις αξιώσεις αποκατάστασης πρώιμων ζημιών ή κακοτεχνιών, εκ μέρους του Δήμου, ο εργολάβος μιλάει για έργο που εκτελέσθηκε χωρίς να υπάρχει από το Δήμο Οριστική Μελέτη Εφαρμογής.
Μιλά για δημοπράτηση που έγινε παράτυπα διότι δεν υπήρχαν οι αντίστοιχες μελέτες (μηκοτομές, αποτύπωση, διατομές), προϋποθέσεις εκ του νόμου υποχρεωτικές για την δημοπράτηση του έργου.
μιλά για αδυναμία του Δήμου να παραδώσει σε κάθε νέα φάση του έργου τις ανάλογες μελέτες και ότι αυτή η εντελώς απαραίτητη πλην ανύπαρκτη προϋπόθεση οδηγούσε σε προφορικές οδηγίες, σε επί τόπου υποδείξεις, σε πολυγνωμίες των συντελεστών, σε αλληλοαναιρούμενες οδηγίες από τον τεχνικό σύμβουλο, την διευθύνουσα υπηρεσία, τους αντιδημάρχους και λοιπούς παράγοντες.
Ο εργολάβος ισχυρίζεται ότι σε αντικατάσταση των αναγκαίων μελετών ο Δήμος προσέλαβε εξωτερικό τεχνικό σύμβουλο αρχιτέκτονα και χωρίς την παρουσία πολιτικού μηχανικού ως όφειλε. ε) Ο επιβλέπων πειραματιζόταν επί τόπου αυτοσχεδίαζε για να δώσει κατευθύνσεις, για να δώσει το «καμπάρι» της κάθε οδού εκεί που έπρεπε κ.λ.π. Είναι αλήθεια;
Τι απαντούν για όλα αυτά οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης που κατέρχονται ξανά, ή και όχι, στον εκλογικό στίβο;
Πως απαντούν στο ερώτημα και εκείνοι της μείζονος αντιπολίτευσης, που τώρα συμμετέχουν ή στηρίζουν το ψηφοδέλτιο για την αλλαγή ρόλων και αξιωμάτων;
Δεν έβλεπαν πως γινόταν το έργο; Αυτό δεν ήταν το βασικό τους καθήκον; Με τι σκεπτικό άφησαν για χρόνια ολόκληρα να προχωρά έτσι, χωρίς έλεγχο, παρατηρήσεις, ενστάσεις, χωρίς να ενημερώνουν τους πολίτες, αυτούς δηλαδή που τους επέλεξαν, που πληρώνουν και το λογαριασμό;
Τι έχουν ψηφίσει για το συγκεκριμένο έργο ανάπλασης που στοίχισε 3. 200.000 Ευρώ , δεν έλυσε το πρόβλημα της πόλης φόρτωσε την πόλη με νέες μεγάλες δυσκολίες και τρώει από τα τέλη που πληρώνουν οι πολίτες ετησίως χιλιάδες Ευρώ για την συντήρησή του; Τι ψήφιζαν γενικότερα στα προγράμματα έργων και στις αποφάσεις, εννοούμε εκείνες που προφανώς δεν ήταν οι καλύτερες για τους δημότες;
Γιατί η σημερινή δημοτική αρχή δεν αντικρούει δημόσια τις καταγγελίες του εργολάβου που εκτέλεσε το έργο; Εμείς δεν έχουμε κανένα ιδιαίτερο λόγο να εμπιστευτούμε εξ αρχής στο μερικό ή στο ακέραιο κανένα εργολάβο, αφού όμως δεν απαντάτε τι πρέπει να σκεφτούμε; Εσείς τι θα σκεφτόσασταν αν ανταλλάσαμε τους ρόλους μας;
Όσοι κατερχόμενοι στον εκλογικό στίβο με το πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο και θέλετε να ανατρέψετε κυρίως τον δήμαρχο, στις επόμενες εκλογές πως το εννοείτε; Μοιάζει πραγματικά να θέλετε την ανατροπή του Δημάρχου όχι της πολιτικής που εφάρμοσε! Θέλετε να κατεβεί εκείνος για να ανεβείτε εσείς. Και θα συνεχίσετε με τις ίδιες αντιλήψεις από εκεί ακριβώς που σταμάτησε!
Αυτό λέτε να πονάει και να ενδιαφέρει τον λαό αυτού του Δήμου;
Αυτό είναι η διεκδίκηση που δίνετε ως κίνητρο στους ακροατές σας για να αναβαθμίσετε τη ποιότητα και τη χρησιμότητα των εκλογών;
Μην πείτε ότι τα ξέρατε όλα αλλά δεν μιλούσατε, γιατί αυτό θα είναι πολύ άσχημο για σας.
Μην πείτε ότι δεν τα ξέρατε, γιατί αν δεν ξέρατε πραγματικά έ τότε αυτό είναι ακόμα χειρότερο! Όχι για σας, αλλά για όσους σας ακούνε και σας εμπιστεύονται.
2) Για την ανάθεση μέρους ή και του όλου έργου καθαριότητας- διαχείρισης απορριμμάτων σε ιδιώτες έχουμε ξαναμιλήσει και θα επανέλθουμε μιας και είμαστε ολότελα αντίθετοι με την παραχώρηση του για κερδοσκοπία εργολάβων και εταιρειών. Ποιοι άλλοι του «κινήματος προόδου και αλλαγής» αντέκρουσαν και καταψήφισαν ρητά αυτή την επιλογή του Δήμου; Μπορείτε να θυμηθείτε;
3)Πριν ξεμπερδέψουμε με την μαμούθ εργολαβία της ανάπλασης, μας ήρθε και η εξαγορά του γνωστού τερατοκτηρίου έναντι 1.500.000 Ευρώ! Από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αυτή τη φορά. Η Περιφέρεια πήγε στην πρώτη δημοπράτηση του μισού κτηρίου ως μοναδικός ενδιαφερόμενος αγοραστής και πλήρωσε αυθορμήτως το ποσό του απαιτούμενου τιμήματος, δηλαδή 750.000 Ευρώ. Ρωτάμε γιατί το έκανε; Γιατί δεν αποχώρησε και να περιμένει την δεύτερη δημοπρασία με προφανώς πολύ χαμηλότερη τιμή; Φοβόταν ότι θα έχανε το κελεπούρι από τους άλλους ενδιαφερόμενους αγοραστές; Πάντως έτσι αναγκάσθηκε να πληρώσει και τον ιδιοκτήτη του δεύτερου μισού κτηρίου με άλλες 750.000 Ευρώ. Αυτό το κτήριο τέρας στοίχισε στον Ελληνικό λαό 1.500.000 Ευρώ και για να κατεδαφισθεί μετά την αγορά του θα φάει μερικά εκατομμύρια ακόμα σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Περιφέρειας. Ξέρουμε την ανάγκη ότι κάτι έπρεπε να γίνει με το σαπάκι αυτό, για πολλούς λόγους , την σπουδή όμως των φορέων να τελειώνουν πάση θυσία εδώ και τώρα δεν μπορούμε να την καταπιούμε αμάσητη, γιατί θα την πληρώσει ο λαός στο πρόγραμμα των πραγματικά αναγκαίων έργων της επόμενης περιόδου.
4) Τι ήταν οι παλινωδίες με τη αλλαγή λογισμικού των δημοτικών υπηρεσιών, πως έγινε και τι συνέπειες είχε ο τρόπος που ακολουθήθηκε για τους εργαζόμενους αλλά και τους πολίτες που έπρεπε να εξυπηρετηθούν;
5) Γιατί ξεχνάτε τα κλειστά σφαγεία, την παντελή απουσία σας απέναντι στα προβλήματα και την καταστροφή των κτηνοτρόφων μας και τώρα τους τάζετε δομές υποστήριξης και μεταξωτές κορδέλες; Και οι μεν και οι δε.
Αν η σημερινή διοίκηση του Δήμου πρέπει να «πέσει» όπως κόπτεσθε εσείς της συνύπαρξης ειδικού σκοπού, εμείς πάντως δεν έχουμε προσωπικές βεντέτες με το Δήμαρχο αλλά κάθετες πολιτικές διαφορές, εσείς οι της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου και οι λοιποί συμπληρώνοντες την «αλλαγή πορείας» για ποιο λόγο πρέπει να «ανεβείτε»;
Έχετε δεσμευθεί για μια άλλη πολιτική ενάντια στα συμφέροντα των εταιρειών, των εργολάβων, ενάντια στην επέλαση των ιδιωτών επί παντός, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας και υπηρεσιών; Eίστε με πολιτικές αποδείξεις απέναντι στις περικοπές των κεντρικών χρηματοδοτήσεων προς τους δήμους, ενάντια στην ανταποδοτικότητα τελών και υπηρεσιών, ενάντια στις μεθοδεύσεις απαξίωσης της πρωτογενούς παραγωγής, ενάντια στην ανεργία που παράγει η λογική της μείωσης του προσωπικού των υπηρεσιών; Kαταψηφίζετε τα μέτρα της μερικής απασχόλησης, των οχτάμηνων, της αναδιανομής της φτώχιας; Είστε ενάντια στην σύμπλευση και το σφιχτό εναγκαλισμό της χώρας μας με την Ευρώπη των μονοπωλίων, τις ΗΠΑ, τον διαβολικά καλό Τράμπ, το αιματοκυλισμένο ΝΑΤΟ τον επιτηρητή Πάϊατ και τους άλλους υπερασπιστές της ειρήνης και της ευημερίας των λαών; Τι ανατρεπτικό απέναντι στη σημερινή κατάσταση θέλετε να εφαρμόσετε; Έχετε πει στο λαό - που τον καλείτε να σας στηρίξει - την αλήθεια, για το ποιοι, πως και γιατί βρεθήκατε όλοι μαζί; Του λέτε ποιά πορεία θέλετε να αλλάξετε και για το συμφέρον ποιανού; Τους λέτε τελικά με ποιόν τρόπο είστε εναντίον των κυβερνητικών και των Ευρωπαϊκών σχεδιασμών για την τοπική διοίκηση; Aφου τα τοπικά όργανα και τα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης σας πατρονάρουν με τη συμμετοχή τους, αυτό το σχέδιο άλωσης ποιόν έχει πραγματικά απέναντι; Tη «συντήρηση» που λέτε εσείς ή μήπως εκείνους που παλεύουν για την πραγματική ανατροπή αυτής της κατάστασης και την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας ; Αν αλλάζουν τα πρόσωπα και δεν αλλάζουν οι πολιτικές τι έγινε;
Αν εσείς διαφέρετε στα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά, στις ενδυματολογικές προτιμήσεις, στο εκλογικό ρεπερτόριο, και στις ατομικές επιδιώξεις σας, αυτό τι έχει να κάνει με τον πολίτη και τις ανάγκες του; Έχετε την ίδια ακριβώς θεωρία για τη σκοπιμότητα των εκλογών, απλά διαφωνείτε στο ποιός πρέπει να πάρει την εξουσία. Όχι για ποιόν, αλλά ποιος. Σκέτο! Αλήθεια τι νομίζετε ότι είναι οι εκλογές, ποδοσφαιρικός αγώνας ή μπασκετική αναμέτρηση; Και ο Δήμος τι είναι, το κύπελλο της νίκης;
Εμείς σύντροφοι και φίλοι καλούμε τον εργαζόμενο λαό, να σας βγάλει κόκκινη κάρτα, να δυναμώσει με την ψήφο του την εργατική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, να σταθεί συνειδητά ενάντια στους εκλεκτούς τους σε Δήμους Περιφέρειες και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Να πιστέψει και να υπερασπισθεί το δικό του δίκιο, να εμπιστευθεί τη δύναμή του, να ανεβάσει τις απαιτήσεις του στο ύψος των αναγκών του. Να θυμηθεί πριν από κάθε κάλπη ότι οι φιλολαϊκές θέσεις και προτάσεις μας έχουν οικονομικό και πολιτικό κόστος για την εξουσία του κεφαλαίου, των επιχειρηματικών ομίλων. Έχουν κόστος και για το πολιτικό προσωπικό που τους στηρίζει κεντρικά και τοπικά. Όμως είναι ρεαλιστικές και οι μόνες που απαντούν στις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.
Στις μέρες που απομένουν ως την Κυριακή των εκλογών κάθε υποψήφιος, αλλά και κάθε δημότης που εγκρίνει τις βασικές θέσεις μας, πρέπει να δώσει όλες του τις δυνάμεις για το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα. Στο Δήμο, την Περιφέρεια, τις Ευρωεκλογές.
Είμαστε υπερήφανοι για την πολιτική μας θέση, ήσυχοι ότι πράττουμε το ταξικό καθήκον μας για το καλό των πολλών ανθρώπων και ενάντια στα συμφέροντα των εκμεταλλευτών και του υπηρετικού πολιτικού προσωπικού τους.
Σας εύχομαι καλή δύναμη ως το τέλος και σας ευχαριστώ που με ακούσατε.