ΛΣ Στερεάς: Για Τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Πληροφορηθήκαμε από τον τύπο την συνάντηση, που έγινε στο ΥΠΕΚΑ με αντικείμενο τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης στερεών αποβλήτων της Στερεάς Ελλάδας.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια, το αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η διαμόρφωση κοινής αντίληψης για το ζήτημα και ο συντονισμός των παραπέρα ενεργειών σχετικά με την προώθηση συγκεκριμένων λύσεων.
Ταυτόχρονα ακούστηκαν υποσχέσεις για την χρηματοδότηση των ώριμων προτάσεων και για αύξηση των κονδυλίων όπου τάχα χρειάζεται.
Με αίσθημα ευθύνης, σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, οφείλουμε να αποκαλύψουμε στον λαό πως πίσω από το προσεκτικά διατυπωμένο δελτίο τύπου και τις θριαμβολογίες του κ. Περιφερειάρχη κρύβεται επιμελώς η μεθόδευση παραχώρησης των σχεδιαζόμενων έργων και της λειτουργίας τους στο μεγάλο κεφάλαιο. Στους επιχειρηματικούς κύκλους που καιρό τώρα οργανώνονται για να κερδοσκοπήσουν στο ζήτημα διαχείριση των αποβλήτων.
Στα πλαίσια των ιδιωτικοποιήσεων, στις συζητήσεις τους βρίσκεται ακόμα και η παραχώρηση των υπηρεσιών καθαριότητας, που διαθέτουν σήμερα οι δήμοι, σε ιδιώτες.
Στα πλαίσια αυτού του σχεδιασμού και στην συζήτηση που έγινε παραβρίσκονταν και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παρακολούθηση των ιδιωτικοποιήσεων και την προώθηση των μονοπωλιακών συμφερόντων που εκφράζουν και υπηρετούν.
Σε αυτή την βάση καλούμε τον Περιφερειάρχη να ενημερώσει το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Καλούμε, επίσης τους εργαζόμενους της περιοχής να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και να κινητοποιηθούν για να αποτρέψουν την εμπλοκή του μεγάλου κεφαλαίου με την διαχείρισης των απορριμμάτων.
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ