3o ΔΣ 2012: Δημοτική Αρχή ΔΗΣΥ-ΝΔ: Ούτε να Ακούσει Για Μείωση Των Τελών Ύδρευσης!

Για τον….κάλαθο των αχρήστων προόριζε η Δημοτική Αρχή την επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης, με την οποία ζητούσαμε να τεθεί ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7 Μάρτη 2012 η μείωση των τιμολογίων του νερού.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ντέκας επιχείρησε πραξικοπηματικά, ενάντια και στον ίδιο τον κανονισμ’ο τον οποίο αρέσκεται να επικαλείται, να μην τεθεί σε ψηφοφορία η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης του θέματος. Μάλιστα είπε ότι η πρόταση θα μπει στο φάκελο (!) και θα συζητηθεί τον ερχόμενο Οκτώβρη-Νοέμβρη στη συνεδρίαση για τα δημοτικά τέλη του 2013(!!).

Η Λαϊκή Συσπείρωση επέμεινε τα τοποθετηθεί το σώμα για το αν συζητείται το θέμα και με ευθύνη των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας, δηλαδή της παράταξης Μπακογιάννη – Νέας Δημοκρατίας, δεν μπήκε προς συζήτηση παρά το γεγονός ότι με παρόμοιο αίτημα έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες υπογραφών.
Ακόμα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σταμάτης προσπάθησε να μας πείσει ότι ούτε λίγο – ούτε πολύ το νερό στο δήμο είναι σχεδόν τζάμπα.

Κάθε λαϊκή οικογένεια έχει υποχρέωση να βγάλει συμπεράσματα από τη στάση της Δημοτικής Αρχής αλλά και τη συνέπειά της με την πολιτική των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους του δήμου μας να εντείνουν την μαζική πίεση για σοβαρή μείωση των δημοτικών τελών, τουλάχιστον κατ’ αναλογία με την απώλεια των εισοδημάτων τους.

Να δυναμώσουν συνολικά τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που τους γονατίζει για να κερδίζουν τα μονοπώλια. Να δώσουν την απάντηση που πρέπει στα κόμματα της πλουτοκρατίας και τους εκπροσώπους τους, να κάνουν τώρα τολμηρό βήμα συνάντησης με το ΚΚΕ .

Καρπενήσι, Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012