Πολλαπλά Εκτεθειμένη η Δημοτική Αρχή για τις υπόγειες συμφωνίες με την Task Force

Πολλαπλά και ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη είναι η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος και της Νέας Δημοκρατίας και επίδοξος φιλοκυβερνητικός περιφερειάρχης κ. Μπακογιάννης μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12 Μάρτη για τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα (Task Force).  Θυμίζουμε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση έχει υποβάλλει 2 φορές  ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να πάρει ουσιαστική απάντηση.

1. Η Λαϊκή Συσπείρωση κατάρριψε τους ψευδείς ισχυρισμούς του ΓΓ του Δήμου κ. Τασιού ότι δήθεν η TaskForce δεν έχει καμία σχέση με την Τρόικα και την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται. Πέρα από το γεγονός ότι η Τρόικα αποτελείται  κατά τα 2/3 από συστατικά της ίδιας της λυκοσυμμαχίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Ευρωπαϊκή Επιτροπή), η Ομάδα Δράσης συστάθηκε από τον κ. Μπαρόσο, πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και έχει ως αποστολή «να εντοπίζει και να συντονίζει την τεχνική βοήθεια που χρειάζεται η Ελλάδα για να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής», δηλαδή να βοηθά στην προώθηση των περικοπών και των άλλων αντιλαϊκών μέτρων και αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων.

2.  Η Λαϊκή Συσπείρωση αποκάλυψε ότι στην 6η Έκθεση της Task Force που δημοσιεύθηκε πριν από λίγες μέρες υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά στο Δήμο μας. Εκεί αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση προετοιμάζει νέες αντιδραστικές αλλαγές   στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση, για την  μεγαλύτερη προσαρμογή τους στις ανάγκες των πολυεθνικών και των μονοπωλίων και την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, τις οποίες συνδράμει συγκεκριμένα η Ομάδα Δράσης. Η «τεχνική βοήθεια» αφορά και την «αξιολόγησης των δομών και του προσωπικού», δηλαδή τις νέες απολύσεις: «για να στηρίξει την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υπογράψει συμφωνία με το γερμανικό Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) για την  εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος σε ένα επιλεγμένο σύνολο δήμων της χώρας για τον  έλεγχο ειδικών πτυχών των μεταρρυθμίσεων, όπως ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, η αξιολόγηση των δομών και του προσωπικού και η οικονομική διαχείριση

Στην έκθεση αναφέρεται επίσης ότι: «Για να στηρίξει περαιτέρω τη μεταρρυθμιστική διαδικασία, η ΟΔΕ έλαβε την πρωτοβουλία  να προβάλει ορισμένα θέματα που καλύπτονται από τον οδικό χάρτη και έναν περιορισμένο  αριθμό δήμων που θα λειτουργήσουν ως πρότυπα. …. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψε  σύμβαση εξουσιοδότησης με τη GIZ για την υλοποίηση του έργου παροχής τεχνική βοήθειας στους πέντε πρότυπους δήμους. Οι δήμοι αυτοί είναι: Θεσσαλονίκης, Σκοπέλου,  Σπάρτης, Πρεσπών και Καρπενησίου

Δηλαδή:

-Ο Δήμος Καρπενησίου προσφέρθηκε, χωρίς καμία συζήτηση και έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου, ως πειραματόζωο για την έρευνα και δοκιμή νέων αντιδραστικών και αντεργατικών αλλαγών με την καθοδήγηση της ΕΕ

- Υπάρχει σύμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το γερμανικό μονοπώλιο GIZ (Γερμανική Εταιρεία για τη Διεθνή Συνεργασία), μια επιχείρηση με «πλούσια»  δράση σε κάθε γωνιά του πλανήτη που επεμβαίνει ο ιμπεριαλισμός και καταληστεύει το κεφάλαιο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαίτησε και απαιτεί:

1. ΝΑ δοθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο όλα τα έγγραφα και οι συμφωνίες που αφορούν στο Δήμο, συμπεριλαμβανομένης της σύμβασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη GIZ.

2. Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή στο πρόγραμμα, κάθε συνεργασία με την Task Force

Οι Καρπενησιώτες, και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στο δήμο και την περιφέρεια, πρέπει να βγάλουν σοβαρά συμπεράσματα.

Έχουν ευθύνη να δώσουν απάντηση και στην κάλπη μαυρίζοντας τα κόμματα και τους υποψηφίους του Ευρωμονόδρομου, που είτε εμφανίζονται με «φιλο-μνημονιακό» (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, «Ποτάμι» κτλ) είτε με «αντι-μνημονιακό» (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ κτλ) προσωπείο έχουν την ΕΕ κορώνα στο κεφάλι τους.  

Να ρίξουν δαγκωτό ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση σε Ευρωβουλή, Περιφέρεια και Δήμο, τη μόνη ψήφο - χαστούκι σε αντιλαϊκή πολιτική, Task Force και Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καρπενήσι, 14 Μαρτίου 2014