Δραστηριότητες του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Καρπενήσι και Μεγάλο Χωριό


Κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Ευρυτανίας του ΚΚΕ περιόδευσε στο κέντρο του Καρπενησίου την Πέμπτη 27-3 και στο Μεγάλο Χωριό την Τετάρτη 26-3 με επικεφαλής τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκο Σερετάκη και τον υποψήφιο δήμαρχο Καρπενησίου Βασίλη Παπαροϊδάμη.

Από τις συζητήσεις προέκυψαν τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι επαγγελματίες, λόγω της πτώσης του τζίρου και της εκτόξευσης του λειτουργικού κόστους λόγω των δυσβάσταχτων χαρατσιών από το κράτος, ενώ πολύ έντονα εμφανίζεται το πρόβλημα της αδυναμίας πληρωμής των εισφορών του  ΟΑΕΕ, με αποτέλεσμα να μένουν ξεκρέμαστοι από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Από την πλευρά των υποψηφίων τονίστηκε ότι είναι ευκαιρία οι επερχόμενες εκλογές, να καταδικαστεί η πολιτική της Ε.Ε., της συγκυβέρνησης και των κομμάτων που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο, η οποία ξεκληρίζει τους μικρούς επαγγελματίες  και την ίδια στιγμή δίνει γη και ύδωρ στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη να ενισχυθεί η Λαϊκή Συσπείρωση στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, μιας και αποτελούν τις μόνες δυνάμεις που μπορούν να ορθώσουν το ανάστημα τους απέναντι στην καταστροφική πολιτική της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα όπου οι εκλεγμένοι κομμουνιστές έδωσαν δυναμικές μάχες για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και την ανάδειξη των επιπτώσεων των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζουν οι δημοτικές αρχές της συγκυβέρνησης και οι υποστηρικτές της βάρβαρης ΕΕ. Όπως η ουσία της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας και η παράδοση των ορεινών όγκων και νερών σε ιδιώτες, οι σχέσεις εργασίας γαλέρας στους δήμους και στους ΟΤΑ γενικότερα (5μηνες συμβάσεις, stage κτλ), οι υπόγειες συμφωνίες Μπακογιάννη - Task Force.

Καμία αναμονή, καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα της ΕΕ και τους υποψηφίους τους.


Ψήφο στο ΚΚΕ, στη Λαϊκή Συσπείρωση με τον Γιώργο Μαρίνο στην Περιφέρεια και τον Βασίλη Παπαροϊδάμη στο Καρπενήσι είναι βόλι στην αντιλαϊκή πολιτική