ΟΒ Καρπενησίου της ΚΝΕ: Όχι στο ξεπούλημα των αθλητικών εγκαταστάσεων

Ανακοίνωση αναφορικά με την εμπορευματοποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων από την δημοτική αρχή της ΝΔ και του κ. Μπακογιάννη, εξέδωσε η ΟΒ Καρπενησίου της ΚΝΕ, εκφράζοντας την αντίθεσή της στο ξεπούλημα των αθλητικών εγκαταστάσεων. Παράλληλα καλεί σε κινητοποίηση την Τετάρτη 12/3, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ επίσης προχωρά στη διοργάνωση τουρνουά 5Χ5 στα γήπεδα του Δήμου το Σάββατο 22/3.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Στις 17 Μαρτίου 2014, ο δήμος Καρπενησίου οργανώνει δημοπρασία για να περάσει τα 2 γήπεδα 5Χ5 του δήμου (απέναντι από το δημαρχείο και στους αγίους ευρυτάνες), στα χέρια ιδιώτη. Το θέμα θα συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη 12 Μαρτίου.
Σαν πρόσχημα χρησιμοποιεί, ότι δεν έχει λεφτά για τη συντήρηση των γηπέδων, την ίδια στιγμή που διαφημίζει, ότι είναι πρώτος δήμος στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και ότι έχει νοικοκυρεμένα οικονομικά. Ενώ είναι και από τους πιο ακριβούς δήμους στα δημοτικά τέλη.
Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να παίζει όποιος θέλει ελεύθερα, αλλά οι γονείς θα πρέπει να χώνουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μπουν τα παιδιά τους. Σαν να μην φτάνουν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές, η νεολαία γενικότερα, στις οικογένειες τους και τη ζωή τους, την ανεργία, τη φτώχεια, τα ασήκωτα χαράτσια από το κράτος και το δήμο, τις σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία, τους κόβουν και το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση στον αθλητισμό.
Δεν μας εκπλήσσει η στάση της δημοτικής αρχής του κ. Μπακογιάννη που από την πρώτη στιγμή απέδειξε ότι είναι καλός μεσίτης της δημόσιας περιουσίας και της εκχώρησής της σε ιδιώτες. Έχει ευθύνη αφού ταυτίζεται με την πολιτική της ΕΕ, της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και όλων των κομμάτων που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο. Για όλους αυτούς ό,τι δεν αποφέρει κέρδος είναι κόστος, δεν δίνουν δεκάρα για τις λαϊκές ανάγκες, για τις ανάγκες της νεολαίας, που την προτιμούν στο καναβάτσο, στην επήρεια της ναρκωκουλτούρας και υποταγμένη. Η ίδια η ΕΕ στη Λευκή Βίβλο της για τον αθλητισμό, τον αντιμετωπίζει σαν εμπόρευμα, για λίγους που έχουν να πληρώνουν. Θέλει την πλειοψηφία θεατές, για να βγάζουν κέρδη οι χορηγοί και τα στοιχήματα.
Η πολιτική αυτή έχει ολέθριες συνέπειες στην υγεία των νέων και του πληθυσμού στην ΕΕ (αύξηση της παχυσαρκίας, χρόνιων νοσημάτων όπως καρδιαγγειακά, διαβήτης).
Γύρισέ τους την πλάτη!!!
Στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές – δημοτικές εκλογές μαύρισέ τους!!!
Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, να πολλαπλασιαστούν οι χώροι άθλησης και να είναι ελεύθεροι για όλους, να μεγαλώσει ο αριθμός ανθρώπων όλων των ηλικιών που αθλούνται συστηματικά. Είναι όμως προϋπόθεση να δυναμώσει ο αγώνας για να αλλάξει σχεδιασμός και να υπάρξει ενίσχυση με εργατικό δυναμικό και χρηματοδότηση. Τα μαθητικά συμβούλια, οι σύλλογοι γονέων, οι σύλλογοι καθηγητών, να εμποδίσουν το ξεπούλημα των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Μη συμβιβάζεσαι - Διεκδίκησε τα δικαιώματά σου!!!
Καλούμε σε:
- Κινητοποίηση την Τετάρτη 12/3 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
- Διοργάνωση τουρνουά 5Χ5 στα γήπεδα του Δήμου το Σάββατο 22/3».