Περιοδεία του Γ. Μαρίνου στο Καρπενήσι (6/3/2014) (βίντεο, φώτο)



Το νοσοκομείο Καρπενησίου επισκέφθηκε ο Γιώργος Μαρίνος υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με την Λαϊκή Συσπείρωση κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, συνοδευόμενος από τον Κώστα Μπασδέκη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Νίκο Σερετάκη Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας και τον Βασίλη Παπαροϊδάμη υποψήφιο δήμαρχο Καρπενησίου με την Λαϊκή Συσπείρωση, συναντήθηκε με την διοικήτρια του Νοσοκομείου, το ΔΣ των εργαζομένων, και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 
Συζήτηση στο Νοσοκομείο Καρπενησίου με το Ιατρικό Προσωπικό


Κατά την συνάντηση τονίστηκαν τα πολλαπλά προβλήματα που οφείλονται στους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς των κυβερνήσεων με αφορμή την κρίση μιας και θεωρούν την υγεία εμπόρευμα, τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν από το υπάρχον λειψό προσωπικό και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει. Επίσης τονίστηκαν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην διακομιδή από τα απομακρυσμένα χωριά τις Ευρυτανίας.

Ιδιαίτερη ανταπόκριση από τους εργαζόμενους της πόλης υπήρξε το απόγευμα στην συγκέντρωση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο κατά την διάρκεια της οποίας ο Γ. Μαρίνος τόνισε τα εξής:


Ο Γ. Μαρίνος στο βήμα
Την σημασία της προετοιμασίας των κομματικών δυνάμεων, των φίλων του ΚΚΕ και νέων ανθρώπων, να δώσουν μία ουσιαστική πολιτική μάχη αξιοποιώντας την εμπειρία και την δράση του προηγούμενου διαστήματος. Η πλούσια δράση του προηγούμενου διαστήματος στα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών της Ευρυτανίας και του Καρπενησίου και στο δημοτικό συμβούλιο. Οι κομμουνιστές σχεδιασμένα, με πίστη στο δίκιο του λαού αντιπαλεύουν κάθε είδους δυσκολία και παρεμβαίνουν για κάθε πρόβλημα.

 Ο Ν. Σερετάκης στο βήμα  




Ο Βασίλης Παπαροϊδάμης στο βήμα


Υπογράμμισε πως «η συγκέντρωση δεν αφορά μόνο την προετοιμασία στις εκλογές, αλλά σήμερα βάζουμε βάσεις για την καλύτερη οργάνωση του ΚΚΕ στην Ευρυτανία, ώστε την επόμενη περίοδο έχοντας συναίσθηση των μεγάλων ευθυνών να δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, σχεδιασμένα κάθε μικρή και μεγάλη πολιτική μάχη. Έχουμε δύναμη και έχουμε δυνάμεις έμπειρες, με γνώση, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ένα μεγάλο άνοιγμα στις λαϊκές οικογένειες που οργίζονται με την κατάσταση που ζουν».

«Ενιαία ο λαός της περιοχής», σημείωσε, «οφείλει να καταδικάσει τα κόμματα που στηρίζουν τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, να καταδικάσει, τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ που πίνει νερό στο όνομα της ΕΕ, την φασιστική-εγκληματική Χρυσή Αυγή. Να δώσει δύναμη ο λαός στο ΚΚΕ και στην Λαϊκή Συσπείρωση.

Έχει σημασία να ενισχυθεί το ΚΚΕ παντού, στα σωματεία, στο μαζικό κίνημα, στους δήμους τις περιφέρειες, στο ευρωκοινοβούλιο και το κοινοβούλιο ώστε μέσα από όλους τους δρόμους να συγκεντρώνονται οι εργατικές λαϊκές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν την βαρβαρότητα της φτώχειας και της ανεργίας που ζει ο λαός μας».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καρπενησίου υπογράμμισε ότι «πιστεύουμε ότι ακόμα και αυτό είναι κριτήριο ψήφου. Διαπιστώνουμε από τα στοιχεία που έχουμε ότι η κατάσταση είναι κάθε χρόνο και χειρότερη. Μειώνεται το προσωπικό χωρίς να μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες του λαού μας. Σε μία περίοδο κρίσης που δημιουργούνται νέες ασθένειες. Έτσι καταγράφεται η βάρβαρη πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και κάθε νεροκουβαλητή τους. Επίσης καταγράφονται οι εγκληματικές ευθύνες των οδηγιών της ΕΕ, η οποία λέει ότι κάθε νοσοκομείο, κάθε κέντρο υγείας πρέπει να εξασφαλίζει τα δικά του έξοδα, όχι μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά μέσα από την εμπορευματοποίηση της υγείας, τα χαράτσια στις συνταγές, τα 5ευρα στα νοσοκομεία, τη συνολικότερη αντιμετώπιση των ασθενών σαν πελάτες. Γι αυτό το ΚΚΕ μέσα από ολοκληρωμένη μελέτη προτείνει αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία με συστηματική πρωτοβάθμια υγείας και με κέντρο την πρόληψη».

Σημείωσε «την ανάγκη να σκεφτεί ο κάθε εργαζόμενος τί είναι η ΕΕ, γιατί την έφτιαξαν, τί ζημιά του έχει κάνει, έτσι ήταν η ΕΕ από την εποχή της ΕΟΚ που ιδρύθηκε. Η ΕΟΚ γεννήθηκε ως συνένωση των δυνάμεων του κεφαλαίου ώστε να επεκταθεί το κεφάλαιο σε όλες τις αγορές και να χτυπήσει τις σοσιαλιστικές χώρες πριν το 1991, αυτή είναι η ΕΕ, ο λάκκος των λεόντων. Έχουν τεράστιες ευθύνες τα κόμματα που ψήφισαν την συνθήκη του Μάαστριχτ, όπως ο Συνασπισμός. Ψήφισαν μία συνθήκη που ξεπουλούσε τα πάντα, έκανε τα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια μαγαζιά. Ξεκλήρισε την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή».

Πρόσθεσε πως «η στάση απέναντι στην ΕΕ, τη συνθήκη του Μάαστριχτ και την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων είναι σημείο βάσης που πρέπει να κριθεί αυστηρά. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνες γι αυτά και για πολλά περισσότερα, όταν εμπαίζει τους εργαζόμενους ότι θα τους σώσει μαζί με τον Δασκαλόπουλο τον Πρόεδρο του ΣΕΒ. Η προσπάθεια του να επιβραβεύει την πολιτική του Ομπάμα, όπως έκανε πρόσφατα ο κ. Τσίπρας, έχει στόχο να ενσωματώνει την συνείδηση του λαού σε ακίνδυνες διεξόδους για το κεφάλαιο.

Να περάσει ενιαίο και στις τρεις κάλπες το μήνυμα για Δυνατό ΚΚΕ. Είναι άλλωστε ξεκάθαρο ότι ακόμα και για την τοπική διοίκηση οι αποφάσεις είναι απόλυτα εξαρτημένες από τις εντολές της κυβέρνησης, δεν μπορούν οι δήμοι και οι περιφέρειες να καταθέσουν ούτε καν προϋπολογισμούς χωρίς την σύμφωνη γνώμη των υπουργείων γι αυτό είτε θα ενσωματωθείς είτε θα συγκρουστείς με την κυρίαρχη πολιτική. Αυτόν τον δρόμο της σύγκρουσης ακολουθεί το ΚΚΕ.

Να χτυπήσουμε αποφασιστικά την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να ενσωματώσει δυνάμεις που αγανακτούν από την κυρίαρχη πολιτική. Λένε ψέματα, είναι εγκληματική ναζιστική οργάνωση που δολοφονεί, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μαφιόζικο κύκλωμα στην υπηρεσία του συστήματος και του κεφαλαίου, μαντρόσκυλα τους, που αν ψηφιστούν θα ενισχυθούν τα σκάνδαλα, η διαφθορά και οι πηγές που τα γεννούν».

Σημείωσε πως «το ΚΚΕ προετοιμάζει τις λαϊκές δυνάμεις να παλέψουν την ανατροπή της σημερινής βαρβαρότητας την πάλη για την εργατική λαϊκή εξουσία, χωρίς αυτό να το παραπέμπουμε στο μέλλον, αλλά σήμερα συγκεντρώνοντας δυνάμεις μέσα από τις καθημερινές διεκδικήσεις, τους αγώνες ακόμα και τις εκλογές».

Κλείνοντας ο Γ. Μαρίνος τόνισε την ανάγκη οι δυνάμεις του ΚΚΕ να παλέψουν περισσότερο οργανωμένα από κάθε άλλη φορά, μελετώντας τις θέσεις του κόμματος, τον «Ριζοσπάστη» επικοινωνώντας πιο αποτελεσματικά τις θέσεις του κόμματος μέσα στο λαό.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, χαιρέτησαν επίσης ο Ν. Σερετάκης υπ. Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας και Β. Παπαροϊδάμης υπ. Δήμαρχος Καρπενησίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.