Δήλωση του Νίκου Σερετάκη για το πολυνομοσχέδιο

Τα νέα μέτρα που προβλέπονται στο “πολυνομοσχέδιτο οποίο περνά η συγκευβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με διαδικασίες εξπρές ώστε να μην προλάβει ο λαός να αντιληφθεί το μέγεθος της βαρβαρότητας πρέπει να προβληματίσουν κάθε εργαζόμενο, άνεργο, μικρομεσαίο επαγγελματία και κτηνοτρόφο. 

Για άλλη μια φορά αποδείχνονται κάλπικες οι διαβεβαιώσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ότι δεν πρόκειται να παρθούν νέα μέτρα, η τεχνητή ευφορία που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν στο όνομα του περίφημου πλεονάσματος.

Αναδείχνεται παράλληλα και η εξόφθαλμη κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων της ΕΕ που για άλλη μια φορά προσπαθούν να θολώσουν τα νερά και να συγκαλύψουν τον ένοχο, να εμφανίσουν ως “μνημονιακά” μέτρα που φέρνουν ολοκάθαρα τη σφραγίδα της ΕΕ και της πολιτικής της “ανταγωνιστικότητας”.

Με το πολυνομοσχέδιο δίνεται νέο συντριπτικό πλήγμα σε μισθούς, εργατικά δικαιώματα, ασφαλιστικά ταμεία. Έρχεται νέα μείωση του κατώτατου μισθού, επέκταση των συνθηκών εργασιακού μεσαίωνα στο όνομα καταπολέμησης της ανεργίας. Οδηγούνται στον εκτοπισμό τμήματα επαγγελματιών και παραγωγών προς όφελος των αλυσίδων των σούπερ μάρκετ και των μονοπωλίων. Σημαίνει νέο κύμα απολύσεων και παράδοσης δημόσιας περιουσίας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Κανένα λαϊκό στρώμα δεν θα βγει αλώβητο.

Άμεση επίπτωση στην Ευρυτανία είναι η παραπέρα υποβάθμιση των τραγικών υπηρεσιών υγείας, καθώς οδηγούνται στην διαθεσιμότητα σημαντικές ειδικότητες εργαζομένων στο ΕΣΥ (οδηγοί & πληρώματα ασθενοφόρων). 

Οι εξελίξεις πρέπει να προβληματίσουν σοβαρά όσους πίστεψαν τις διαβεβαιώσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, όσους σκέφτονταν να δώσουν ψήφο στους εκλεκτούς τους σε ευρωβουλή, περιφέρεια και δήμο. Ανεξάρτητα από το αν κρύβονται πίσω από το φερετζέ του “ανεξάρτητου” ή του “υπερκομματικού” στηρίζουν με νύχια και με δόντια την κυβερνητική πολιτική. Να βγουν συμπεράσματα από τις μεταμορφώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου στελέχη στο Καρπενήσι φοράν την μάσκα του “ακομμάτιστου”, στην περιφέρεια πανηγυρίζουν για τις μεταγραφές γνωστών θιασωτών της αντεργατικής πολιτικής, ενώ βαδίζουν μαζί με τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και βιομήχανους στον ευρωμονόδρομο.

Να προβληματιστεί ο καθένας τι έχει ανάγκη: εκπροσώπους σε δήμο και περιφέρεια που θα αγωνίζονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική ή δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους που θα βάζουν πλάτη και θα δηλώνουν ότι τα βάσανα των λαϊκών οικογενειών δεν τους αφορούν. 

Καμία αναμονή, καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα της ΕΕ και τους υποψηφίους τους.

Ψήφο στο ΚΚΕ, στη Λαϊκή Συσπείρωση με τον Γιώργο Μαρίνο στην Περιφέρεια και τον Βασίλη Παπαροϊδάμη στο Καρπενήσι είναι βόλι στην αντιλαϊκή πολιτική, μεγάλη δύναμη για την ανασύνταξη, αγωνιστική ανάταση του εργατικού κινήματος για τη λαϊκή συμμαχία εργατών, αυτοαπασχολουμένων, αγροτοκτηνοτρόφων, νέων, γυναικών ενάντια στον κοινό αντίπαλο που είναι η ΕΕ, τα μονοπώλια και τα κόμματά τους.

Νίκος Σερετάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Καρπενησίου
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση