ΛΣ Στερεάς: Για τη Λάρκο και τις Μειώσεις μισθών

Με αφορμή την εκδίκαση στο Πρωτοδικείο Λαμίας των ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε η εργοδοτική πλειοψηφία του Σωματείου των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ και αφορούσε το απαράδεκτο μέτρο της μείωσης των μισθών κατά 35%, που αποφάσισε η Διοίκηση της επιχείρησης προκειμένου να διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση της, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σημειώνει :

· Η απόφαση της διοίκησης της ΛΑΡΚΟ για μείωση του μισθού των εργαζομένων είναι συνέχεια και προέκταση της πολιτικής της κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου, που συγκροτούν ΠΑΣΟΚ , Ν.Δ και φυσικά στηρίζει το ΛΑΟΣ. Είναι μέρος της συνολικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, που εδώ εφαρμόζεται με ρητό τρόπο, συνοπτικές διαδικασίες και γρηγορότερα για να διευκολυνθούν οι διαδικασίες πώλησης της επιχείρησης και ο νέος ιδιοκτήτης της.

· Η αντιμετώπιση αυτών των μέτρων δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική στα δικαστήρια , που έχουν ταξικό χαρακτήρα και υπερασπίζονται πάντα τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης, της πλουτοκρατίας και των μονοπωλίων. Η συγκεκριμένη τακτική των δικαστηρίων δημιουργεί αυταπάτες και κλίμα αναμονής που επιδρούν στον μαζικό χαρακτήρα και την αποφασιστικότητα των κινητοποιήσεων. Δεν περιμένουμε τίποτε απ’ αυτήν.

· Μοναδικός τρόπος για να σωθεί η ΛΑΡΚΟ και κάθε είδους λαϊκή περιουσία από την ιδιωτικοποίηση είναι η ανατροπή της κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου που την προωθεί αποφασιστικά υποστηρίζοντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Ταυτόχρονα, πρέπει να απεμπλακούμε από την Ε.Ε που δίνει αυτές τις κατευθύνσεις και φυσικά από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.

Ετσι θα σωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις μας. Ετσι θα ζήσουμε ανθρώπινα και θα έχουμε μια διαφορετική προοπτική. Έτσι θα ζήσει και η ΛΑΡΚΟ.

· Για αυτό η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ να αντιδράσουν ενωμένα και να συντονιστούν με τους άλλους εργαζόμενους της περιοχής, με όλη την εργατιά της πατρίδας μας προβάλλοντας φυσικά τα αιτήματα που διαμόρφωσαν με την δική τους πείρα.

1. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

2. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ

3. ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ. ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

4. ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΕ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ, ΚΑΘΕΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝΤΩΝ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ

Με αυτή την ευκαιρία, σαν ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, θέλουμε να συμβάλλουμε στην αποσαφήνιση του πολιτικού σκηνικού που στήνεται γύρω από την ΛΑΡΚΟ από τους εργατοπατέρες του Σωματείου και τους δήθεν μαχητικούς αντιεξουσιαστές.

Οι εργατοπατέρες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, ροκανίζουν τον χρόνο, καθυστερούν και υπονομεύουν τους αγώνες για να διευκολύνουν τα κόμματα που τους προωθούν. Βάζουν στο παιγνίδι και αξιοποιούν βουλευτές υποστηρικτές της πολιτική που καθορίζει το πούλημα της ΛΑΡΚΟ και την περικοπή των μισθών των εργαζομένων. Στην ουσία βάζουν πλάτη στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ.

Οι μαχητικοί αντιεξουσιαστές, που εμφανίστηκαν πριν λίγα χρόνια στην περιοχή, με την πρακτική και την επιχειρηματολογία τους προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τους εργάτες Βρίζουν το ΠΑΜΕ, αλλά συγχρωτίζονται και συμβαδίζουν άνετα με τους σχεδιασμούς και τις μεθόδους των εργατοπατέρων.. Καταριούνται την εξουσία αλλά νταραβερίζονται με αυτή. Μιλάνε για αγώνες αλλά είναι απόντες όταν αυτοί είναι αναγκαίοι. Με τον μανδύα του ανεξάρτητου και ακομμάτιστου, σε ένα χώρο που όλοι είμαστε λίγο- πολύ γνωστοί, δεν μπορούν να κρύψουν τις αντιδραστικές τους θέσεις και την πρακτική.

Σε κάθε περίπτωση οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ και οι εργαζόμενοι της γύρω περιοχής πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Να συσπειρωθούν γύρω από το ΠΑΜΕ, που αποτελεί την μόνη ταξική, συνεπή δύναμη στο εργατικό κίνημα, που έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Την δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τον αταλάντευτο ταξικό προσανατολισμό των αγώνων..

Να δυναμώσουν την αντιπαράθεση τους και τους αγώνες τους ενάντια σε όσους καταστρέφουν την ζωή χιλιάδων εργατικών οικογενειών υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ