Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για το Απαράδεκτο Περιστατικό με τη Θέρμανση στο Νοσοκομείο

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών
Την Τρίτη 1 Φλεβάρη 2012 συνέβη ένα πρωτοφανές και συνάμα απάνθρωπο γεγονός: το Νοσοκομείο Καρπενησίου έμεινε χωρίς θέρμανση όλο το βράδυ όταν το θερμόμετρο στην πόλη έδειχνε -10ο C.
Προσωπικό, συνοδοί και ασθενείς μεταξύ των οποίων και εγχειρισμένοι, αφέθηκαν να ξεπαγιάσουν, κυριολεκτικά εγκαταλείφθηκαν στο έλεος του χιονιά. Είναι εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης και των υπευθύνων σε όλα τα επίπεδα για το απαράδεκτο αυτό γεγονός που θα μπορούσε να έχει ολέθριες επιπτώσεις για την υγεία των ασθενών.
Αυτό είναι το αποκρουστικό πρόσωπο του συστήματος υγείας που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και αποτελειώνει σήμερα η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Αυτή είναι η πολιτική τους: φροντίδα για τα κέρδη των μονοπωλίων και αδιαφορία έως και περιφρόνηση προς την ζωή και την υγεία των εργαζομένων.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν τεράστιες ευθύνες για τις σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές και σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό˙ για τα προβλήματα και τις σοβαρές ελλείψεις που μπορούν να αποβούν μοιραία σε μια πολύ δύσβατη περιοχή όπου κάθε διακομιδή είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα˙ για την υποχρηματοδότηση και τις άγριες περικοπές, που έφτασαν το 2011 στο 41% του προϋπολογισμού.
Η κατάσταση επιδεινώνεται μετά την πρόσφατη συγχώνευσή του με το Νοσοκομείο Λαμίας όπως μαρτυρά το απαράδεκτο περιστατικό. Παράλληλα πρόσφατα η Διοίκηση του Νοσοκομείου αποφάσισε το Κέντρο Ψυχικής Υγείας να είναι ανοικτό μόνο 1 μέρα την εβδομάδα με κριτήριο την οικονομία στα λειτουργικά έξοδα, το ρεύμα και το πετρέλαιο. Ουσιαστικά δρομολογείται το κλείσιμο μιας μονάδας σε μια περιοχή με μεγάλες ανάγκες σε ότι αφορά στην ψυχική υγεία.
Αυτή την κατάσταση αντιμετωπίζουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες της περιοχής την ώρα που διευρύνονται οι ανάγκες και αναδεικνύεται η απαίτηση για αποκλειστικά δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Θέση που υποστηρίζει αποφασιστικά το ΚΚΕ.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
- τι μέτρα θα παρθούν για να μην επαναληφθεί το απαράδεκτο αυτό γεγονός και για να καλυφθούν άμεσα και πλήρως οι ανάγκες όλων των μονάδων του Νοσοκομείου σε θέρμανση
- τι μέτρα θα πάρουν για την αντιμετώπιση των πιεστικών προβλημάτων και ελλείψεων σε προσωπικό και μέσα.
- τι θα κάνουν για την πλήρη στελέχωση και την ομαλή λειτουργία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του νοσοκομείου
Οι βουλευτές
Γιώργος Μαρίνος
Θανάσης Παφίλης
Μπάμπης Χαραλάμπους