Δήλωση του Γ. Μαρίνου, βουλευτή του ΚΚΕ για το θέμα της ποινικοποίησης της απεργίας των εργαζομένων της ΠΕ Ευρυτανίας

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.
Το ΚΚΕ καταδικάζει την ποινικοποίηση του απεργιακού δικαιώματος των εργαζομένων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , χειριστών μηχανημάτων.
Τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας εκπροσωπώντας τη διοίκηση της Περιφέρειας η οποία ελέγχεται από το ΠΑΣΟΚ, είναι αβάσιμα και επικίνδυνα, είχαν ως στόχο να σπάσει η απεργία των εργαζομένων στις 7.2.2012 κατά της ολομέτωπης αντιλαικής επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ –Ν.Δ –ΛΑΟΣ, με τη στήριξη του κόμματος της κ. Μπακογιάννη.
Πρόκειται για προσπάθεια αφαίρεσης , κατάργησης του θεμελιώδους δικαιώματος της απεργίας και αυτό ακριβώς υπηρέτησε η σχετική εισαγγελική εντολή.
Όσοι ενέχονται στην απεργοσπαστική αυτή διαδικασία επιχειρούν να υποτάξουν τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματα τους και συνεπώς γίνονται συνένοχοι στην επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής που χειροτερεύει δραματικά την κατάσταση των εργατικών –λαϊκών οικογενειών.
Η χρησιμοποίηση της κακοκαιρίας αποτελεί πρόσχημα και μέγιστη υποκρισία αφού είναι γνωστό πως οι εργαζόμενοι με χίλιους κινδύνους μάχονται για την εξασφάλιση της επικοινωνίας , της συγκοινωνίας στην περιοχή που με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ αλλά και των εκπροσώπων τους στην τοπική διοίκηση είναι αφημένη στη φτώχεια και στην εγκατάλειψη, υποφέρει από ένα άθλιο οδικό δίκτυο, την έλλειψη στοιχειώδους υποδομής.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να υπερασπιστούν το απεργιακό δικαίωμα και να καταδικάσουν τις δυνάμεις που το υπονομεύουν.
Η ολομέτωπη αντιλαική επίθεση του ΠΑΣΟΚ , της Ν.Δ και του ΛΑΟΣ που επιβάλλει μισθούς 400 Ευρώ και συντάξεις πείνας, που καταργεί εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα βάζει τους εργαζόμενους μπροστά σε μεγάλες υποχρεώσεις για την ανάπτυξη οργανωμένης, μαζικής πάλης, την ανατροπή της αντιλαικής βαρβαρότητας, τη συστράτευση με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ χωρίς να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος.
9.2.2012
Γιώργος Μαρίνος