Καταγγελία για την Ποινικοποίηση της Απεργίας και τη Στάση του κ Καραμπά

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ καταγγέλλει απερίφραστα τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Καραμπά, που έσυρε στα δικαστήρια τους απεργούς χειριστές μηχανημάτων για να αναγκαστούν να διακόψουν την απεργία τους χθες 7/2/2012, μέρα πανελλαδικών κινητοποιήσεων ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές των μνημονίων που διαμορφώνουν η συγκυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ και ΛΑΟΣ, με την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης προχώρησε σε αυτή την απαράδεκτη παρέμβαση λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν και με το πρόσχημα ότι ήταν πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα.
Ο επιμελής - τάχα - αντιπεριφερειάρχης αγνόησε επιδεικτικά την ευαισθησία και την αυτοθυσία των χειριστών που χιλιάδες φορές μέχρι σήμερα οι χειριστές των μηχανημάτων στην ορεινή και εγκαταλελειμμένη περιοχή της Ευρυτανίας έδειξαν με πρακτικό και συγκεκριμένο τρόπο και θέλησε να δείξει την σιδερένια πυγμή της εξουσίας.
Αντί ο Αντιπερειφερειάρχης και η εξουσία που εκφράζει να κάνουν την αυτοκριτική τους και να βάλουν την ουρά στα σκέλια για την κατάσταση του οδικού δικτύου της περιοχής, για την απουσία ουσιαστικών έργων υποδομής αλλά και για την έλλειψη μέσων που να αντιστοιχούν στην ορεινή διαμόρφωση της Ευρυτανίας…. δείχνουν ξεδιάντροπα τον αντιλαϊκό – αντεργατικό προσανατολισμό τους. Την θέση τους ενάντια στους αγώνες που αντιδρούν στην εξαθλίωση των εργαζομένων.
Το ότι χρησιμοποιούν σαν πρόσχημα την δημόσια υγεία και ασφάλεια, σαν πρόσχημα, το θεωρούμε υποκριτικό και φυσικά ανήθικο γιατί ο ίδιος και οι όμοιοι του έχουν πολύ μικρότερη ευαισθησία από τους χειριστές των μηχανημάτων. Γιατί το ότι ο νομός Ευρυτανίας είναι ευάλωτος στις καιρικές συνθήκες είναι αποτέλεσμα της δικής τους πολιτικής. Του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, σε κάθε περίπτωση, θεωρεί απαράδεκτη την ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζομένων και καλεί τον λαό να βγάλει τα πολιτικά του συμπεράσματα. Να αντιδράσει αποφασιστικά στον αυταρχισμό της εξουσίας των μονοπωλίων.
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ