Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε: Να Ανακληθεί Αμέσως Κάθε Δίωξη Κατά των Εργαζομένων της ΠΕ Ευρυτανίας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Λ. Κηφισίας 125-127 Τ.Κ. 115 24 – ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
e-mail: osyape@otenet.gr
Να ανακληθεί αμέσως κάθε δίωξη κατά των εργαζομένων της Π. Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
Τη στιγμή που συγκυβέρνηση και τρόικα σαρώνουν ότι απέμεινε όρθιο στη κοινωνία και δίνουν τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους παίζοντας με την αντοχή και την εξαθλίωσή τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας έστειλε στα δικαστήρια δεκαπέντε (15) εργαζόμενους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, γιατί απέργησαν στις 7 Φεβρουαρίου ύστερα από απόφαση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και της Ομοσπονδίας μας.
  • Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους της Ευρυτανίας που δικάζονται στις 10 Φεβρουαρίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:00 στο Πρωτοδικείο Ευρυτανίας, επειδή έκαναν το αυτονόητο και απαιτούμε την απαλλαγή τους.
  • Αποτελεί υποχρέωση των εργαζομένων να αγωνίζονται για το δίκαιο και τα δικαιώματά τους. Δεν μπορεί να αποτελούν αδίκημα και να ποινικοποιούνται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ιδιαίτερα σήμερα που ο Ελληνικός λαός βιώνει μαύρες μέρες και πρωτόγνωρη εξαθλίωση, που ο εργαζόμενος βλέπει το εισόδημά του να μειώνεται συνεχώς και τα δικαιώματά του να συρρικνώνονται.
· Καλούμε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας να ανακαλέσει αμέσως την δίωξη.
· Καλούμε την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους.
Κηρύσσουμε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου μέχρι τη λήξη του ωραρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και καλούμε τους εργαζόμενους να παραβρεθούν στο δικαστήριο.
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΓΓΟΥΡΗΣ