Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για τη Δίωξη των Εργαζομένων της ΠΕ Ευρυτανίας

Καταγγέλλουμε την πολιτική απόφαση της Περιφερειακής Αρχής Στερεάς Ελλάδας, που όχι μόνο δεν καταδίκασε τα βάρβαρα μέτρα κυβέρνησης και τρόικας που ισοπεδώνουν τη ζωή των εργαζομένων αλλά αφαίρεσε από εργαζόμενους της Περιφέρειας και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην απεργία.

Έκρινε και αποφάσισε ότι η πανελλαδική, πανεργατική απεργία που κήρυξαν για τις 7-2-2012, οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και Γ.Σ.Ε.Ε., είναι παράνομη και καταχρηστική και έστειλε στα δικαστήρια 15 εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το πρόσχημα που χρησιμοποιήθηκε για «ιδιαίτερα προβλήματα» από τις καιρικές συνθήκες, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τις συγκεκριμένες ενέργειες, αφού ο νομός δεν κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η ενέργεια αυτή έχει σαν στόχο τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζόμενων και όχι τη εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου που οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα, με κοινωνική ευθύνη και ευαισθησία, αντιμετωπίζουν.

Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι απήργησαν και διαδήλωσαν στις 7-2-2012 σε όλη την Ελλάδα, καθήκον και των εργαζομένων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ήταν να συμμετέχουν στην απεργία.

Είναι αδιανόητο να ποινικοποιείται το δικαίωμα στην απεργία και να οδηγούνται στα Δικαστήρια κατηγορούμενοι, οι εργαζόμενοι, που αγωνίζονται ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στην οποία μας καταδικάζουν οι πολιτικά υπεύθυνοι.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, να αποσύρει την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων και να αφήσει τους εργαζόμενους ελεύθερους να ασκούν, με τα συλλογικά τους όργανα, τα δικαιώματά τους, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις και απεργίες που αποφασίζονται.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.