ΛΣ Στερεάς: Για το Ν/Σ για τη Διαχείριση Απορριμμάτων

Προς τον κ. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά.
Με αφορμή το προωθούμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) που αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων θέλουμε να σημειώσουμε :
1. Όλη η διαδικασία παραδίδεται στα χέρια των φορέων διαχείρισης (ΦΟΣΔΑ) με ταυτόχρονο περιορισμό της δυνατότητας ακόμη και αυτών των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων, με τον γνωστό συσχετισμό δυνάμεων, να έχουν γνώμη. Έτσι οι επιχειρηματίες θα μπορούν να λειτουργούν καλύτερα, ανεξέλεγκτοι και ανενόχλητοι στην προσπάθεια τους να αποκομίσουν κέρδη.
  • Τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται για την λειτουργία των ΧΑΔΑ θα παρακρατούνται από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους των δήμων.
  • Από 1/1/2014, θα επιβάλλεται ειδικό τέλος ταφής των απορριμμάτων σε δήμους που έχουν ΧΥΤΑ αλλά δεν τα επεξεργάζονται προηγούμενα. Το ύψος του 35 ευρώ ο τόνος και 5ευρώ το άτομο ανά έτος.
  • Κοντά σε αυτά, το νομοσχέδιο προβλέπει φωτογραφικά και σκανδαλωδώς μεροληπτικά την παραχώρηση 11.000 στρεμμάτων του Παρνασσού στο Χιονοδρομικό κέντρο, που όπως είναι γνωστό αποτελεί μια επιχείρηση –σημαντική επένδυση του μεγάλου κεφαλαίου.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταδικάζει και καταγγέλλει αυτό το νομοσχέδιο, που αποτυπώνει και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της κυβέρνησης του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, που συγκροτούν το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ και το ΛΑΟΣ.
Καταγγέλλει τον Περιφερειάρχη και τους δημάρχους που αποσιωπούν τέτοιες αντιλαϊκές πρωτοβουλίες.
Καλεί τον λαό να κατανοήσει το ζήτημα και να αντιδράσει ουσιαστικά, απαιτώντας εδώ και τώρα όσα δικαιούται και του ανήκουν.
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ