23 Γενάρη: Μαζικές Κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ

Με μαχητικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ, σε διάφορες περιοχές της χώρας, ξεκίνησαν, τη Δευτέρα 23 Γενάρη, οι νέες αγροτικές κινητοποιήσεις, στα πλαίσια του δεκαήμερου πανελλαδικής αγωνιστικής δράσης, που αποφάσισε η ΠΑΣΥ.
Οι μικρομεσαίοι γεωργοί και κτηνοτρόφοι διατράνωσαν την αγωνιστική αντίθεσή τους στο βαρύ χαράτσι για τ' ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ, που επιβλήθηκε με το νέο νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας, ταυτόχρονα, ΕΛΓΑ κρατικό φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα καλύπτει την παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους και θα αποζημιώνει στο 100% των ζημιών.
Στην Στερεά Ελλάδα


Σε δίωρη συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΛΓΑ προχώρησαν αγρότες από τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία. Πήγαν στα γραφεία με πανό και μοίρασαν την ανακοίνωση της ΠΑΣΥ στους εργαζόμενους.

Την Τετάρτη 25/1 έγιναν κινητοποιήσεις στα γραφεία της ΔΕΗ σε Λαμία και Λιβαδειά, ενώ την Παρασκευή 27/1 γραφεία της Περιφέρειας στη Λαμία και στη Λιβαδειά συγκέντρωση στο υποκατάστημα της ΑΤΕ.