ΛΣ Στερεάς: Για τις Εξελίξεις στη Λάρκο

Στην λαίλαπα της πολιτικής της κυβέρνησης του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ξεχωριστή θέση κατέχει η προώθηση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ.

1. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Διευθύνων σύμβουλος του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ ξεκινάνε στα μέσα του Φλεβάρη και θα επιδιωχθεί με κάθε τρόπο η επιτάχυνση τους.

2. Ανακοινώθηκε, επίσης, πως οι μισθοί των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ θα μειωθούν κατά 25% και μάλιστα αναδρομικά, προκειμένου να μειωθεί το κόστος των εργαζομένων στην επιχείρηση και να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα της, όταν την πάρουν στα χέρια τους οι ιδιώτες.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Ήταν προβλέψιμη με την συγκεκριμένη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ και ΛΑΟΣ, αφού η υπεράσπιση των συμφερόντων της ολιγαρχίας του πλούτου και των μονοπωλίων κυριαρχεί απολύτως στην πολιτική τους βούληση και την πρακτική.

Περισσότερο από ποτέ προβάλλει η ανάγκη ενίσχυσης των αγώνων των εργαζομένων και φυσικά ολόκληρου του λαού της περιοχής για :

· Να διασωθεί η ΛΑΡΚΟ που αποτελεί λαϊκή περιουσία, είναι στρατηγικής σημασίας για την οικονομία του τόπου και έχει προοπτική ζωής και ανάπτυξης, όταν ο ορυκτός πλούτος της χώρας αξιοποιηθεί από ενιαίο δημόσιο φορέα σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση και λογική.

· Να μην περάσει καμιά περικοπή αποδοχών των εργαζομένων, που πρέπει να καλύπτουν όλες τις ανάγκες της επιχείρησης, να είναι μόνιμοι, να αμείβονται ικανοποιητικά και να δουλεύουν σε ασφαλείς συνθήκες εργασίας.

Στην επιτυχία του αγώνα θα συμβάλλει αποφασιστικά ο προσανατολισμός του, που οφείλει από την ίδια την ζωή να αναγνωρίζει :

· Τις ευθύνες της συγκυβέρνησης του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ, που δεν κάνει λάθος αλλά πολιτική επιλογή για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των αφεντικών της.

· Την συμβολή της Ε.Ε που χρόνια τώρα έσπρωχνε τα πράγματα σε αυτή την αντεργατική κατεύθυνση.

· Τις ευθύνες των συμβιβασμένων του συνδικαλιστικού κινήματος, που έκαναν ότι μπορούσαν, για να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους, αφήνοντας τους σχεδιασμούς των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ να προχωρήσουν ανεμπόδιστα και χωρίς δυσκολίες.

· Την τελευταία προσπάθεια που καταβάλλουν για να μας πείσουν πως την λύση θα δώσει η δικαιοσύνη, που τάχα είναι τυφλή και αμερόληπτη, άξια να την εμπιστευθεί ο εργαζόμενος.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και ολόκληρης της Χώρας έχουν εμπειρία και μνήμες. Ξέρουν πως με στημένους διαλόγους και συμβιβασμούς δεν πρόκειται να κερδίσουν τίποτε. Ξέρουν και εμπιστεύονται τις δικές τους δυνάμεις. Τον συντονισμό και την κοινή δράση με εκείνους που χρόνια τώρα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των ταξικών αγώνων. Εμπιστεύονται το ΠΑΜΕ, που σταθερά και αταλάντευτα σηκώνει την σημαία της ταξική πάλης, μπροστάρης σε κάθε αγώνα για τα δίκιο της εργατιάς.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, με την ενεργό συμπαράσταση όλων των εργαζόμενων, του λαού της περιοχής, μπορούν να νικήσουν. Να κερδίσουν το δικαίωμα τους για μόνιμη σταθερή δουλειά, στην αποκλειστικά δημόσια επιχείρηση που οι ίδιοι με το αίμα και τον ιδρώτα τους έφτιαξαν.

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ