Για την Ομιλία του κ. Μπακογιάννη στην Αμερικάνικη Πρεσβεία

Στην έναρξη της 20ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Σεπτέμβρη ο εκλεγμένος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δημοτικός Σύμβουλος του ΚΚΕ Νίκος Σερετάκης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Στις 12 Σεπτέμβρη 2011 ο Δήμαρχος κ. Μπακογιάννης παραβρέθηκε και μίλησε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αμερικάνικη Πρεσβεία με αφορμή την 11η Σεπτέμβρη 2001.
Για εκείνα δηλαδή τα γεγονότα για τα οποία ο τότε υφυπουργός άμυνας των ΗΠΑ Πολ Γουλφοβιτς είχε εντελώς κυνικά πει ότι «Ακόμη και αν δε γινόταν η 11η Σεπτέμβρη θα έπρεπε να την εφεύρουμε» και που αξιοποιήθηκαν για την εξαπόλυση μιας πρωτοφανούς σταυροφορίας των ιμπεριαλιστών, που διαμελίζουν χώρες και δολοφονούν λαούς προτάσσοντας το ανατριχιαστικό δόγμα “όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίων μας». Που χάραξαν πολιτική για τον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων και πηγών πάνω στους τάφους των θυμάτων της 11ης Σεπτέμβρη.
Ο κ. Μπακογιάννης δε βρήκε μια λέξη να πει για την εκατόμβη εκατοντάδων χιλιάδων που έχει προκαλέσει ο ιμπεριαλισμός σε Αφγανιστάν και Ιράκ. Αντίθετα με την παρουσία του και την τοποθέτησή του χειροκροτεί την σφαγή. Επικροτεί τη “νέα τάξη” των πολέμων, των απαγωγών, της κόλασης του Γκουαντανάμο, των μυστικών φυλακών της ΣΙΑ, των βασανιστηρίων και των εικονικών εκτελέσεων, της απροκάλυπτης κρατικής τρομοκρατίας και των διώξεων ενάντια σε λαϊκά κινήματα, των εξωδικαστικών εκτελέσεων.
Ακόμα περισσότερο, υιοθετεί την επικίνδυνη και ολισθηρή λογική του εσωτερικού εχθρού προχωρώντας σε απαράδεκτους παραλληλισμούς συγκρίνοντας την πατρίδα μας με αεροπλάνο γεμάτο τρομοκράτες. Ζητά απερίφραστα ακόμη μεγαλύτερη καταστολή, περιστολή πολιτικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων σε μια περίοδο που γιγαντώνεται ο χαφιεδισμός, ο αντικομμουνισμός, τα συνεχόμενα μέτρα περιορισμού της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης που εντείνονται όσο βαθαίνει η κρίση και μεγαλώνει ο φόβος του κεφαλαίου απέναντι στον λαό.
Σε ότι αφορά στο ρόλο των αστικών ΜΜΕ, δηλαδή των εφημερίδων και καναλιών των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλοεργολάβων, της τάξης στην οποία και ο ίδιος ανήκει, δε μας εκπλήσσει καθόλου ότι φιλοξενούν, προβάλλουν και αναπτύσσουν σχέσεις με μηχανισμούς τύπου «17 Νοέμβρη»: είναι τα ΜΜΕ που τρέφονται από μυστικά κονδύλια υπουργείων και πρεσβειών σαν αυτή που επισκέφθηκε, τα ίδια που στάζουν μίσος και χολή απέναντι στο οργανωμένο εργατικό κίνημα, τους λαϊκούς αγώνες και το ΚΚΕ.»