Παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Φέρνουν Αποτελέσματα

19/9/2011 Χίος: Η κινητοποίηση για το νερό έφερε αποτέλεσμα

Mε επιτυχία στέφτηκε η κινητοποίηση από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μπρος στη Δημαρχία Χίου ενάντια στα νέα χαράτσια στο νερό σε περιοχές του νησιού. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων για οργανωμένη μαζική ανυπακοή και άρνηση πληρωμής, οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμο και στο δήμαρχο. Απαίτησαν να μην πληρωθούν τα χαράτσια των λογαριασμών του νερού και να διαλυθεί η ΔΕΥΑΧ (Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης Χίου) με παράλληλο πέρασμα των εργαζομένων της στο δήμο με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Πιεσμένος από την όλη κατάσταση ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να πάρει πίσω όλους τους λογαριασμούς, εκδίδοντας νέους χωρίς πάγιο και με χαμηλότερες τιμές, το ειδικό τέλος να μειωθεί, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποδεχθεί τη διάλυση της ΔΕΥΑΧ.

Θυμίζουμε ότι (όπως είχε καταγγείλει με παλαιότερη ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση») η διοίκηση της ΔΕΥΑΧ με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) αύξησε τα χαράτσια νερού και αποχέτευσης, ιδιαίτερα για τους Δήμους Ομηρούπολης και Αγίου Μηνά. Κατάργησε τη μειωμένη τιμολογιακή πολιτική για ΑμΕΑ, φτωχές οικογένειες. Προχώρησε σε χρέωση νερού και αποχέτευσης ανά τετραγωνικό μέτρο αυξάνοντας παραπέρα το τιμολόγιο.


Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Θετική εξέλιξη στη μεταφορά μαθητών

Την εξασφάλιση κονδυλίων για τη μεταφορά των μαθητών που φοιτούν σε ό,τι έχει απομείνει από τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) πέτυχαν οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιφερειακό ΣυμβούλιοΙονίων Νήσων, που ζήτησαν άμεση τροποποίηση των συμβάσεων μεταφορών ώστε να καλυφθούν πάραυτα όλα τα αθλητικά σχολεία της Περιφέρειας. Η παραπάνω εξέλιξη αποδεικνύει ότι ακόμα και στις συγκεκριμένες συνθήκες, υπάρχουν περιθώρια ικανοποίησης πραγματικών αναγκών και δίνει ανάσα στους μαθητές των συγκεκριμένων τμημάτων.