Για τη Νέα Σχολική Χρονιά

Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό. Τσακίζουν μισθούς και συντάξεις, μετατρέπουν υγεία και παιδεία σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα. Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά και:

· Λείπουν 20 χιλιάδες εκπαιδευτικοί, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, ειδικότητες και στα πρωινά και στα ολοήμερα τμήματα . Οι Δ/σεις δεν δίνουν στοιχεία και παρουσιάζουν μια ωραιοποιημένη εικόνα αφού ήδη μιλάμε για υπεράριθμα τμήματα, κατάργηση ολοήμερων τμημάτων, συγχωνεύσεις κ.λ.π.

· Τα βιβλία θα έρθουν από του … χρόνου! Σήμερα, είναι έτοιμα μόλις 37 τίτλοι βιβλίων στους 1200! Έστειλαν εγκύκλιο στα σχολεία να μοιραστούν στους μαθητές φωτοτυπίες και DVD (98428/Γ2/1-9-2011)! Οι γονείς τρέχουν να αγοράσουν βιβλία ή να βρουν από τους παλιότερους και οι εκπαιδευτικοί τρέχουν και δεν φτάνουν να βγάζουν φωτοτυπίες!

· Οι δήμοι αδυνατούν οικονομικά να αναλάβουν τη μεταφορά των μαθητών, ενώ οι συμβάσεις ξεκινούν από 1 Νοέμβρη.

· Οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν λεφτά για να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων (όπως πετρέλαιο). Καλούνε τους γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη για όλα, την ώρα που η ανεργία και η ανέχεια σπάνε κόκαλα! Ήδη μαζί με τα τετράδια και τα σχολικά, πολλά σχολεία ζητούν χαρτί φωτοτυπικού, χαρτί κουζίνας, ακόμα και καθαριστικά!

· Την ίδια ώρα που μιλούν για απολύσεις στο Δημόσιο, προσλαμβάνουν 24 χιλιάδες αναπληρωτές, ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς (και αυτή η διαδικασία γίνεται με πολύ μεγάλη καθυστέρηση) . Εισάγονται νέες μορφές ελαστικής εργασίας (προσλήψεις με μπλοκάκι στα σχολεία 2ης ευκαιρίας, μέσω ΜΚΟ από τους δήμους).

· Εργασιακά, μισθολογικά συνεχίζεται η βάρβαρη επίθεση, δυσκολεύουν δραματικά οι όροι ζωής για χιλιάδες εκπαιδευτικούς:

  • Χίλια ευρώ-χαράτσια θα πληρώσει κάθε εκπαιδευτικός το τρίμηνο Οκτώβρης-Δεκέμβρης, χωρίς να υπολογίζονται η έκτακτη εισφορά και τα αναδρομικά από τη μείωση του αφορολόγητου το 1ο εξάμηνο του έτους.
  • Συνολικά, μέχρι τώρα, με τα μέτρα της κυβέρνησης, ένας δημόσιος υπάλληλος, εκπαιδευτικός, έχει χάσει πάνω από 4 μισθούς το χρόνο.
  • Ικανοποιήθηκαν 7099 αποσπάσεις σε σύνολο 13770, διαμορφώνεται μια κόλαση για χιλιάδες εκπαιδευτικούς , μακριά από τις οικογένειές τους.
  • Εξαπολύεται άγρια φοροεπιδρομή (ΦΠΑ 23%, φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης), την ίδια ώρα που μειώνεται η φορολογία των επιχειρήσεων στο 15% (από 45% που ήταν).
  • Καρατομούνται επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, κόβονται χιλιάδες εξετάσεις και φάρμακα, νοσοκομεία και πανεπιστήμια μετατρέπονται σε επιχειρήσεις.
  • Χιλιάδες παιδιά έμειναν έξω από τους παιδικούς σταθμούς.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:

  • Έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για τη λειτουργία των σχολείων
  • Να έρθουν άμεσα τα βιβλία στα σχολεία
  • Ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση όλων των μαθητών
  • Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, άμεση κάλυψη των κενών. Μονιμοποίηση όλων των ελαστικά εργαζόμενων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας

Απευθυνόμενοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ζητάμε την υπεύθυνη τοποθέτηση των παρατάξεων και των περιφερειακών συμβούλων για αυτά τα ζητήματα που απασχολούν μαθητές, γονιούς και εκπαιδευτικούς.

Σε κάθε περίπτωση η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα συμβάλλει στην κινητοποίηση και τον αγώνα του λαού για την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων.

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ