Να Συζητηθεί στο ΔΣ η Λαίλαπα Αντιλαϊκών Μέτρων

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ντέκα Χρήστο
Κοινοποίηση: Δήμαρχο κ. Κώστα Μπακογιάννη
Ενόψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21 Σεπτέμβρη η Λαϊκή Συσπείρωση προτείνει να συζητηθεί ως θέμα προ ημερησίας διάταξης η κατάσταση που διαμορφώνεται από την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - τρόικας, με την ένταση της φοροεπιδρομής, τις μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, το χτύπημα του δικαιώματος στην ποιοτική δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, τις άγριες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, και τις επιπτώσεις της στα λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους του δήμου και τον ίδιο το δήμο.
Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί πως τώρα είναι η ώρα να πάρει καθολικό χαρακτήρα η οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, που έτσι και μεγάλο μέρος των λαϊκών οικογενειών αδυνατούν να πληρώσουν. Να παρθούν πρωτοβουλίες με συνελεύσεις στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές και τα χωριά, με βασικούς πυρήνες αντίστασης τα σωματεία, τους συλλόγους τις άλλες ριζοσπαστικές συσπειρώσεις του λαϊκού κινήματος.
Να τοποθετηθεί στα θέματα αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο.
Να παρθούν άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών με μειώσεις και καταργήσεις ανταποδοτικών και άλλων τελών.
Να δεσμευτεί ότι δε θα δεχτεί την ποινικοποίηση της φτώχειας. Να παρθούν όλα τα μέτρα για να μην μείνει χωρίς ρεύμα κανένας δημότης που δεν θα πληρώσει τα χαράτσια.
Νίκος Σερετάκης
Τρίτη, 20 Σεπτεμβρίου 2011