Για την Επιχείρηση "Καρνάγιο" στο Αχλάδι

Με αφορμή τις συζητήσεις που γίνονται γύρω από την ιδιωτική επιχείρηση – Καρνάγιο, που ετοιμάζεται να στηθεί στην περιοχή του Αχλαδίου, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρεί υποχρέωση της να σημειώσει:

Είμαστε αντίθετοι με την εγκατάσταση και λειτουργία αυτής της επιχείρησης στον συγκεκριμένο χώρο, που είναι εκτός ειδικών προδιαγραφών, χωρίς χωροθέτηση και εύλογα προκαλεί τις διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Την αντίθεσή μας είχαμε εκφράσει πολύ πριν πάρει η συγκεκριμένη επιχείρηση άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας, στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της 22/5/2008, όταν γινόταν συζήτηση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για αυτή την επιχείρηση. Τότε το Νομαρχιακό Συμβούλιο την απέρριψε ομόφωνα.

Σήμερα και μετά την χορήγηση της άδειας από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, ύστερα από κοινή υπουργική απόφαση, που δεν πήρε υπόψη της την γνώμη του Νομαρχιακού Συμβουλίου, συνεχίζουμε να έχουμε αντίθετη άποψη, μια και δεν μπορεί η κάθε επιχείρηση να στήνεται μόνο με βάση τις επιλογές και τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την πολιτική που αποδέχεται και ενισχύει τον σχεδιασμό και τα συμφέροντα των επιχειρηματιών παρά την αντίθετη άποψη του λαού της περιοχής.

Μπορεί το Καρνάγιο να γίνει σε ένα άλλο μέρος, όπου θα εκπληρώνει όλες τις προδιαγραφές, χωρίς να προκαλεί την αγανάκτηση και τις διαμαρτυρίες των κατοίκων.

Η αντίδραση στα τετελεσμένα, που δημιουργεί η χορήγηση της συγκεκριμένης άδειας δεν μπορεί να εξαντληθεί στην λύση δικαστικών προσφυγών. Ούτε, φυσικά, θα είναι αποτελεσματική αν εκφράζεται με λεονταρισμούς και μεγαλοστομίες.

Οι αντιδράσεις θα είναι αποτελεσματικές αν έχουν πολιτικά χαρακτηριστικά και εκφραστούν αγωνιστικά. Αν εμπεριέχουν την καταδίκη των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ, που έχουν φτιάξει αυτό το νομοθετικό πλαίσιο έτσι που πάντα να εξυπηρετείται ο κεφαλαιοκράτης και να αγνοείται ο λαός και η θέληση του.

Οι αντιδράσεις θα έχουν αξία αν πιέζουν πολιτικά και ουσιαστικά την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον αρμόδιο υπουργό να πάρουν πίσω την άδεια που έδωσαν για το καρνάγιο.

Απευθυνόμαστε στους κατοίκους της περιοχής και τους καλούμε αγωνιστικά να διεκδικήσουν την προστασία του περιβάλλοντος και να ακυρώσουν στην πράξη την εγκατάσταση και λειτουργία αυτής της επιχείρησης, που έρχεται να ολοκληρώσει την καταστροφική επίδραση της Agroinvest στην περιοχή.


ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)

ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ