ΛΣ Στερεάς: Για τα Ανολοκλήρωτα Έργα

Όταν στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, στα πλαίσια και της διαχείρισης της οικονομικής κρίσης που η πλουτοκρατία δημιούργησε, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα χρηματοδότησης, με αποτέλεσμα δεκάδες έργα να παραμένουν ανεξόφλητα και πολλά άλλα να καθυστερούν, ο κ. Περιφερειάρχης βρίσκει τον χρόνο και τον τρόπο να δημαγωγεί για την δημιουργία εντυπώσεων.

Προτιμά μάλιστα γι’ αυτό τον εύκολο δρόμο των συνεντεύξεων και όχι το Περιφερειακό Συμβούλιο και την ολοκληρωμένη συζήτηση μέσα σε αυτό.

Έτσι λειτούργησε μετά από συνάντηση του με τον Υφυπουργό Υποδομών, την περασμένη εβδομάδα.

Πως μπορεί να είναι σίγουρος, για το απολύτως αναγκαίο καινούργιο νοσοκομείο Χαλκίδας και να μιλάει – μάλιστα - για ομαλή ροή χρηματοδότησης του έργου, όταν το προβλεπόμενο έργο έχει ύψος 70.000.000 ευρώ και από το ΕΣΠΑ μπορούν να εξασφαλιστούν μόνο 25.000.000. Όταν και η εθνική συμμετοχή που είναι αναγκαία, για την ένταξη μέρους του έργου στο ΕΣΠΑ, δεν φαίνεται να καταχωρείται στον κρατικό προϋπολογισμό.

Πως μπορεί να μιλάει για το οδικό δίκτυο της Εύβοιας, που είναι κυριολεκτικά εγκαταλελειμμένο, χωρίς ουσιαστική παρέμβαση εδώ και δεκαετίες…..

Πως μιλάει για τον σημαντικό δρόμο Ιτέα – Γαλαξίδι….

Γιατί δεν αναφέρεται στο ολοκληρωμένο οδικό έργο ΛΑΜΙΑΣ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ, που εκτιμάται σαν ζωτικής σημασίας, αυτοπεριορίζοντας το αίτημα του για το τμήμα ΚΑΣΤΡΙ – ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ, με τις γνωστές παρακάμψεις.…….

Χωρίς να αναφέρεται σε συγκεκριμένη χρηματοδότηση και να προσδιορίζει τις πηγές και το χρονοδιάγραμμα διάθεσης των πιστώσεων.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ θεωρεί αυτές τις εξαγγελίες δημαγωγικού χαρακτήρα και στα πλαίσια της πολιτικής ευθύνης που την χαρακτηρίζει σημειώνει :

• Τα αναφερόμενα έργα είναι σημαντικά και αναγκαία για τον λαό.
• Πρέπει να διεκδικηθεί άμεσα και συγκεκριμένα η υλοποίηση τους.
• Να διατεθούν οι απαραίτητες πιστώσεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Προϋπολογισμό δημοσίων επενδύσεων, αξιοποιώντας και το κονδύλι του ΕΣΠΑ, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
• Σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποκλειστούν τα ΣΔΙΤ και οι συμβάσεις παραχώρησης. Η κερδοσκοπία των μεγαλοεργολάβων.

Δεν θεωρούμε πως τέτοιου είδους αιτήματα μπορούν να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά, όταν περιορίζονται σε ένα επίπεδο συζητήσεων – συνεννόησης με παράγοντες της αντιλαϊκής κυβέρνησης, που είναι προορισμένη να ξεζουμίσει τον λαό.

Κατά την γνώμη μας χρειάζεται η σταθερή αγωνιστική πίεση των εργαζομένων, που πριν από όλα, θα αμφισβητούν την κυβέρνηση του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ επιδιώκοντας να ακυρώσουν κάθε φιλομονοπωλιακό – αντιλαϊκό μέτρο της.

Έτσι μόνο μπορούν να εξασφαλιστούν κάποιες φιλολαϊκές λύσεις και το κυριότερο μια διαφορετική πορεία, σε μια άλλη εξουσία, που θα υπερασπίζεται τον λαό και πρώτα από όλα θα ενδιαφέρεται για τις ανάγκες των εργαζομένων.

Οι ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΧΡΟΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΝΤΟΥΡΟΥ ΣΟΦΙΑ (ΙΩΑΝΝΑ)
ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ