29ο ΔΣ: Ερωτήματα Δίχως Απάντηση

Στη 29η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 21 Δεκέμβρη 2011, η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε τα παρακάτω ζητήματα, για τα οποία δεν έλαβε καμία απάντηση:
  • Για την απεργία της Ελληνικής Χαλυβουργίας που διανύει την 52 μέρα. Οι 400 χαλυβουργοί δίνουν περήφανη ταξική απάντηση στους εκβιασμούς της εργοδοσίας και του Μάνεση, που εκβιάζει ζητώντας την μείωση των μισθών μέχρι και 40% και έχει ήδη απολύσει 50 εργάτες, τη στιγμή μάλιστα που ο τζίρος της επιχείρησης έχει σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία 2 χρόνια. Οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας δίνουν σήμερα ένα αγώνα για όλη την εργατική τάξη, όλους τους εργαζόμενους με την συγκινητική συμπαράσταση και αλληλεγγύη εκατοντάδων συνδικάτων και φορέων, και όλων των εργαζομένων του Θριασίου. Η Λαϊκή Συσπείρωση κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα τους για την ανάκληση των απολύσεων και την διασφάλιση των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους.
  • Για το «πάρτι νεολαίας» της 29 Δεκέμβρη. Αλγεινή εντύπωση προκαλούν οι αναρτημένες αφίσες για το συγκεκριμένο πάρτι που φέρουν τις υπογραφές του Δήμου και του ΟΠΠΑΔΗΚ. Στην εν λόγω αφίσα η νεολαία προσκαλείται στη συγκριμένη εκδήλωση με την προτροπή «εκεί.. θα τα πιούμε». Είναι απαράδεκτο να απευθύνεται ο Δήμος με αυτό τον τρόπο στους νέους. Ωστόσο δεν εκπλησσόμαστε: η αθλιότητα αυτή αντανακλά την προχωρημένη σήψη του καπιταλιστικού συστήματος, τη στάση ζωής και τις αντιλήψεις των αστών και των πολιτικών δυνάμεων που τους εκφράζουν. Είναι έκφραση της αντίληψης που θέλει την ψυχαγωγία να ταυτίζεται με την εκτόνωση και αυτή με το πιόμα. Η Δημοτική Αρχή είναι υπόλογη για το απαράδεκτο και καταδικαστέο γεγονός.
  • Τι γίνεται με το ασύρματο ίντερνετ; Το wi-fi Δήμου Καρπενησίου επιμένει, ως συνήθως, να μην λειτουργεί παρότι υποτίθεται ότι συντηρείται. Να σημειωθεί ότι από τον Ιούλιο έχει εγκριθεί η σχετική δαπάνη ύψους 7380€.
  • Για το θέμα της ασφάλειας των μαθητών. Υπάρχει σοβαρό θέμα ασφαλούς διέλευσης των μαθητών στους κεντρικούς δρόμους τόσο το πρωί όταν πηγαίνουν στα σχολεία (λχ σε ότι αφορά στο 1ο Δημοτικό υπάρχουν επικίνδυνα περάσματα μαθητών μπροστά από τη Νομαρχία και την Αστυνομία) όσο και το απόγευμα με τα φροντιστήρια (ειδικά στη Ζηνοπούλου). Είναι άμεση ανάγκη ο Δήμος να έρθει σε επαφή με τους συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών και να αναζητηθούν μέτρα για την ασφάλεια και τη διευκόλυνση των μαθητών σε συνεργασία με την Δημοτική Αστυνομία και την Αστυνομική Διεύθυνση.
Κανένα από τα παραπάνω θέματα δεν αξίωσε να απαντήσει ή έστω να σχολιάσει η Δημοτική Αρχή. Επίσης, δεν τέθηκε προς συζήτηση το αίτημα για έκφραση αλληλεγγύης με τον αγώνα των εργατών της χαλυβουργίας όπως ζητήσαμε.