Ενημέρωση για τη 2η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στη 2η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (9/2/2011) η Λαϊκή Συσπείρωση επεσήμανε τα παρακάτω θέματα
- Στην αντιμετώπιση της τελευταίας κακοκαιρίας, που ήταν σχετικά ήπια και σύντομη αναδείχθηκαν: ανεπάρκεια μέσων, αναντιστοιχία προσωπικού – μηχανολογικού εξοπλισμού, προβλήματα στην πρόβλεψη. Η πολιτική προστασία είναι από τους κατ’ εξοχήν τομείς που αποδείχνουν ότι ο κεντρικός κρατικός σχεδιασμός μπορεί να διασφαλίσει την αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι οι λεγόμενοι «μηχανισμοί της αγοράς».
- Είναι πολύ επικίνδυνη η απόφαση της κυβέρνησης για συγχώνευση και κλείσιμο σχολικών μονάδων. Πρόκειται για πολιτική επιλογή που σχετίζεται με την δραστική μείωση των δαπανών για την παιδεία αλλά και με τον προσανατολισμό στη λειτουργία των σχολείων με επιχειρηματικά κριτήρια και θα σημάνει παραπέρα υποβάθμιση στη μόρφωση των παιδιών και ένταση των ταξικών φραγμών. Ζητήσαμε να απορριφθεί και να επιστραφεί ως απαράδεκτη η επιστολή της υφυπουργού παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου με την οποία επιζητεί να καταστήσει τους δήμους συνεργούς και συνένοχους στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.
- Θέσαμε το σοβαρό πρόβλημα που συνεχίζει με τη λειτουργία της σήραγγας του Τυμφρυστού, που σχετίζεται με την πολιτική των περικοπών και της υποχρηματοδότησης. Επισημάναμε την ανάγκη κινητοποίησης ώστε να δοθεί άμεσα, με ευθύνη του κράτους μόνιμη λύση με παράλληλη διασφάλιση των εργαζομένων που σήμερα βρίσκονται στον αέρα.
- Σε σχέση με τη συγκρότηση διάφορων επιτροπών παραλαβής έργων και υπηρεσιών η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε «παρών», όπως σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνουμε ότι οι παρατάξεις που στηρίχθηκαν από ΝΔ/ΛΑΟΣ και ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν να μοιράζουν μεταξύ τους τις θέσεις. Παρών ψηφίσαμε και στο θέμα της διάθεσης των χώρων της Βασικής Βιβλιοθήκης γιατί θεωρούμε ότι οι υπαρκτές ανάγκες, ιδιαίτερα όταν αφορούν παιδεία και πολιτισμό, πρέπει να αντιμετωπίζονται ενιαία και όχι σε αντιπαράθεση.
Καρπενήσι, Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Greek (auto-detected) » Greek