Για τη Φιέστα Χρυσοχοϊδη - Περγαντά


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ
Λαμία,5/2/2011.
Σχετικά με την κοινή εκδήλωση που οργάνωσαν ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοϊδης και ο Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς, με αντικείμενο την προώθηση του Αναπτυξιακού σχεδιασμού για την περιοχή, οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης σημειώνουν :
Α. Πρόκειται για μια ακόμη εκδήλωση καλλιέργειας εντυπώσεων και αυταπατών. Με πολλά μεγάλα και ωραία λόγια, που ελάχιστο αντίκρισμα έχουν για τον λαό της περιοχής και τα βάσανά του.
Β. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι και της δικής μας περιοχής ζουν δύσκολες ημέρες, βλέποντας μπροστά τους την φτώχεια, την ανέχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια για το αύριο να κυριαρχούν.
Πληρώνουν για την κρίση που δημιούργησαν οι κεφαλαιοκράτες και τα μονοπώλια και καθημερινά βομβαρδίζονται με νέα μέτρα, που καταστρέφουν δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων και που φυσικά δεν θα σταματήσουν όσο η εκμετάλλευση του λαού συνεχίζεται για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των μονοπωλίων και του κεφαλαίου.
Την συνέχιση αυτής της πορείας, χωρίς κλυδωνισμούς, θέλουν να εξασφαλίσουν τέτοιες εκδηλώσεις όπως η σημερινή.
Γ. Αφού μας είπαν πως πρέπει ο λαός να αποδεχτεί την οικονομική κρίση σαν δική του υπόθεση και να κάνει, μάλιστα, και θυσίες για το ξεπέρασμα της, τώρα έρχονται να μας μιλήσουν και σήμερα για την ανάπτυξη και τις προοπτικές του τόπου, συγκαλύπτοντας μια πραγματικότητα γνωστή από χρόνια.
Συγκαλύπτουν πως η ανάπτυξη που αναφέρονται αφορά τα κέρδη των μονοπωλίων και της ολιγαρχίας του πλούτου. Πως τέτοιας μορφής ανάπτυξη υπήρξε, αλλά ο λαός δεν είδε καλύτερες ημέρες.
Δεν είδε προκοπή και προοπτική, γιατί άλλου είδους ανάπτυξη θα αντιμετώπιζε τις πραγματικές ανάγκες του λαού και θα τον ανακούφιζε και αυτή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς σύγκρουση με τους κεφαλαιοκράτες και τα μονοπώλια.
Δ. Ανοίγει μια τέτοια συζήτηση και στην δική μας περιφέρεια για να δημιουργηθούν ψεύτικες ελπίδες στον λαό αλλά και να δοθεί η ευκαιρία στα μονοπώλια και τους κεφαλαιοκράτες να μπουν στο χορό για νέα μεγαλύτερα κέρδη. Σε νέους τομείς δραστηριότητας που θα αναπτυχθούν αλλά και σε παλαιότερους που θα αναζωογονηθούν.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα αξιοποιηθεί το ΕΣΠΑ και οι δραστηριότητες που προβλέπει, αναγορεύοντας σαν κύριο φορέα υλοποίησης τον ιδιωτικό τομέα. Με συμβάσεις παραχώρησης και κάθε είδους συμπράξεις με το μεγάλο κεφάλαιο.
Ε. Σε αυτή την συζήτηση, όπως και στην διάρκεια της εκδήλωσης φάνηκε, θα πρωτοστατήσουν το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ και το ΛΑΟΣ που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου και των μονοπωλίων.
Θα συμμετέχουν και οι δυνάμεις των οικολόγων μαζί με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκώντας συναινέσεις και συμβιβασμούς, που μόνο ψίχουλα θα εξασφαλίζουν για το λαό, σε μια κοινωνία που διατηρεί στο ακέραιο τον εκμεταλλευτικό της χαρακτήρα, κάνοντας τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.
ΣΤ. Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε κάθε περίπτωση βάζει σε πρώτη προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες , που πρέπει να αντιμετωπισθούν αποφασιστικά σε βάρος των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και φυσικά, σε αντιπαράθεση με σχεδιασμούς που τις παραμορφώνουν ή τις μεταθέτουν στο απώτερο μέλλον.
Πρέπει να καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό και φυσικά χρειάζεται να αξιοποιηθούν και τα κονδύλια από την Ε.Ε, που είναι χρήματα των εργαζομένων και δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται με όρους και προϋποθέσεις που διευκολύνουν το μεγάλο κεφάλαιο.
Γι’ αυτό τον λόγο καλούμε τον λαό να μην εφησυχάζει και να μην αυταπατάται. Να δυναμώσει τους αγώνες του για την ικανοποίηση των αναγκών του αλλά και για όσα δικαιούται και του ανήκουν.
Ζ. Ο λαός της περιοχής πρέπει να αξιοποιήσει την εμπειρία του και να κατανοήσει σε βάθος τον χαρακτήρα αυτής της εκδήλωσης, που φέρνει στην επιφάνεια την ανάγκη των συντονισμένων αγώνων, ικανών να αποτρέψουν τις πολιτικές που προσδιορίζουν την σημερινή κατάσταση και την διατήρηση της το επόμενο διάστημα.
Τότε θα καταλάβει, επίσης, γιατί δεν έγινε σήμερα κουβέντα για τις δεκάδες απολύσεις που γίνονται καθημερινά. Για τα διόδια και το χαράτσι που έχει επιβληθεί με σύμβαση παραχώρησης. Για την απαράδεκτη κατάσταση στα νοσοκομεία. Για τα νερά του Ασωπού. Για το Λιλάντειο πεδίο και την εγκατάλειψη του. Για τα άμεσα και συγκεκριμένα προβλήματα των εργατών, της αγροτιάς και των αυτοαπασχολούμενων που οδηγούνται στην καταστροφή.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα κάνει ότι μπορεί ώστε όλα αυτά να έρθουν για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στην σωστή τους διάσταση.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Χρονάς Τάσος.
Γκικόπουλος Γιώργος.
Ντούρου Σοφία.