Αναφορικά με το Ψήφισμα του ΔΣ για το Πετρέλαιο Θέρμανσης

Το Δημοτικό Συμβούλιο με τις ψήφους των παρατάξεων ΝΔ/ΛΑΟΣ, του ΠΑΣΟΚ καθώς και των λεγόμενων «ανεξάρτητων» υιοθέτησε ψήφισμα για την εξομοίωση των ειδικών φόρών κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Είναι εμπαιγμός: το «αίτημα» τους δεν είναι καν να παρθεί πίσω το απαράδεκτο χαράτσι αλλά να ... «εξαιρεθεί» η Ευρυτανία!
Πρόκειται για υποκρισία: Όταν το Σεπτέμβρη του 2010 η Λαϊκή Συσπείρωση κατάγγελλε τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις κρατούσαν όλοι τους σιγή ιχθύος. Την ίδια στάση κράτησαν και όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μάζεψε προεκλογικά το μέτρο άρον – άρον για να το ξαναφέρει λίγο μετά τις εκλογές με τον προϋπολογισμό.
Πλασάρουν τη βαρβαρότητα ως δεδομένο και σπέρνουν αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξουν λύσεις στα πλαίσια της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, την οποία αποκάλεσαν «προοδευτική δημοσιονομική πολιτική»!! Και αυτά την ημέρα που βούιζε ο τόπος από τα δημοσιεύματα για τα 600 δισ ευρώ που έχει στοιβάξει η πλουτοκρατία στις ελβετικές τράπεζες. Όταν οι εφοπλιστές εξακολουθούν προκλητικά να απολαμβάνουν αφορολόγητο πετρέλαιο.
Απέρριψαν τις διεκδικήσεις που πρόταξε η Λαϊκή Συσπείρωση για πλήρη κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και επιδότηση της θέρμανσης στις ορεινές περιοχές, με αύξηση της άμεσης φορολογίας των μονοπωλιακών κερδών.
Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα: Κανένα φως δεν υπάρχει με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Η ελπίδα βρίσκεται στην αποδυνάμωση των κομμάτων του κεφαλαίου σε όλα τα επίπεδα. Στην αλλαγή των συσχετισμών, στην συστράτευση με το ΚΚΕ για τη λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση.
Καρπενήσι, Τρίτη, 15 Φεβρουαρίου 2011

Greek (auto-detected) » Greek