ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΕΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

Οι τοπικές εκλογές του Νοέμβρη είναι από τα πράγματα μια συνολική πολιτική αναμέτρηση. Το σύνολο των τοπικών προβλημάτων είναι αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται και εκφράζονται με την αύξηση της ανεργίας, της φτώχειας, της όξυνσης των προβλημάτων της αγροτιάς, της μείωσης του τζίρου των μικροεπαγγελματιών, της εμπορευματοποίησης της υγείας, της παιδείας, συνολικά των κοινωνικών αγαθών. Άλλωστε στην καρδιά του «Καλλικράτη» βρίσκεται το μνημόνιο συνεργασίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Αυτό θα προωθήσουν οι δημοτικές αρχές των κομμάτων του κεφαλαίου.

Το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών να γίνει όπλο στον αγώνα του λαού. Το ψηφοδέλτιο της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ» δίνει τη δυνατότητα σε κάθε εργαζόμενο, κάθε άνεργο, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, σε κάθε νέο και γυναίκα, κάθε λαϊκή οικογένεια να πάρει θέση, να στείλει μήνυμα καταδίκης της κυρίαρχης πολιτικής και του μνημονίου, μήνυμα αισιοδοξίας και λαϊκής αντεπίθεσης.
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ» απαρτίζεται από αγωνιστές που δεν σας είναι άγνωστοι. Που έχουν δοκιμαστεί και πρωτοστατήσει στους αγώνες για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων. Είμαστε:
- Μέλη, φίλοι και συνεργαζόμενοι με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ.
- Ριζοσπάστες αγωνιστές που έχουμε συναντηθεί στους εργατικούς αγώνες, στα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ, στους αγώνες και τα μπλόκα της αγροτιάς με την ΠΑΣΥ, στους αγώνες για τα προβλήματα των ΕΒΕ με την ΠΑΣΕΒΕ, στους γυναικείους συλλόγους της ΟΓΕ, στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), στις επιτροπές Ειρήνης, στους αγώνες ενάντια στις ανεμογεννήτριες και σε επιτροπές για το περιβάλλον, στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, για την κατάργηση των Διοδίων, σε αγωνιστικούς Συνδυασμούς σε Δημοτικά και Νομαρχιακά Συμβούλια.
Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» είναι ανοιχτή σε όλους τους αγωνιστές και από άλλους πολιτικούς χώρους που έχουν αγανακτήσει με τα βάρβαρα μέτρα, τάσσονται κατά του «Καλλικράτη». Τους καλούμε να συμπαραταχθούν μαζί μας, να δώσουμε τη μάχη στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη.
Όχι άλλος χρόνος χαμένος. Η αγανάκτηση, η δυσαρέσκεια, ο προβληματισμός να μετατραπούν σε αγωνιστική στάση, σε συστράτευση με τη «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ».
Αυτή η επιλογή θα δώσει δύναμη και ελπίδα στις εργατικές λαϊκές οικογένειες που στενάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική η οποία -είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε με τη ΝΔ- ισοπεδώνει δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες.
Το πραγματικό δίλημμα στις εκλογές αυτές είναι ή με τα συμφέροντα του κεφαλαίου ή με το λαό. Με αυτό το κριτήριο κρίνεται κάθε πολιτική δύναμη, κάθε συνδυασμός, κάθε υποψήφιος. Δεν υπάρχουν «ανεξάρτητοι» ή «υπερκομματικοί» υποψήφιοι. Ας αναρωτηθεί κάθε ο καθένας γιατί τόσο άγχος να εμφανιστούν ως τάχα καθαροί από κομματικές δεσμεύσεις, πρώην υπουργοί και βουλευτές, γνωστά στελέχη των κομμάτων του κεφαλαίου. Η ανοχή είναι συνενοχή.
Η ψήφος στις εθνικές του 2009 τιμώρησε το λαό, τώρα ο λαός με την ψήφο του μπορεί να δώσει απάντηση. Να χάσουν αισθητά τα ψηφοδέλτια που θα στηρίξει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ με το συνεργάτη του ΛΑΟΣ, αλλά και όσων στο όνομα της δήθεν ανανέωσης, έβαλαν πλάτες ή έσπειραν αυταπάτες. ΝΔ και ΛΑΟΣ συμφωνούν στην αναγκαιότητα των αντιλαϊκών μέτρων της, ενώ η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και της «Δημοκρατικής Αριστεράς» καλλιεργεί συγχύσεις, κινείται εντός της κυρίαρχης πολιτικής, επί χρόνια συνεργάστηκαν με το δικομματισμό σε δήμους και θεσμούς.
Εμπιστευθείτε την πείρα σας. Μετρήστε ποιος σας είπε την αλήθεια, ποιός σας προειδοποίησε πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2009 για τη θύελλα που έρχονταν και ποιοι σας έριχναν στάχτη στα μάτια.
Στήριξη της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» σημαίνει:
§ Μαχητική παρέμβαση για κάθε λαϊκό δικαίωμα και λαϊκή ανάγκη με θέσεις που εκφράζουν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων των νέων.
§ Αγωνιστική παρουσία στα όργανα της τοπικής διοίκησης σε συντονισμό με τις λαϊκές δυνάμεις, και τη συμμετοχή τους στην επεξεργασία των θέσεων, των προτάσεων που θα προβάλλονται και θα διεκδικούνται.
§ Αποφασιστική αντίσταση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στα αντιλαϊκά μέτρα, αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου.
Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι Νομάρχες και οι Δήμαρχοί τους είναι συνένοχοι για το γεγονός πλουτίζουν οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, το πολυεθνικό κεφάλαιο σε βάρος του λαού. Πρέπει να το πληρώσουν.
Όμως αυτό δεν αρκεί. Η τιμωρία, ο καταλογισμός των ευθυνών πρέπει να συνδυαστεί με την ενίσχυση της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ», να συνδυαστεί με την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων για να ανοιχτεί ο άλλος δρόμος ανάπτυξης που θα δώσει ριζικές λύσεις προς όφελος του λαού μας.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ - ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
ΔΩΣΤΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.