ΛΣ Στερεάς: Για τις δικαστικές εκκρεμότητες και άλλα θέματα στο ΠΣ 18/5

Παρεμβάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας πραγματοποίησαν οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη«Λαϊκή Συσπείρωση»Σοφία Ντούρου και Γιώργος Γκικόπουλος.
Στην τοποθέτησή τους κατά την ενημέρωση για τις δικαστικές εκκρεμότητες στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σημείωσαν ότι «πρόκειται για πολύ σημαντικό πρόβλημα, αφού παραπέμπει σε οικονομικές υποχρεώσεις της περιφέρειας αξίας πολλών εκατομμυρίων.
Εκτίμησή μας, πέρα από τη διαφορετικότητα που παρουσιάζει κάθε περίπτωση, είναι πως οι διαστάσεις του προβλήματος είναι πολιτικές και παραπέμπουν στον τρόπο που ασκούταν η διοίκηση σε κάθε χώρο αλλά και στο θεσμικό πλαίσιο που υπήρχε και άφηνε περιθώρια για τέτοιου είδους γεγονότα». (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Στην τοποθέτησή τους στη συνάντηση εργασίας για τον Ασωπό στη Λιβαδειά, ζήτησαν να εφαρμοσθεί πλήρως ο έλεγχος των βιομηχανικών δραστηριοτήτων. Να προχωρήσει η επιβολή αυστηρών μέτρων για την εξασφάλιση του ελέγχου των αποβλήτων, της επεξεργασίας και της ασφαλούς μεταφοράς τους. Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την πρόκληση της ρύπανσης.
Να επανεξεταστούν οι άδειες λειτουργίας, με συγκεκριμένα κριτήρια και αφαίρεση αδειών σε περιπτώσεις παραβιάσεων της νομοθεσίας και των μέτρων της Περιφέρειας. Να παρθούν μέτρα για την υλοποίηση σχεδίου αντιρρύπανσης, απορρύπανσης και αποκατάστασης του υδροφόρου ορίζοντα. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)
Παράλληλα κατέθεσαν ερωτήσεις για την οριοθέτηση - διευθέτηση του ρέματος «Καραδρόμου» σε τμήμα εκτός οικισμού στην ομώνυμη θέση «Καραδρόμος» ΔΕ Παραλίας Αυλίδας του Δ. Χαλκιδέων, του ρέματος Καζατζή σε τμήμα εκτός οικισμού στη θέση Καζατζή ΔΕ Βαθέως Αυλίδας του Δ. Χαλκιδέων και για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό μονάδας προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων σε κέντρο προσωρινής αποθήκευσης επικίνδυνων και μη επικίνδυνων αποβλήτων. (Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ)