Τοποθετήσεις του Βασίλη Παπαροϊδάμη εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20/5/2015


Ερώτηση, εκτός ημερήσιας διάταξης στη δημοτική αρχή, για τις καταστροφές από τις πλημμύρες στο Κρίκελλο
1. Για τον κεφαλάρη του χωριού
Για να μην επαναληφθούν τα ίδια πλημμυρικά φαινόμενα, στο χωριό χρειάζεται στο δάσος που βρίσκεται πάνω από το χωριό, να γίνουν τα απαραίτητα έργα τι προτίθεται να κάνει ο δήμος, είτε μέσω δασικών υπηρεσιών είτε μέσω άλλων αρμόδιων φορέων;

2. Να γίνει καθαρισμός των αγροτικών δρόμων και επισκευές όπου χρειάζεται(σε διάφορα ρεματάκια) καθώς επίσης καθαρισμός του δρόμου που πάει στο καλύβι του δάσκαλου Παπανικολάου.

3. Υδρομάστευση στα Κοκκάλια πότε θα γίνει τα 1500 στο τεχνικό πρόγραμμα φτάνουν;

4. Να μαζευτούν τα μπάζα από τις πλημμύρες από το προαύλιο του σχολείου που χρησιμοποιείται και ως παιδική χαρά.

5. Στο δρόμο προς θέση ΛΟΥΚΑ αριστερά προς θέση ΚΥΡΙΤΣΗ υπάρχουν πέντε σπίτια τα οποία δεν έχουν ομαλή πρόσβαση λόγω κατολίσθησης η οποία δεν αποκατασταθεί.

6. Μπροστά από οικία λιμνάζουν νερά χρειάζεται τσιμεντόστρωση.

7. Μέσα σε οικόπεδο, ο εργολάβος έχει αποθέσει μπάζα, πρέπει να καθαριστούν. Στο σημείο αυτό επίσης υπάρχει νερό χρειάζεται μελέτη για αντιμετωπιστεί πιθανός κίνδυνος κατολίσθησης.
Οι απαντήσεις που πήραμε δεν μας καλύπτουν είναι γενικόλογες και ασαφής, για ζητήματα που πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθούν.

Απόφαση για τη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσίας καθαριότητας

Και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο είχατε φέρει το θέμα, στο οποίο ψηφίσαμε κατά. Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου. Αν διαχρονικά οι μέχρι τώρα πλειοψηφίες των δήμων και οι λοιποί φορείς των τοπικών και περιφερειακών διοικήσεων δεν χάριζαν στο κεφάλαιο και στις κυβερνήσεις του δις, θα έφθαναν και θα περίσσευαν τα κονδύλια για την άριστη λειτουργία των υπηρεσιών τους. Ευθύνη έχει η ΚΕΔΕ και η ΕΝΠΕ. Πάρτε την πολιτική ευθύνη για την παράδοση των υπηρεσιών της τοπικής διοίκησης σε εργολάβους οι οποίοι, ενώ χρυσοπληρώνονται δίνουν στους εργαζόμενους που απασχολούν μισθούς πείνας των 360-400 ευρώ. Χαρίστε τον πλούτο των απορριμμάτων σε ιδιώτες και βάλτε βουνό ανταποδοτικά τέλη στο λαό που δεν μπορεί να επιβιώσει.

αποφασίσατε πριν λίγο καιρό το σχεδιασμό του Δήμου για τη διαχείριση των απορριμμάτων με μεγαλεπήβολα σχέδια και πριν ο αλέκτωρ φωνήσαι τα ακουμπάτε στα πόδια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Μπράβο σας. Εμείς καταψηφίζουμε.

Τροποποίηση του προγράμματος τουριστικής προβολής

Πρόκειται για μικροαλλαγές χωρίς ουσία, δεν έρχεται έτσι ο τουρίστας έχει άδειες τσέπες, ο λαός. Η ανάγκη για διακοπές και αναψυχή έχει γίνει πολυτέλεια και άπιαστο όνειρο. Μακάρι να έρθουν και από το εξωτερικό τουρίστες, αλλά πάντα στους Έλληνες βασιζόμασταν, που σήμερα δεν μπορούν να κάνουν βήμα, δεν θέμα προβολής το ζήτημα. Είχαμε καταψηφίσει πολιτικά το πρόγραμμα και το ίδιο κάνουμε και τώρα.