ΕΛΜΕ: Για την Απαράδεκτη Συμπεριφορά του Δημάρχου κ. Μπακογιάννη

Η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας εκφράζοντας την αγανάκτηση και την οργή των συναδέλφων του Γυμνασίου Φουρνάς αλλά και των καθηγητών της Ευρυτανίας, καταγγέλλει δημόσια στην τοπική κοινωνία την απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Μπακογιάννη.
Ο κ. Δήμαρχος σε πρόσφατη επίσκεψή του στο Γυμνάσιο Φουρνάς υπερβαίνοντας το ρόλο του και τις αρμοδιότητές του σε συνάντηση με το Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου, εξαιτίας της μη έγκαιρης προσέλευσης κάποιων συναδέλφων μία ημέρα του Φεβρουαρίου λόγω μεγάλης χιονόπτωσης, απείλησε τους συναδέλφους που μετακινούνται με αυτοκίνητο, ότι σε περίπτωση που κάποιος από αυτούς δεν μπορέσει να φθάσει στο σχολείο του όταν υπάρχουν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, θα το καταγγείλει ο ίδιος στο Υπουργείο Παιδείας!!! Η στάση του δημάρχου εκτός από τον απειλητικό της τόνο ήταν το λιγότερο άκομψη και προσβλητική για τους καθηγητές που προσφέρουν το εκπαιδευτικό τους έργο σε δύσκολες συνθήκες. Αντί να τους στηρίξει ηθικά και να βοηθήσει στην καλύτερη πρόσβαση σε όσους μετακινούνται με αυτοκίνητο κοντά στην οικογένειά τους, επέλεξε την επίδειξη πυγμής και ναπολεόντειας συμπεριφοράς δείχνοντας μας πως καταλαβαίνει τον όρο δημοκρατική συμπεριφορά.
Η πρόθεση του κ. Μπακογιάννη να παρέμβει στην διοικητική λειτουργία της σχολικής μονάδας είναι εκτός του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του. Τα σχολεία έχουν και Δ/ντές αλλά και Προϊστάμενο που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον. Αν επιδιώκει να εγγράψει υποθήκες «ευρυτανιάρχη» μάλλον λάθος τρόπο και τόπο διάλεξε για να το υλοποιήσει. Το δημόσιο σχολείο χρειάζεται ανθρώπους που να του λύνουν προβλήματα και όχι να του προσθέτουν, χρησιμοποιώντας το σαν μέσο για τις πολιτικές τους φιλοδοξίες.
Καρπενήσι 5 Απριλίου 2012
Ο Πρόεδρος Μαστροκώστας Κώστας