Δράση Ενάντια στο Χαράτσι της ΔΕΗ

Την Πέμπτη 22 Δεκέμβρη 2011 ο Νίκος Σερετάκης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Καρπενησίου, πραγματοποίησε παράσταση στο κατάστημα της ΔΕΗ στο Καρπενήσι για το θέμα του ειδικού τέλους ακινήτων.

Δεδομένου ότι δεν ήταν παρών κάποιος προϊστάμενος ή υπεύθυνος ο Δημοτικός Σύμβουλος του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης αρκέστηκε στο να καταθέσει συμβολικά λογαριασμούς ηλεκτρικού για τους οποίους έχει πληρωθεί μέσω ΑΤΜ μόνο η αξία του ηλεκτρικού ρεύματος και τα δημοτικά τέλη και όχι το χαράτσι του ειδικού τέλους ακινήτων.

Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση καλούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους επαγγελματίες να δώσουν ηχηρή απάντηση στον αισχρό εκβιασμό "ή πληρώνεις ή δεν έχεις ρεύμα".

Να απαντήσουν στην αθλιότητα της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που χωρίς τσίπα επιβάλλουν το χαράτσι ακόμα και σε ανέργους που πέρσι επιβίωσαν με οικογενειακό εισόδημα φτώχειας 12.000 ευρώ ή έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα μέσο σπίτι, ακόμα και σε οικογένειες όπου και οι δύο σύζυγοι είναι άνεργοι!

Σήμερα υπάρχουν οικογένειες που αν πληρώσουν το χαράτσι, δε θα έχουν λεφτά για το εμβόλιο, το βιβλίο ή το ρούχο του παιδιού, ένα πιάτο φαΐ, φάρμακα. Η λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να στερηθεί τίποτα για να πληρώσει το χαράτσι.

Και στο Δήμο μας αρκετοί δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι ή και συνολικά το λογαριασμό της ΔΕΗ. Τους καλούμε να κοινοποιήσουν οργανωμένα την άρνηση και την αδυναμία τους να πληρώσουν το χαράτσι. Να οργανώσουν την πάλη τους με επιτροπές σε κάθε γειτονιά, να έρθουν σε επαφή μαζί μας.

Ο λαός να ξεσηκωθεί. Να μην επιτρέψει να κοπεί το ρεύμα σε κανένα λαϊκό νοικοκυριό. Να παλέψει για την κατάργηση του χαρατσιού, για την ανατροπή της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ.

Να φορολογηθεί τώρα η μεγάλη περιουσία και η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Καρπενήσι, 26 Δεκέμβρη 2011